Dodaj do ulubionych

problem nietypowy?typowy?

29.07.04, 14:16
mam 20 lat i w dziecinstwie miałam zeza...który praktycznei został wyleczony
szkłami korekcyjnymi i teraz jest juz zupelnie niewidoczny...problem mam
taki,że czasami mam tak zmeczone oczy,ze czuje jakby zez "wracal",ze nie moge
skupic oczu na jednym punkcie..i bardzo mi to przeszkadza.Ciekawi mnie czy sa
jakies cwiczenia,zeby to dziwne uczucie przy zmeczeniu zredukowac do zera??
Obserwuj wątek
    • biedak20 Re: problem nietypowy?typowy? 31.07.04, 18:28
      Hej. A ile lat nosiłaś te szkła? Ile miałaś lat jak je zaczęłaś nosić? Ja jak
      mam zmęczone oczy to czuję że mam większego zeza niż normalnie, np. po 8 godz
      siedzenia przed komputerem.
      • brzuzia Re: problem nietypowy?typowy? 01.08.04, 10:18
        biedak20 napisał:

> Hej. A ile lat nosiłaś te szkła? Ile miałaś lat jak je zaczęłaś nosić? Ja jak
        > mam zmęczone oczy to czuję że mam większego zeza niż normalnie, np. po 8 godz
        > siedzenia przed komputerem.
        Hej,dzięki,ze sie odezwałeś:)
        nosiłam je raczej długo..od 5..moze 6 roku życia..do 15..
        wiesz cos na temat cwiczen??pewnie powinnam isc do lekarza.
        • biedak20 Re: problem nietypowy?typowy? 01.08.04, 11:36
          Nic na temat ćwiczeń niestety nie wiem. Ja też nosiłem takie okulary (chyba
          takie) od kiedy tylko pamietam. W wieku 13-14 lat zbiły mi się okulary i nie
          nosiłem ich przez kilka miesięcy. Wtedy nie miałem zeza i widziałem dobrze bez
          okularów, okulistka powiedziała że jest wspaniała poprawa wzroku. Więc ja
          postanowiłem nie nosić już bryli. To był najwięksy bład mego życia. Zez
          powrócił. Teraz znowu noszę okulary ale mam źle dobrane chyba szkła bo zez jes
          taki sam jak bez okularów. Teraz przymierzam się do operacji, ta wada zbyt
          przeszkadza w życiu ;((( Polecam Ci wybrać się do okulisty. Pozdrawiam!
    • straba Re: problem nietypowy?typowy? 02.08.04, 19:51
      Brzuziu!

To co pisze biedak to sama prawda. Właściwie nie ma prostego ustawienia oczu
      przy zezie bez szkieł korekcyjnych. Dodatkowo dużo dobrego robią ćwiczenia o
      które pytasz. Często do ich wykonywania potrzebny jest specjalistyczny sprzęt w
      który zaopatrzone są gabinety ortoptystyczne.
      Takrze raczej zapisz się do okulisty na konsultacje bo sama sobie nie poradzisz
      z zezem.
      Życze dużo wytrwałości.
      • brzuzia Re: problem nietypowy?typowy? 05.08.04, 14:08
        dzięki Starbka i Biedaku za posty!!!
        tylko jeszcze nie rozumiem jednej rzeczy...bez operacji proste ustawienie oczu
        nie jest możliwe??? bo ja nosilam tylko szkła korekcyjne przez wiele lat,ale
        od jakis 3,4 lat przestalam i wszyscy mówią,że zeza nie mam...i tyllko mówią
        mi,że przeżywam...boję sie jednak ,ze ten zez może wrócić.....i te cwieczenia
        pewnie płatne i w ogole...ale rozejrze sie,dzięki raz jeszcze,pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka