IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 15:29
Widzę, że jesteś b. aktywna i posiadasz dużą wiedzę na temat chorób tarczycy.
Proponuję, abyś stworzyła nową stronę na ten temat.
A może w ogóle zespół chorób autoimmunologicznych?
Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę dużo cierpliwości w zdrowieniu.
Obserwuj wątek
    • Gość: JAGA Re: Do Jagi IP: *.chello.pl 14.11.04, 16:27
      Żartujesz sobie ze mnie????????Ja tylko staram się coś z tym wszystkim zrobić a
      propo strony to taka bedzie ale nie przez mnie stworzona tylko przez PANA DR
      HENRYKA RÓŻańskiego [jest w konstrukcji]a jej adres
      www.rozanski.henryk.gower.pl/autoimmunolog.html pozdrawiam ,pozatym ja
      mam suche oko i to takie fatalne w związku z tym nie wiem ile
      wytrzymam ,strasznie bola i mam małe oczka i inne przyjemności ,chcę po prostu
      dużo wiedziec bo idzie mi w niedoczynnośc i mam najprawdopodobniej HASHIMOTO i
      badaja mnie na sjogrena.
      • Gość: Pan Różański Re: Do Jagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 17:02
        nie tworzy strony, gdzie tacy jak my mogą sobie nawzajem pomagać. Popatrz na
        inne posty, od zdezorientowanych osób, kttóre są chore. Tak naprawdę wielkiej
        pomocy od lekarzy nie otrzymają. A ja z własnego dośw. wiem to. Prawdopodobnie
        z niedoczynnością chodziłam wiele lat.

Proponuję stworzenie takiej strony, ponieważ łuszczyca też mnie dosięgła i tak
        naprawdę wielką pomoc otrzymałam czytając posty osób, które borykają się z tym
        samym problemem.

Natomiast strony Pana Różańskiego są extra. Wiele im również zawdzięczam.
        Pzdr
        • Gość: Jaga Re: Do Jagi IP: *.chello.pl 14.11.04, 17:20
          Wiesz sądziłam że sobie ze mnie żartujesz ,przepraszam po prostu jestem na
          początku swojej drogi na Golgote i mam cholernego pietra.Mam 23 lata i
          piekielnie sie boje ,czuje się fatalnie i nie chcę mieć tej pieprzonej
          HASHIMOTO.Ale z jednym się zgadzam lekarze nie informuja nalezycie nie chodzi
          tu o straszenie itd ale pacjent [człowiek a nie przypadek] ma prawo wiedzieć o
          tym co go dotyka wszystko.Mnie łaskawie nawet nie postawiono diagnozy zatruto
          cynkiem i pa pa.Dlatego mimo ze tak strasznie [musisz mi uwierzyc na słowo]bolą
          mnie oczy zamierzam cos z tym wszystkim zrobić ,mam ostatnio kryzysy ,włosy
          lecą ,oczy bolą ,boje się że zaczne tyć a 3 lata temu pięknie schudłam i przy
          wzroście 170 ważę niecałe 60 kg ,skórę mam nieziemsko suchą i inne przyjemności.
          I wkurza mnie że co poniektóre doktorki ,profesorki zgarniaja kase nawet nie
          pomagając.Z całym szacunkiem ale większośc z nich to matoły nie posiadający
          podstawowych info odnośnie problemów,postaram się coś z tym zrobić i masz rację
          to forum pomaga aż w podziwue jestem ludzie tacy niemili na codzień dla siebie
          a tu się zawsze ktoś odezwie doradzi.
          Nie mam zielonego pojęcia jak się tworzy strony internetwoe , no i mam
          uteudnione czytanie a w komp nie patrze jak piszę ale mam brata informatyka i
          jak by co to pomoże mi .To byłby nie głupipomysł.Pozdrawiam Cię i mam nadzieję
          że mimo mojego wieku nie pomyslisz o mnie jak o jakiejś"oszołomce".Naprawdę
          nazywam się Gośka,pozdrawiam serdecznie
          • Gość: hashi Re: Do Jagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 22:28
            Gosiu!
            Miło mi, że mi zaufałaś.
            Ja zwróciłam się do Ciebie z tą propozycją, bo wyczułam, że jesteś młoda. Twoja
            ciekawość dot. choróbska jest imponująca. Ja przechodziłam to 3 lata temu. Nie
            cierpię zdawać się na kogoś. Lubię być w pełni poinformowana, a szczególnie
            jeśli chodzi o zdrowie.
            No cóż - na swojej drodze powrotu do zdrowia spotkałam pana profesora medycyny,
            który mając trepanacje czaszki /z jakiego powodu - nie dopytywałam/ sam się
            leczył po odzyskaniu przytomności po narkozie. To tylko świadczy o braku
            zaufania do kolegów po fachu.

Czy na suchość w oczach próbowałaś zażywać olejek z wiesiołka?
            Musisz uzbroić się w cierpliwość - natychmiast nie odczujesz poprawy. Ja w tej
            chwili mam problemy tylko po przebudzeniu. Zakraplam i całą dobę nie czuję
            suchości. Spróbuj może też biostyminę domięśniowo, ona właśnie modeluje system
            immunologiczzny. Ja ją teraz przerabiam. W moim przypadku działa.

Z autopsji wiem, że każdy stres, każde niepowodzenie objawiało się bólem - nie
            będe wymieniać czego, żeby Cię nie dołować.

Będę się b. cieszyć jeśli stworzysz taką stronę.
            Życzę zdrowia.
            • Gość: Jaga Re: Do Jagi IP: *.chello.pl 14.11.04, 22:47
              Bardzo Ci dziekuję za ciepłe słowa ,masz rację co do tego stresu ja tez mam
              powody przypuszczać że do zaostrza się objawy.Ach czego ja ne te oczy nie
              próbowałam,zaczynam wizyty u naturoterapeuty --lekarze tylko by dawali środki
              na bolące rzeczy a tu holistycznie trzeba traktowac człowieka.Wiem wcześniej
              nie wierzyłam w takie rzeczy ale akurat ten facet jest spr.Robie sobie parę dni
              przerwy w użytkowaniu kompa także odezwę się w czwartek.Tez sama szukam
              rozwiązania[daj Bóg]swych problemów bo lekarze nawet jeszcze HASHIMOTo nie
              zdiagnozowali choć wszystko na to wskazuje.Od jutra zamierzam się nie stresować
              choć wyglądam żałośnie i tak się czuję ale sądzę że trzeba sobie samemu pomóc.A
              propo lekarzy masz rację moja kol.z Lodzi studiująca tam na UNIwersytecie
              Medycznym stwierdziła że nie chciała by leczyć się u większości kolegów z roku--
              to o czymś świadczy.Ja w zakresie suchości oczu szukam ratunku bo mam
              uszkodzony nabłonek narządu wzroku [przez ten lek który spowodował autoagresje]
              i niestety u mnie widac że z oczyma nie tak,musialam zrezygnować z kontaktów i
              nosze okulary[oj nie lubię siebie w nich],znalazłam tez w USA preparat dla
              chorych z zespołem suchego oka zarówno w chorobie immunologicznej jak i przy
              jej braku.U nas lekarze okuliści nie słyszeli o preparacie--pewnie wolą ładować
              bromegol[chyba ].Także moja suchośc jest naprawdę okropna---mialam ten
              najgorszy zespół suchego oka z niebotycznym pieczeniem ,spuchnieciem powiek itd
              no nie ędę opisywać co i jak ale wierz mi na słowo ból nie z tej ziemi.Jeszcze
              prę badań i zobaczymy a postaram sie sama coś zdzialać.A o stronce pomyślę
              serdecznie pozdrawiam,zdówka i naprawdę dzięki za ciepłe słowa!!!!Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka