Dodaj do ulubionych

Od miesiąca boli mnie brzuch POMOCY BŁAGAM !!!!!

05.11.04, 17:07
Witajcie
Mam okropny problem od miesiąca boli mnie brzuch, jelita mam mdłości czasem
wymioty brak apetytu, straciłem na wadze Ok 6 kg przez miesiąc!! Już nie mam
siły może wy coś poradzicie, bo lekarze chyba nie bardzo wiedzą, co mi jest
A wiec zaczęło się to tak:
Z dolegliwościami żołądkowymi zgłosiłem się do lekarza pierwszego kontaktu
Co prawda od zawsze miałem wrażliwy żołądek i co jakiś czas kłopoty z nim, a
badanie Gastroskopowe miałem 4 lata temu (wykryto przepuklinę rozworu
przełykowego III stopnia), więc lekarz zalecił mi zrobienie Gastroskopii
ponownie
Po wykonaniu gastroskopii (u jednego z najlepszych chirurgów w naszym
mieście, więc nie sądzę żeby on się mylił)
Nie stwierdzono żadnych nieprawidłowości lekarz twierdzi, że nie mam żadnej
przepukliny i mam zdrowy żołądek wykrył tylko helikobacter pylori w treści
żołądkowej, po badaniu krwi na obecność helikobacter pylori wynik był dodatni
120.
Więc lekarz zalecił leczenie helikobacter (antybiotyki, + polprazol) w
trakcie trwania tej kuracji po Ok 3 dniach czułem się SUPER przez następne Ok
5 dni po tym czasie dolegliwości wróciły, miałem robione USG, które nic nie
wykazało, badania krwi i moczu też są OK, badanie kału na obecność lambliozy
Ujemne, latam po lekarzach i każdy mówi, co innego jeden twierdzi, że to po
antybiotykach mam zaburzenia flory żołądkowej(kazał odstawić leki i brać
tylko lacidofil) szczerze mówiąc pomagało prze kilka dni, drugi, że to może
być coś z jelitami(przepisuje leki na regulację jelit) i zaleca kolonoskopię
moim zdaniem, aby poddać się takiemu Badaniu jak kolonoskopia trzeba mieć
jakieś wyraźne objawy np.:
Krwawe stolce, kłopoty z wypróżnianiem,śluz itp.. chyba, że się mylę, co wy
na to? U mnie czegoś takiego nie ma wypróżniam się normalnie nie mam biegunki
Na lekarstwa wydaję kupę kasy i nic nie pomaga, nie mam już siły nie mogę
normalnie żyć
Boje się, że mogę mieć RAKA!!!!
PROSZĘ POMÓŻCIE JESTEM ZAŁAMANY
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Od miesiąca boli mnie brzuch POMOCY BŁAGAM !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 17:30
      Bakterie Helicobacter leczy sie baaardzo długo.Nie czekaj na szybki efekt a co
      do objawow jakie masz to sie z tym mozna zgodzic ze to przyczyna tej bakterii
      .Wyjatkowo dokuczliwa.Lecz ja ze skutkiem bo nie wyleczona do konca powoduje
      nieodwracalne problemy żoładka
      • neoarti do Agi 05.11.04, 17:38
        Witaj
        czy myslisz że moje dolegliwości mogą być spowodowane tą bakterią helikobacter ?
        co powinienem zrobic powtórzyć leczenie ?
        • Gość: kasia Re: do Agi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 17:42
          Ja teraz walczę z tą bakterią. Nie czuję się najlepiej po kuracji antybiot.,
          ale może bedzie lepiej jak odzyskam florę żołądka.
          Powiem Ci, że moja mama ma już od wielu lat poważne problemy z żołądkiem, a
          gastroskopia nie wykryła u niej nic. Może to na tle nerwowym?
          • neoarti Re: do Agi 05.11.04, 17:48
            lekarze też mi mówili o nerwicy ale leki uspokajające nie pomagają czuję się po
            nich tylko ciągle "zmulony" zresztą czy można nabawić sie nerwicy przez
            miesiąc ? raczej nic w moim życiu sie nie zmieniło
            sam już nei wiem co mam myslieć mam głupie myśli że mogę niec raka tylko czego?
            niby wszystko OK a jednak nie
            co sądzisz o kolonoskopii?
            • Gość: kasia Re: do Agi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 18:09
              Sama się waham, poddałam się na razie gastro, bo jednak te bóle w nadbrzuszu
              były jakieś takie niepokojące. Kolonoskopia to raczej przy dolegliwościach
              jelita grubego, które też czasem mam, ale nie chcę dac się zwariować. Chociaż
              dobry wynika badania na pewno by mnie uspokoił.
              Od prawie 2 lat mam zespół jelita nadwrażliwego (chyba), ale wszystko na to
              wskazuje. Objawy pojawiają się okresowo, przede wszystki skórcz w żołądku,
              wzdęcia. Najcześciej jak mam zaplanowaną imprezę z przyjaciółmi. Śmieję się, że
              mam syndrom imprezy, bo albo łapie mnie przed albo gdzieś tak w połowie. Po
              powrocie do domu, rano, wszystko jest ok.
              Teraz mam taki głupi okres, bo biorę antyb. na bakterię HP, nie wiem czy od
              niej mam te bóle nadbrzusza, ale może. Zamierzam po zakończ. kuracji uzupełnić
              florę bakter. i wziąc się za zioła i wyluzować.
              U Ciebie jest niepokojący spadek wagi. Znajdź dobrego gastroenterologa,
              powinien Ci doradzić jeszcze jakieś badania.
              Acha, robiłam też testy na pasożyty, jednego miałam, przeleczyłam. Potem wyszło
              czysto. Myślę, że u mnie problem tkwi w głowie.
              • Gość: kasia Re: do Agi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 18:13
                Acha, wiesz co jeśli bardzo myślisz o raku, to zrób tę kolonoskopię. Będziesz
                miał pewnośc, że wszystko jest ok, i że zaburzenia są na innym tle, może
                właśnie nadwrażliwe jelito, które jest nieprzyjemne, ale za to niegroźne.
                Ja też mam takie jazdy co jakiś czas, a raków to wymyśliłam tyle, ze mój mąż
                jak słyszy, że ide do lekarza na badanie to pęka ze śmiechu.
              • neoarti Re: do Agi 05.11.04, 18:15
                Moim zdaniem robienie kolonoskopi jest bez sensu bez jakichs konkretych objawów
                z jelit
                to prawda ze sporo straciłem na wadze ale z drugiej strony ciągłe wymioty i
                brak apetytu sprawiają że są dni jak np dziś że nie jem prawie wcale więc może
                to od tego tak szybka utrata wagi szczerze mówiąc ważyłem przy wzroście ok
                180cm 94kg teraz waże ok 88 więc te utracone kilogramy jak narazie mi nie
                zaszkodziły
                • Gość: kasia Re: do Agi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 18:28
                  Z jednej strony tak, ale to zależy od Twego nastawienia, ja zawsze b. się bałam
                  i od razu leciałam na różne badania, miałam np. wlew do jelit(b. nieprzyjemne),
                  nic nie wykazał, ale ponoć nie jest to badanie zbyt dokładne. Po tym wlewie
                  jakoś się uspokoiłam, teraz znów mam opisywane wyżej dolegliw. , ale na razie
                  wyjeżdżam i nie zdecyduję na inne badania. Jak by coś się działo to wracam, ale
                  liczę, że oderwę się od tych moich strachów.
                  Np. taki fakt, na urlopie przez 2 tyg. zero jakichkolwiek dolegliwości. Ale był
                  luzik, jedzonko o stałych porach, same zdroswe rzeczy, ryż, warzywa. Powoli
                  zaczynam się przyzwyczajać do myśle, że muszę uwazać na dietę. To już nie to
                  kiedyś gdy mogłam jesć wszystko, zwłaszcza tony słodyczy.
                  Popróbuj z dietą, ryż jest ponoć b. dobry, lekkostrawny i łagodzący, jakieś
                  gotowane warzywa, drób.
                  • leoncjo1 Re: do neoarti 05.11.04, 20:09
                    Zapraszam Cie na stronę o IBS - zespól jelita nadwrażliwego
                    forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13008
                    Jak czytam twój post to uwierz, że ja praktycznie przeszedłem to samo ale u mnie to tra kilka lat : lekarz 1-go kontaktu, gastroskopia, wszystkie badania :krew, mocz, kał: ok , USG, wlew dojelitowy+RTG, wreszcie kolonoskopia dla sprawdzenia czy się nie dzieje coś niedobrego od środka. I znowu na szczęście! - wszystko w porządku. Leczenie różne, tabletki, ziółka, homeopatia,itd . A mnie dalej boli brzuch - prawa dolna strona. Lekarze rozkładaja ręce, ja się wkurzam na tą sytuację, a ich diagnoza to "najpewniej ma pan zespól jelita nadwrażliwego należy zachować dietkę , się nie denerowacć i z tym żyć" - bo tak ma podobno 30 % populacji.
                    Co do kolonoskopi to jeśli mam radzić, to bym się na Twoim miejscu jej poddał. Jak wyjdzie dobrze czego Ci życzę, to przynajmiej rozwieje na 100% wszelkie wątpliwości o cięzkiej chorobie i byc może zostanie Ci ten zjn.Badanie to robią w chwilowym 15-20 minut uśpieniu, nic sie nie czuje, dzień wczesniej trzeba sie położyc do szpitala i pić miksturę na wyczyszczenie jelitek.
                    Pozdrawiam , napisz co Ci wyszło po badaniu.
                  • neoarti własnie wróciłem od lekarza 05.11.04, 20:13
                    no własnie wróciłem od lekarza kolejnego który nie wie co mi jest twierdzi że
                    musiałby sam robić mi USG bo coś nie może uwierzyć w wynik mojegopodejrzewa
                    trzustke (Usg miałem robione 2 tygodnie temu) jak myślicie czy to możliwe żeby
                    lekarz który poprzednio robił mi USG nie zauwazył czegoś ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka