Dodaj do ulubionych

Polski wynalazek pomoże mówić osobom jąkającym się

13.10.04, 09:56
Polak potrafi - tak trzymać!!! Teraz trzeba tylko wynalazek odpowiednio
wypromować.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pawel. Re: Polski wynalazek pomoże mówić osobom jąkający IP: 212.106.134.* 13.10.04, 10:27
      Fajny wynalazek, bycmoze 1sza osoba ktora przetestuje go bedzie red. naczelny.
      w ten sposob bedziemy mogli przekonac sie o jego skutecznosci;]
    • Gość: ajwaj szansa dla Michnika! IP: 194.42.116.* 13.10.04, 12:22
      BRAWO!
    • Gość: Były jakała Re: Polski wynalazek pomoże mówić osobom jąkający IP: 81.21.200.* 15.10.04, 11:32
      Sama idea terapii jakania się poprzez tak zwane aparaty "ECHO" nie jest nowa i
      była stosowana w Polsce z powodzweniem juz w latach 60-tych
      Jestem udanym przypadkiem Kiedys jąkanie bardzo utrudniAŁO MI ZYCIE I
      PRAKTYCZNIE UNIEMOZLIWIAŁO wypowiedzi publiczne Obecnie lekkie zacinanie się
      nie ntylko nie przeszkadza ale "dodaje uroku " moim wypowiedziom.
      Terapia polegała na rozmowie telefonicznej z samym soba czyli słyszałeś swój
      głos wz opóźnieniem okoł 05-07 sekundy. Jezeli chciałeś słyszeć to co mówiłeś
      musiałeś skupić się na tym i mówić wolno i rytmicznie Kazde przespieszenie lub
      jakanie wprowadzało duże zakłocenia w percepcji tego co słyszałeś i wymuszało
      prawidłową artykulację . Poniewaz terapia skonczyła się szybko jako pomysłowy
      Dobromir przebudowałem magnetofon dodając do niego druga głowicę i mogłem
      ćwiczyć do woli. Skutki Rewelacyjne Myslę ze w dobie rozpowszechnienia
      komputerów któryś z programistów powinień pro publico bono napisać program lub
      nakładkę na istniejący program umozliwający słuchanie w słuchawkach własnego
      głosu zbieranego przez mikrofon z regulowanym opóznieniem w granicach 0-1 sek
      Wielu by to pomogło.
      • anulina Re: były jąkała 27.10.04, 09:45
        bardzo optymistycznie nastawił twoj komentarz do artykułu. moj synek się jąka,
        logopedzi twierdzą że to jąkanie fizjologiczne ale ja się martwie coraz
        bardziej. jeśli mozna spytac, w jakim wieku zaczales terapie i jak na nia
        trafiłeś? moj mail: anulina@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka