15.08.24, 13:12
Czesc prawie dwa tygodnie temu wrocilem ze szpitala, od tamtej pory czuje sie jak zombie. Stres towarzyszyl mi przez caly tydzien, nie wysypialem sie, malo jadlem, schudlem 5 kilo i popadlem w nerwice ze jestem na cos chory. Mialem robiona rozszezona morfologie jak i z wymazem, USG, Echo serca i wszystkie wyniki wyszly w porzadku i w normie. Czy moze byc to jakis uraz poszpitalny? Czy stres moze az tak wplynac na czlowieka?
Obserwuj wątek
    • chocolate_dog123 Re: Szpital 15.08.24, 13:16
      Czy dostałeś swoje wyniki na płytce czy kogoś innego "przez pomyłkę"?
      • edzia3232 Re: Szpital 15.08.24, 13:30
        Na plytce to znaczy? Wyniki sa moja
        • chocolate_dog123 Re: Szpital 15.08.24, 13:33
          Mi w 2022 r. nie opisano pewnej bardzo istotnej rzeczy na rezonansie. Więc wszystko jest możliwe. Prywatnie robione. W czasie oczekiwania na wyniki - do 5 dni - było bardzo wielkie poruszenie u niektórych osób z którymi przebywałam, dużo latania i rozmów telefonicznych. Ciekawe to. I nie przypadkowe.
          • edzia3232 Re: Szpital 15.08.24, 13:40
            No to nie wiem, doktor po odczytaniu wynikow nie mial zadnych przeciwskazan, dodam tez ze przed wizyta w szpitalu nie mialem nigdy takiego uczucia.
            • chocolate_dog123 Re: Szpital 15.08.24, 13:42
              Przyjrzyj się może jedzeniu które spożywasz...to jest clue programu.
              • edzia3232 Re: Szpital 15.08.24, 13:54
                Dobrze dziekuje za odpowiedz.
                • chocolate_dog123 Re: Szpital 15.08.24, 14:07
                  Może masz słabych dostawców jedzenia albo źle je przechowujesz. Heh przeprowadziłam się kilka lat temu a spotkałam jakiś czas temu właścicielkę Żabki koło której kiedys mieszkałam. W tamtym czasie nie pogadywalam nigdy z nią tylko na szybko przed 7 wpadywalam do sklepu coś tam zgarnialam a ona zawsze się śmiała że wiecznie mi się spieszy. No i ta kobieta po tylu latach w innej żabce podeszła do mnie i spytała się jak tam, czy wszystko ok. Dziwne że ktoś po tylu latach mnie pamięta...i zadaje takie osobiste pytania...
                  • edzia3232 Re: Szpital 15.08.24, 14:12
                    Wlasnie tak sie czuje glownie kiedy nie zjem niczego, wczoraj np zjadlem calkiem sporo i czulem sie normalnie
                    • chocolate_dog123 Re: Szpital 15.08.24, 14:28
                      Może zjadłeś sporo złego i teraz na drugi dzień wychodzi 😃
                      • chocolate_dog123 Re: Szpital 15.08.24, 14:28
                        Tzw. odstawienie
                    • chocolate_dog123 Re: Szpital 15.08.24, 14:35
                      Może masz powietrze "strute". Cokolwiek to znaczy. Może masz kiepski chemiczny materac. Ludzie nawet nie wiedzą na czym śpią...
                      • edzia3232 Re: Szpital 15.08.24, 14:42
                        Tak jak mowilem nigdy w zyciu sie tak nie czulem, na tym samym lozku spie od prawie 5 lat nigsy nie bylo zadnych problemow, dopiero po tym wyjsciu ze szpitalu mialem ostra neriwce na punkcie swojego zdrowia, balem sie kazdej mozliwej rzeczy, wychodzenia z domu ze zemdleje. Nie wiem czy to stres mnie tak psychicznie wykonczyl czy co
                        • edzia3232 Re: Szpital 15.08.24, 14:43
                          Oprocz tego czuje w buzi ze zaczyna mi wyrastac jedna osemka i czuje dyskomfort po prawej stronie twarzy, taki typowy ucisk zeba na kosci mimo ze nic nie boli tylko tak czasem leciutko zakłuje
                        • chocolate_dog123 Re: Szpital 15.08.24, 14:48
                          Co tam w kroplówkach poszło hue hue
                          • edzia3232 Re: Szpital 15.08.24, 14:59
                            Glukoza z sola fizjologiczna i cos nawadniajacego z tego co pamietam
    • edzia3232 Re: Szpital 15.08.24, 14:20
      Dodam jeszcze ze kompletnie nie mialem stycznosci z aktywnoscia fizyczna, dzien wygladal tak ze lezalem caly dzien na plecach, jedyny ruch byl kiedy szlem do lazienki. Wyszukiwalem w telefonie roznych chorob itp, hipochondria wyzera moje nerwy mimo ze mam dopiero 17 lat ;(
      • chocolate_dog123 Re: Szpital 15.08.24, 14:29
        Unikaj szpitali. Moja rodzinę jeszcze nic tam dobrego nie spotkało. Zwłaszcza po operacjach...
    • koziorozka Re: Szpital 15.08.24, 14:30
      edzia3232 napisał(a):
      > Czesc prawie dwa tygodnie temu wrocilem ze szpitala
      ------------------------
      Położyłeś się tam z powodu...?
      • edzia3232 Re: Szpital 15.08.24, 14:33
        Poczulem ze serce szybciej mi bije niz zwykle tego dnia kiedy trafulem do szpitala i sie bardzo wystraszylem przez co serce zaczelo bic jeszcze szybciej i pojechalem do szpitala zostalem na tydzien gdzie mialem zrobione wszystkie badania jak napisane, wykluczyly one jakie kolwiek schorzenia jedynie tachykardia psychogenna ale to jednorazowy przypadek, nigdy wczesniej tak nie mialem
        • edzia3232 Re: Szpital 15.08.24, 14:34
          3 lata temu zaczalem byc bardzo wrazliwy na bodzce psychiczne jak i fizyczne, nie bylem z tym jeszcze u psychologa/psychiatry
          • koziorozka Re: Szpital 15.08.24, 14:49
            edzia3232 napisał(a):
            > 3 lata temu zaczalem byc bardzo wrazliwy na bodzce psychiczne jak i fizyczne, n
            > ie bylem z tym jeszcze u psychologa/psychiatry
            -------------------
            3 lata? 😲​
            Na co czekasz? Samo nie przejdzie, wręcz odwrotnie, zaburzenia mogą się pogłębić.

• edzia3232 Re: Szpital 15.08.24, 14:59
              Wiem, rozmawialem juz z mama i mamy sie udac do psychologa na wizyte ewentualnie do psychiatry
              • koziorozka Re: Szpital 15.08.24, 15:07
                edzia3232 napisał(a):
                > Wiem, rozmawialem juz z mama i mamy sie udac do psychologa na wizyte ewentualnie do psychiatry
                ----------------------
                Jedno nie wyklucza drugiego.
                Terminy są długie, więc nie czekaj, zapisz się jak najszybciej do obu
                • edzia3232 Re: Szpital 15.08.24, 15:15
                  No pewnie by sie przydalo tymbardziej ze wmowilem sobie ze mam guza mozgu mimo ze zadnych obiawow nie mam a glowa ostatnio mnie bolala nie wiem moze pol roku temi
                  • chocolate_dog123 Re: Szpital 15.08.24, 15:26
                    Może miałeś cichy udar niedokrwienny ..
                    • edzia3232 Re: Szpital 15.08.24, 15:35
                      Watpie, nie mialem objawow jakie sa w jego przypadku opisywane
                    • sp9tcu Re: Szpital 16.08.24, 01:47
                      co ty piszesz ,i po co straszysz
          • chocolate_dog123 Re: Szpital 15.08.24, 15:00
            Nadwrażliwość na bodźce to skutek odstawienia leków psychotropowych...każdy to wie. Za 3 lata dopierdala.nia takich leków ile by dali więzienia czy też odszkodowania?
            • edzia3232 Re: Szpital 15.08.24, 15:05
              Ja nigdy nie przyjemowalem zandych lekow szczerze, taki sie stalem przez zakonczenie jednej przyjazni, zamkniecie sie w sobie i w domu, raz na jakis czas wyjde z dziewczynami z podstawowki tak to siedze w domu
    • sp9tcu Re: Szpital 16.08.24, 01:46
      Nie czytałem wszystkiego więęc kilka pytań 1-0 z jakiego powodu byłęś w szpitalu
      jakie oczymałeś zalecenia
      czy przepisano ci lekarstwa
      • edzia3232 Re: Szpital 16.08.24, 11:03
        Zadnych zalecen ani lekarstw, jedyne co to pic duzo wody i jest lekkostrawne jedzenie bo wszystkie badania byly w normie
      • edzia3232 Re: Szpital 16.08.24, 11:04
        A co do objawow to ze stresu dostalem wysokiego pulsu ponad 120 i tyle
        • chocolate_dog123 Re: Szpital 16.08.24, 17:53
          Wysoki puls można dostać z różnych przyczyn smyku...miliony - po lekach , po odstawieniu leków, odwodnienie, zakrzepica, grupa, wirus, brak minerałów i pierwiastków, refluks, kręgosłup, pasożyty, chore serce , niewyspanie, alergia pokarmowa - miliony przyczyn.
          • sp9tcu Re: Szpital 17.08.24, 01:25
            a przwde wszystkimm z nerwów
          • koziorozka Re: Szpital 17.08.24, 08:54
            chocolate_dog123 napisała:
            > Wysoki puls można dostać z różnych przyczyn smyku...miliony - po lekach
            -----------------
            Wysoki puls (tachykardia, częstoskurcz) może się też pojawić po przeczytaniu głupstw w internecie 🤦‍♀️ 😀
            • edzia3232 Re: Szpital 17.08.24, 10:49
              A macie jakies domowe sposoby na opanowanie nerwow i nie doszukiwanie sie chorob? Od tego wszystkiego zaczalem miec napieciowe bole glowy z tylu ktore rozchodza sie na cala glowe i przechodza tylko kiedy spie albo medytuje po melisie
              • koziorozka Re: Szpital 17.08.24, 11:01
                edzia3232 napisał(a):
                > A macie jakies domowe sposoby
                ----------------------
                Domowe sposoby. Szukasz pretekstu, żeby nie iść do lekarza!
                Ziółka i czary mary...
                Kolejne 3 lata chcesz zmarnować?
                • edzia3232 Re: Szpital 17.08.24, 11:05
                  jestem umowiony na wizyte, czekam poprostu na termin i chce robic tez cos w domu
              • koziorozka Re: Szpital 17.08.24, 11:17
                Zioła, techniki relaksacyjne, regularna aktywność fizyczna, zdrowe odżywianie.
                Ale to za mało
                Rekomendowaną nurtem leczenia nerwicy jest terapia poznawczo-behawioralna.
                Czasem - nie zawsze - wymaga stosowania środków farmakologicznych. Stosuje się leki na uspokojenie oraz leki poprawiające nastrój z grupy SSRI

• edzia3232 Re: Szpital 17.08.24, 11:42
                  Wlasnie branie lekow to cos czego boje sie najabradziej ze sie uzaleznie
                  • koziorozka Re: Szpital 17.08.24, 12:02
                    edzia3232 napisał(a):
                    > Wlasnie branie lekow to cos czego boje sie najabradziej ze sie uzaleznie
                    ------------------------
                    To twój największy strach? Nie boisz się śmierci, kalectwa, ciężkiej choroby i paru innych koszmarów? Pozazdrościć.

Tiaaaa, czyli lepiej do końca życia bać się wszystkiego, nie wychodzić ze szpitali i skakać z radości, że nie jesteś lekomanem.
                    Chcesz z góry zrezygnować z szansy na wyleczenia, bo a nuż - co jest mało prawdopodobne - się uzależnisz.
                    Zacznij terapię, zaczniesz racjonalniej myśleć, bo na razie sam się nakręcasz

• edzia3232 Re: Szpital 17.08.24, 12:05
                      Dobrze postaram sie zrobic tak jak pani mowi i skorzystac z pomocy, dziekuje bardzo za wszystki odpowiedzi
                      • koziorozka Re: Szpital 17.08.24, 12:11
                        edzia3232 napisał(a):
                        > Dobrze postaram sie zrobic tak jak pani mowi i skorzystac z pomocy
                        ------------------------
                        Nie ma za co
                        I zastanów się, co możesz dziś zrobić. Poczekać aż minie upał i wyjść na spacer? Może basen? Rozciąganie się lub jakieś ćwiczenia kardio z youtube?
                        Ćwiczenia są bardzo ważne, zajmują myśli, zwiększają sprawność ciała, endorfiny itp.
                        Codziennie mały krok. Od dziś. I trzymam kciuki
                        • edzia3232 Re: Szpital 17.08.24, 12:46
                          Wlasnie trzy dni temu zaczalem cwiczyc, jezdzic rowerem i medytowac
                          • koziorozka Re: Szpital 17.08.24, 12:49
                            I tak trzymaj!
    • sp9tcu Re: Szpital 16.08.24, 01:49
      Już wszystko wiem
      szpital psychiatryczny jak naj szybciej
      • edzia3232 Re: Szpital 16.08.24, 11:02
        a mozna wiedziec dlaczego?
        • sp9tcu Re: Szpital 16.08.24, 17:56
          Nawet nie wiem czy jesteś kobietą czy mężczyzną

Czy ty chcesz się wykończyć
          Wszystko nerwy
          Puls 120 bardzo duży
          Jeszcze cisnienienie dojdzie wtedy będą jaja
          Mi zrosło ciśnienie z powodu nerwów
          Słabo leczyłem przez 2 lata może 3
          To znaczy nie miałem dobrego lekarza
          Doszło ciagle 180 cisnienie
          Piski w uszach
          Pytam się jeszcze raz z jakiego powodu byłaś w szpitalu ?
          jak bede w domu napisze
          • edzia3232 Re: Szpital 17.08.24, 09:50
            W szpitalu z powodu duzego pulsu z nerwow, mialem zalozone dwa holtery serca i cisniena oraz echo serca ktore wykluczyly jakie kolwiek zaburzenia
            • chocolate_dog123 Re: Szpital 17.08.24, 10:09
              Holter serca ma sens jak się chodzi normalnie i ma wysiłek, a nie leży jak worek ziemniaków na szpitalnym łóżku przez cały dzień.
              • koziorozka Re: Szpital 17.08.24, 10:22
                chocolate_dog123 napisała:
                > Holter serca ma sens jak się chodzi normalnie i ma wysiłek
                -------------------------
                Piesku czekoladowy, czy uważasz wszystkich lekarzy za niekompetentnych czy tylko niektórych? ;)

Na pewno wiesz, że czekolada to trucizna dla psiaków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka