Gość: Mike IP: 217.153.117.* 19.04.02, 12:57 Czy warto głodzić się co pewien czas ? Co mi to da i czy aby nie zaszkodzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sylwia Re: Głodówka IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 19.04.02, 13:15 Gość portalu: Mike napisał(a): > Czy warto głodzić się co pewien czas ? Co mi to da i czy aby nie zaszkodzi? Jednodniowa głodówka nikomu nie zaszkodzi pod warunkiem dostarczenia około 2litrów plynu. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agatka Re: Głodówka IP: 195.217.253.* 19.04.02, 13:56 Po to czlowiek dostal od natury zoladek zeby jesc. Nie wierze w zadne oczysczajace glodowki. Jak sie je byle co, to i glodowka nie pomoze, a jak sie czlowiek dobrze odzywia to po co ma sie glodzic? Po to zeby sie pomeczyc troche? Ruszac sie, a nie glodowac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Głodówka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.02, 19:49 Jednodniowa glodowka nie ma sensu. Polecam: trzy dni, wylacznie sok z burakow lub cytryna. Jak ktos nie moze wytrzymas to salatka z burakow. Po okolo 1,5 dnia uczucie glodu mija - po prostu nie chce sie jesc. Wskazane sasiedztwo toalety - na poczatku sok z burakow moze niezle przeczyscic. Efekty - dla mnie extra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mini Re: Głodówka IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.04.02, 22:38 A jednak warto! Moj maz co roku wiosna przeprowadza kilkunastodniowe glodowki. Co tym zyskuje? Bardzo wiele. Przede wszystkim doskonale samopoczucie, swietny wyglad i niesamowita chec do dzialania. Wyglada znacznie mlodziej niz rowiesnicy, po kazdej glodowce czuje przyplyw sil witalnych. Trzeba jednak pamietac o kilku waznych zasadach. O jakich? Zachecam do skorzystania z fachowej literatury. A wszystkim sceptykom zycze checi do przelamywania stereotypow! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Głodówka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 16:59 Mini, jestem fanem glodowek, ale nauki nigdy dosc. Wrzuc jakies szczegoly. PS. Nie zazdrosze meza tobie, ale ciebie mezowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mini do Goscia:) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.04.02, 21:14 Alez mi poslodziles.....Ech! Po pierwsze - do glodowki trzeba sie przygotowac, czyli uwierzyc, ze bedzie to cykl oczyszczania ciala i wzmacniania ducha. Musimy przelamac strach przed "zaglodzeniem sie", zbudowac wiare w siebie, ze damy rade i ze nie stanie nam sie zadna krzywda:-)) Po drugie - zakupic sole przeczyszczjace (np. sol gorzka) lub jeszcze lepiej dobry worek do lewatyw (do zdobycia w Cezalu lub hurtowniach farmaceutycznych). Po trzecie - znalezc wsparcie w zonie:-)))) Przed planowana glodowka nalezy nieco odciazyc organizm i odzywiac sie skromniej. Pierwszego dnia rano wypic roztwor soli przeczyszczjacej lub wykonac porzadna lewatywe, z minimum litra cieplej, przegotowanej wody (nie dodawac do niej mydla!!!). W ciagu calego dnia solidnie sie nawadniac, czyli wypijac min. 2 litry plynow. Mozna pic swiezo przyrzadzone soki, ale rozcienczone. Rezygnujemy z kawy i mocnej herbaty, zreszta czesto mija na te uzywki ochota. Moga pojawic sie, zwlaszcza pierwszego i drugiego dnia, bole glowy, najlepiej wtedy wyjsc na spacer, a jesli czujemy sie slabawo - wylegiwac sie. Najczesciej okolo 3 dnia pojawia sie cudowny stan - rozpierajaca nas enrgia, bardzo dobre samopoczucie, chec do pracy, zrobienia czegos waznego. Nalezy pamietac o regularnym przeczyszczaniu, organizm w trakcie glodowki usuwa spore ilosci toksyn wszystkimi mozliwymi wrotami: z moczem, potem, przez jelito grube, drogi oddechowe i jame ustna. Moze pojawic sie intensywny zapach potu, na pewno pojawi sie spory nalot na jezyku i dziaslach. Aby wspomoc detoksykacje nalezy w tych dniach szczegolnie dbac o higiene (brac prysznic nawet kilka razy dziennie, czesto myc zeby i szorowac jezyk). Jest calkiem spor ksiazek na ten temat w ksiegarniach, warto zaopatrzyc sie w nie, polecam rowniez strony www, niestety nie pamietam juz adresow, ale chetnie pomyszkuje, jesli chcesz. To wszystko w wielkim skrocie, a na koniec jeszcze jedno wazne zdanie pewnego austriackiego lekarza, zajmujacego sie ta tematyka: "kazdy glupi przeprowadzi glodowke, ale tylko madry potrafi ja wlasciwie zakonczyc". I jest w tym sporo racji, bo najwiekszym bledem, niestety czesto popelnianym, jest "wejscie w lodowke" po kilku dniach niejedzenia. Z glodowki trzeba umiec wyjsc, by dlugo cieszyc sie jej dobroczynnym dzialaniem. pozdrawiam, Mini ps. do dyspozycji:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa do Mini IP: *.245.167.222.Dial1.Seattle1.Level3.net 21.04.02, 23:56 Swiete slowa! Ja przeprowadzilam kilka glodowek (tylko sok jablkowy przez 3-4 dni i wyszlo mi to na zdrowie. Po glodowkach czuje sie wyjatkowo zdrowo. Zachecam i pozdrawiam Ewa. Odpowiedz Link Zgłoś