Dodaj do ulubionych

Schudłem 25 kilogramów

08.03.23, 20:02
Dzień dobry jestem na półmetku do osiągnięcia celu jak w tytule. Miałem pierwszy stopień otyłości teraz mam nadwagę a chcę mieć prawidłową wagę. Przy osiągając prawidłową wagę poprawią mi się parametry krwi, elektrolity, ciśnienie, cukier. Teraz mam nadciśnienie, problemy z samopoczuciem czyli pewnie elektrolity. Niektóre parametry z krwi są nieprawidłowe, mam lekko podwyższony cukier. Żadnych objawów które opisują na początku cukrzycy pragnienie zmęczenie senność i tak dalej. Naczytałem się wiele publikacji na wielu stronach wiele informacji z podanych jak to super schudnąć Jak to wszystko się polepszy. Jestem na półmetku i na razie nie widzę objawów poprawy wyżej wymienionych czynników. Mam nadzieję że jak drugie pół planowanych kilogramów mi spadnie parametry się poprawią. Chciałbym dowiedzieć się od państwa którzy zrzucili kilkanaście kilkadziesiąt kilogramów autopsji czy mieliście te wszystkie albo przynajmniej część czynników dodatnich swojego zdrowia. Co innego czytać że naukowcy gdzieś tam kogoś tam zbadali ale co innego wiedzieć jakby z pierwszej ręki od czytelników gazety. Dziękuję bardzo za uwagę może ten list trochę tak chaotyczny jest ale dyktuję go zamiana mowy na tekst. Pozdrawiam serdecznie
Ryszard
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Schudłem 25 kilogramów 08.03.23, 20:14
      rdr1960 napisał:

> Co innego czytać że naukowcy gdzieś tam kogoś tam zbad
      > ali ale co innego wiedzieć jakby z pierwszej ręki od czytelników gazety.
      --------------
      Może tu znajdziesz ciekawego rozmówcę
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,175091042,175091042,Otylosc_to_choroba_mozna_ja_leczyc.html#A
      • rdr1960 Re: Schudłem 25 kilogramów 08.03.23, 21:37
        Przepraszam ale ja nie o to pytałem. Ja osobiście nie zgadzam się z panem profesorem. Jadłem trochę więcej niż spalałem i tyłem. Bez problemu zapinałem się na czwartą dziurkę paska. Powoli doszedłem że na pierwszej dziurce byłem za bardzo ściśnięty. Odchudzałem się kilka razy teraz już jest ostatni raz. Schudnięcie połowy czyli około 12 kg zajęło mi 3 lata. Drugą połowę myślę, że wcześniej niż do końca roku zrobię. Teraz już potrafię się kontrolować apetyt dalej mam ale bez problemu określone porcje bez podjadania bez dokładania. Zotało całkowicie z górki. Nie jest to dieta absolutna oczywiście czasem coś tam zjem kto mi bardzo smakuje ale rzadko mam ochotę na takie coś.
    • sp9tcu Re: Schudłem 25 kilogramów 09.03.23, 03:11
      Ja Pier……….
      Jeszcze się chwalisz
      Wiesz co robisz człowieku
      Trochę o mnie ( uprzedzam wywód będzie długi w formie poradnika )
      Lat 57
      Zwrost 175
      Waga 112 ( rekord 115,5 przeważnie 114 )
      Cukrzyca A wykluczona do końca zycia
      Cukrzyca B wykluczona ( wiele badań czesto lubie długo spać )

Człowieku chudnać można zajeść z tego świata
      Jak chudnąć
      1 Zrobić badania krwi
      a- Mocz pełny
      b- Morfologia z wymazem
      c- Próby wątrobowe
      d- Próby trzustkowe
      e- Glukoza cukier
      f- Cholesteor
      g- Ob. crp
      h- Mocznik ,kreatynina
      i- Minerały zelazo ,magnez ,sód , potas inne
      Zrobić EKG
      Zrobić usg jamy brzusznej

Jak się chudnie bezpiecznie
      2 litry wody mineralnej i to codziennie ( dlatego czeba sprawdzić nerki )
      Jedzenie normalne bez głodzenia to pogarsza sprawę
      Doprowadzić to może albo do efektu jojo ,albo wyniszczenia organizmu brak minerałów
      Oczywiście unikamy ciast drorzdzówek słodkiego
      Obiad 2 daniowy 2 lub 3 w tygodniu
      Lub 3 do 4 dni nie jemy 2 dania tylko jemy nawet podwójne porcje zupy jarzynowej
      Mleko nie pije ale muszę bo mam mało wapna
      Sery jak najbardziej
      Surówki w każdej ilości

Teraz co do ciśnienia
      Czy bierz na stałe lek na nad ciśnienie
      Jakie to jest nad ciśnienie
      Ja jestem nałogowcem pepsi ale już mniej pije bo ciśnienie leciało do górki
      Polecam 2 tygodnie miezenia ciśnienia rano ,wieczorem i notowania na komputerze
      I pokazania lekarzowi

Cukier
      Z uwagi ze pije pepsi i jem dużo słodkiego były obawy przed cukrzycą
      Jaki masz cukier ?
      Podstawa to cukier na czczo
      Po jedzeniu największy po dwóch godzinach
      UWAGA !!!!!!!!!!
      Niedocukrzenie też jest bardzo niebezpiecznie
      Na szczęście ja nie ma cukrzycy
      Tyle wstępu

Nie pamiętasz hasła

lub ?