Dodaj do ulubionych

Witamina C, a cukrzyca

07.06.18, 09:02
Od dawna zmagam się z niedoborem witaminy C. Brałam różne tabletki uzupełniające, ale niestety ciągle jest to samo. Nie pogarsza się, ale też nie polepsza. Robiłam badania pod kątem zaburzeń wchłaniania w jelicie, ale wyszło z badania ze wszystko jest ok. Jestem cukrzykiem i nie mogę sobie pozwolić na jedzenie wszystkiego. Przeczytałam tutaj dziennikarstwoobywatelskie.pl/lifestyle/suplementy-diety-nie-maja-sensu/ że powodem mojej dolegliwość może być za mało owoców i warzyw z tą witaminą. Faktycznie, jem ich dość mało. Wiecie może jakie warzywa i owoce mają dużo witaminy c, ale są bezpieczne dla cukrzyków? Nie mówię tu oczywiście o takich owocach jak cytryny, myślę o mniej znanych, egzotycznych, albo o takich o których nie wiemy, że zawierają witaminę C
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Witamina C 07.06.18, 09:24
      juli_a napisał(a):
      > Od dawna zmagam się z niedoborem witaminy C. Brałam różne tabletki uzupełniające, ale niestety ciągle jest to samo. Nie pogarsza się, ale też nie polepsza.

Skąd wiesz, że masz niedobór?
      "to samo", czyli co? Jakie objawy?

Na marginesie. To badanie, na które się powołujesz dotyczyło wpływu różnych suplementów TYLKO na ryzyko chorób serca, zaburzeń krążenia, kardiologicznych a nie np. na osteoporozę.
      Polski tekst jest nieprawdziwy.

www.stmichaelshospital.com/media/detail.php?source=hospital_news/2018/0529
    • majenkir Re: Witamina C, a cukrzyca 09.06.18, 18:26
      Slodka papryke jedz - ma duzo vit. c, a malo weglowodanow
      • wadera3 Re: Witamina C, a cukrzyca 25.06.18, 17:49
        majenkir napisała:

> Slodka papryke jedz - ma duzo vit. c, a malo weglowodanow

Też, ale najwięcej ma dzika róża, rokitnik, natka pietruszki i sporo innych.
        Na pewno nie cytryna :), jak wspomniała autorka wątku.
        O postach goodmana litościwie się nie wypowiadam.
    • goodman41 Re: Witamina C, a cukrzyca 25.06.18, 12:33
      Możesz sobie robić w domu lioposomalną witaminę C i zażywać nawet do 200 gram dziennie. Jako skutek uboczny spożywania takiej dawki będzie wyleczenie się z cukrzycy.
      Jest wiele metod robienia takiej witaminy w domu jak np. ta:
      akademiawitalnosci.pl/liposomalna-witamina-c-jak-zrobic-w-domu-i-do-czego-sluzy/
      • koziorozka Re: Witamina C, a cukrzyca 25.06.18, 16:23
        goodman41 napisał:
        > Jako skutek uboczny (...) będzie wyleczenie się z cukrzycy.

Tiaaa, miliony ludzi na świecie chorują na cukrzycę, a tu jakiś geniusz (bez Nobla? Skandal!) wynalazł prostą kurację.
        Ktoś wierzy w takie bzdury? Rynce i nogi opadajom...
        • snajper55 Re: Witamina C, a cukrzyca 25.06.18, 18:25
          koziorozka napisała:

> goodman41 napisał:
          > > Jako skutek uboczny (...) będzie wyleczenie się z cukrzycy.
          >
          > Tiaaa, miliony ludzi na świecie chorują na cukrzycę, a tu jakiś geniusz (bez No
          > bla? Skandal!) wynalazł prostą kurację.
          > Ktoś wierzy w takie bzdury? Rynce i nogi opadajom...

Janusze medycyny. W zaciszu domowym leczą raka naświetlaniami przy pomocy latarki.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka