25.08.24, 11:52
Czesc, mam taki dylemat ostatnio zauwazylem ze pulsuje mi z tylu glowy po prawej stronie zyla, nie boli to ani nic. Najbardziej czuje jak leze i taki nacisk w zatokach rowniez z prawej strony jak i w uchu , szykuje sie jakas choroba? Cisnienie i temperatura sa w porzadku
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Głowa 25.08.24, 20:50
      zaroki 70 %
      jakaś infekcja 70 %
      kregośłup szyjny 60 %
      cisnienie 30 % jak piski w uszach 60 %
      inne w tym tetniaki ,nowotwory , przed udarowe 0,1 % ( zero przecinek jeden procenta )
      aha nerwica 75 %
      • edzia3232 Re: Głowa 26.08.24, 15:33
        Wlasnie niedlugo mam wizyte u neurologa i boje die ze cos nie fajnego wyjdzie mi w glowie :((
        • sp9tcu Re: Głowa 26.08.24, 22:52
          Aha
          Czysta hipohondria
          Ze idziesz do neurologa bardzo dobrze
          Zacznie od tomografi kręgosłupa szyjnego
          Ja miałem wszystkie części i pani neurolog już wie
          Listopad 2012 ledzwiowy
          Szyjny kwiecień 2013 najbardziej chory
          Piersiowy listopad 2013

Badania są mało inwazyjne ba bez inwazyjne
          Jak robisz bez kontrastu ,
          Wchodzisz , maszyna , z 15 minut poczekaj lezysz na płasko i jak wstaniesz to masz zawroty głowy
          I zasada minimum 6 miesiecy odstępu miedzy badaniami
          Aha ja nie miałem tomo mózgu
          • edzia3232 Re: Głowa 27.08.24, 10:16
            Dziekuje bardzo za info, to bedzie pierwszy raz w zyciu :)
    • sp9tcu Re: Głowa 28.08.24, 02:44
      nie bać kazdy kto ma cokolwiek z kregosłupem
      powonien zrobić
      badanie nie szkodzi ( są nowoczesne maszyny )
      napisz jak było
      o koilwejności decyduje lekarz
      • edzia3232 Re: Głowa 30.08.24, 22:04
        Niestety neurolog dopiero po 16 wrzesnia a ja mam totalne schizy bo nie wiem co robic boje sie ze ta zyla mi peknie i dostane udaru…
        • koziorozka Re: Głowa 31.08.24, 18:40
          edzia3232 napisał(a):
          > boje sie ze ta zyla mi peknie
          ------------------------
          Przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać.
          Znasz powiedzenie, że komuś "zaraz śmierdząca żyłka pęknie"?
          Bardzo interesujesz się swoim zdrowiem, więc dziwię się, że boisz się udaru a nie wylewu :)))
          Objawy też nie pasują. Poszukaj se innej choroby ;)
          • edzia3232 Re: Głowa 01.09.24, 00:31
            Eh rozumiem, poprostu juz siada mi psychika, niby chodze do psychologa i staram die o tym nie myslec ale nie wiem jak, moze psychiatra bedzie wstanie cos zaradzic jakimis lekami…
            • platynowablondynka Re: Głowa 01.09.24, 19:08
              Nic sobie nie wmawiasz.Po prostu to czujesz.A ,ze niektorzy musza wtracic swoje trzy grosze....Nie przejmuj sie.Pisz.Ja jestem bardzo ciekawa jak sie to dalej potoczy.Wiem sama po sobie ,ze zdarzaja bardzo uciazliwe objawy na ktore niestety zadna wiedza nie pomoze ani lekarz ani szaman.
              • sp9tcu Re: Głowa 02.09.24, 22:12
                Koń by sie uśmiał poczekajcie jak odpale na smarfonie forumtam jest traslator głosowy
                1 strona pół minuty
                admin chyba wytrzymie
                pisałem już wiele razy
    • scmwroclaw Re: Głowa 04.09.24, 15:13
      Polecam udać się na konsultacje do neurologa.
      • koziorozka Re: Głowa 04.09.24, 15:32
        scmwroclaw napisał:
        > Polecam udać się na konsultacje do neurologa
        -------------------
        Że co, proszę?
        Udar? Stwardnienie? Padaczka? Alzheimer, Parkinson czy Wilson?
        A nie, rwa kulszowa 🤪
      • edzia3232 Re: Głowa 04.09.24, 20:50
        Obawiam sie ze neurolog kiedy uslysze co mnie trapi od kiedy wyszlem ze spaitala czyli ponad miesiac, najpredzej powie ze jestem chory psychicznie i mnie wysmieje
        • koziorozka Re: Głowa 04.09.24, 21:53
          Napisałam czym zajmuje się neurolog.
          Masz coś z tych przypadłości?

• edzia3232 Re: Głowa 05.09.24, 18:04
            Nie, nie mam co nie zmienia faktu ze ciagle mysle o tym czy cos mi jest i wole sie do niego udac i upewnic ze nic we mnie nie rosnie. Mam 17 lat i nie spieszy mi sie umierac ;)
        • sp9tcu Re: Głowa 05.09.24, 14:28
          Daje 90%, że tak nie zrobi co się stanie nic poważnego przede wszystkim wykonana początku pełne Badanie neurologiczne ja to miałem już kilka razy zawsze robię co dwa co trzy lata Najgorsze jest jak drapie w stopy No ale to można wytrzymać przede wszystkim zbada czy masz napięcie karku i mięśni od karku przyczepów mięśni kręgosłupa szyjnego bo to jest najważniejsze Ja coś takiego mam bardzo często i jeśli to stwierdzi to będą następujące możliwości pierwsza możliwość od razu mówię nic poważnego od razu uprzedzam od dzisiaj piszę za pomocą translatora głosowego i błędów już nie będzie więc pierwsza możliwość Jeśli będzie wiedział że to nic poważnego to od razu skieruje cię do fizjoterapeuty masaż kręgosłupa szyjnego Proszę się zaznajomić SP 9 tcu ma ż kręgosłupa początek jest fatalny SP 9 tcu masaż kręgosłupa na początku boli jest gorzej ale potem jest coraz lepiej a jeśli będą jakieś problemy od razu mówię że to nie sprawy nowotworowe ze śle na tomografię kręgosłupa szyjnego i dla informacji ja miałem tomografię wszystkich trzech części w odstępach półrocznych i teraz moja pani neurolog wszystko o mnie Wie Pozdrawiam a druga przyczyna mogą być to też bóle napięciowe z nerwów i to też nic poważnego nie jest A jeśli naprawdę chcesz wiedzieć czy nie grozi ci uda lub coś zrób sobie prywatnie bo tylko to można zrobić prywatnie d-dimery to jest takie badanie które norma wynosi do 500 jeśli będziesz miała poniżej 500 to zapomnij o wylewach i o różnych tam rzeczach krzepach i zatorowości a jeśli będziesz miała powyżej to się wtedy przejmuj badanie kosztuje coś 100

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka