Dodaj do ulubionych

PROBLEM Z KOLANEM

IP: *.ras11.gaatl-i.alerondial.net 01.12.04, 04:08
Dokladnie 3 m-ce temu robiona mialem artroskopie lewego kolana. Wyczyszczono
miejsce ok 18 mm srednicy. Jest znaczna poprawa ale w dalszym ciagu boli mnie
noga i przeskakuje mi przy zginaniu w tym niezarosnietym miejscu. Dzisiaj
bylem na badaniu kontrolnym.Lekaz nie byl zbyt zadowolony z postepow.
Spodziewal sie lepszych wynikow.
Zaproponowal mi serie zastrzykow - wyciag z kurzej chrzastki. Ma to poprawic
"smarowanie" w kolanie
No i kurza stopa - czy ktos slyszal o czyms takim ???
Obserwuj wątek
    • Gość: ;) Re: PROBLEM Z KOLANEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 09:33
      zajrzyj tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=11269158
      polecam.
    • Gość: ZOSIA Re: PROBLEM Z KOLANEM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.12.04, 14:52
      to bardzo dobra sprawa z tymi zastrzykami...zabbiegi te maja na celu
      poprawienie stanu chrzastek stawowych ktore podczas ruchu poprzez nacisk na nie
      po prostu sie zuzywaja...samemu ciezko jest je odbudowac o ile wogole mozna to
      zrobic...sa rozne preparaty ktore zmniejszaja bole z tym zwiazane-artrostop,
      artreum itp...polecam, sama biore 3 razy dziennie i po 7 dniach bole wyraznie
      ustepuje, a artroskopie mialam rok temu, wycieli mi jakas blone, stwierdzili
      rozmiekanie chrzastek i uszkodzone nadklykcie..takze trohe musze dbac teraz o
      te nogi, zwlaszcza jak zawodowo uprawiam sport...
      poddaj sie tym zastrzykom...na pewno cos pomoga, a zapytaj o te tabletki-na
      pewno nie zaszkodza...
      poza tym chrzastki odzywaiaja sie poprzez nieobciazone ruchy, takze
      rechabilitacja wskazana-ruchy w odciazeniu itp...
      pozdrawiam...
      • Gość: alek Re: PROBLEM Z KOLANEM IP: *.ras11.gaatl-i.alerondial.net 02.12.04, 00:48
        Dzieki Zosiu za rade :)
        Czy moglabys podac nazwe i ilosc skladnikow aktywnych w lekarstwach ktore bierzesz?.
        Poprostu nie mieszkam w Polsce i lekarstwo bede musial znalezc na podstawie skladu.
        Dziekuje
    • Gość: spioch Re: PROBLEM Z KOLANEM IP: *.21wszur.pl 02.12.04, 15:29
      Nie wiem czy zstrzyki, ktore ja mialam byly z kurzej chrzastki, ale...,
      generalnie byl to odpowiednik synwisku, ktory jest dosyc popularny. Wstrzykuja
      Ci 3 zastrzyki w odstepie tygodnia. Musz epowiedziec, ze chyba mi pomogly,
      pisze chyba, bo nie wiem co by bylo gdybym ich nie brala. A do tego ja lykam
      stawomax na odbodowe chrzastki stawowej. Zdania lekarzy sa rozne, jedni karza
      lykac, inni twierdza, ze to wyrzucanie pieniedzy. Decyzja nalerzy do Ciebie....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka