Dodaj do ulubionych

Zaburzenia błednika

11.03.24, 22:59
Już prawie 2 lata mam zawroty głowy i zaburzenia równowagi. Lekarz zdiagnozował zaburzenia błednika i przepisał kilka tabletek. Nie pomogły, więc poszedłem do kolejnych lekarzy i dostałem informacje, że jeśli tabletki nie pomogły po 2 tygodniach to można ich nie brać. Tak dalej nie da się żyć! Czy może ktoś doradzić jakieś sprawdzone tabletki, terapie, lekarza, cokolwiek co pomorze?
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Zaburzenia błednika 12.03.24, 18:08
      piter2024 napisał:
      > Lekarz zdiagnozował zaburzenia błednika i przepisał kilka tabletek.
      -------------------------
      Jaki lekarz? Otolaryngolog sprawdzał uszy otoskopem?
      Jaką przyczynę zdiagnozowano?
      Może warto poprosić o skierowanie na tomografię kości skroniowej.

W autoimmunologicznych zapaleniach błędnika przepisywane są glikokortykosteroidy
      Gdy leczenie farmakologiczne nie pomaga można prosić o interwencję chirurgiczną. Chorym podaje się leki przeciwhistaminowe albo wstrzykuje się kortykosteroid lub gentamycynę bezpośrednio do jamy bębenkowej.

• piter2024 Re: Zaburzenia błednika 12.03.24, 19:47
        2 lata temu otolaryngolog przeprowadził próby kaloryczne, w zeszłym roku inny otolaryngolog powtórzył badanie. Diagnoza: "podejrzenie przewlekłych, posturalno-percepcyjnych zawrotów głowy. Zalecane ćwiczenia, brak stresu, odpoczynek". Ćwicze ale żeby nie mieć stresu musiałbym nie pracować. Jestem z małopolski, czy poleci ktoś sprawdzonego lekarza, który pomoże?
        • koziorozka PPPD (posturalno- percepcyjne zawroty głowy) 12.03.24, 20:10
          Paskudna sprawa, łatwo nie będzie
          Obejrzyj, może dla siebie znajdziesz jakąś podpowiedź
          www.youtube.com/watch?v=UUCsyREH3sU
          www.youtube.com/playlist?list=PLBObTpmLzJA5Idjv1WDZwEOcQgjZoy1CF

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka