walaska 03.12.04, 12:12 Czy znacie takie coś? Ostatnio po wyjściu z domu pojawiają mi sie czerwone plamki, swędzące na nogach do wysokości kolan włącznie. Najwięcej ich jest na kostkach i kolanach. Po nocy to znika. Co to?????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama5611 Re: czerwone plamki na nogach - do kolan 04.12.04, 11:22 witam ja tez mam zmiany na nogach od kolan w dol i tak od 3 tygodni ...ani nie bola ani nie swedza niktore podbiegaja krwia ...smarowalam clotrimazolum pimafucortem a teraz tribioticiem i nie chce zejsc ...moze ktos cos doradzi albo zetknal sie z tym ...w poniedzialek chce sie zarejstrowac do dermatologa bo juz sie wystraszylam/jeszcze na spodzie stop mam takie czerwone wybroczynki/ Odpowiedz Link Zgłoś
bozena18 Re: czerwone plamki na nogach - do kolan 04.12.04, 12:30 mam pztanie cyz abz nie masy problemow y wa troba__. Odpowiedz Link Zgłoś
mama5611 Re: czerwone plamki na nogach - do kolan 04.12.04, 15:45 witam nie mam pojecia bo nic mi raczej nie dolega...ale jestem ciekawa czemu pytasz Odpowiedz Link Zgłoś
bozena18 Re: czerwone plamki na nogach - do kolan 04.12.04, 16:00 Poniewaz ynam osobe u ktorej ten problem wzstepuje i ma problemy z watroba nazywaja sie te plamy krwotoczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: czerwone plamki na nogach - do kolan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 19:31 Ja też mam takie problemy. Też od jakichś 2-3 tygodni. Mam to co rok, w listopadzie i w marcu, kwietniu. Nie wiem z cyzm to wiązać. Wydaje mi się, że podkolanówki lub rajstopy prane w proszku, wysuszona skóra. Mam też problemy z cerą, twarz też wysuszona, i przetłuszczona. Pomaga mi balsam po kąpieli. a Im dłużej i częściej pod prysznicem tym gorzej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOROTA Re: czerwone plamki na nogach - do kolan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 12:16 Mam ten sam problem Pogarsza się po kąpieli. Niektóre swędzą inne nie. Jedna nawet dsię nie goiła długu,ale potem się zagoiła. Jeśli ma to związek z wątrobą, to moje wyniki są dobre, ale czasem boli mnie w prawym boku. Jakie dokładnie schorzenie wątroby, ma ta osoba, która ma te doligliwości, o której ktos pisał powyżej? Odpowiedz Link Zgłoś
walaska Re: czerwone plamki na nogach - do kolan 14.12.04, 20:09 No ale u mnie to nie są wybroczyny tylko takie płaskie, niewyczuwalne pod ręką plamki, po podrażnieniu swędzące.Nie występuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analusia Re: czerwone plamki na nogach - do kolan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 12:43 A ja mam czerwone rozlewające się plamy, obejmują też kolana, nogi są spuchniete i gorące, ale to wina leków które przyjmuję tzn. amlozek, enarenal, metocard itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samm Re: czerwone plamki na nogach - do kolan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 13:38 Ja miałem coś podobnego> chdziłęm do wielu lekarzy i rzaden nie potrafił powiedzieć oc to jest. w koncu trafiłem do dermatologa i okaząło się, ze to jest świerzb !!! Polecam iśc od dermatologa i to najlepiej z długim starzem nie kazdy ropozna. Jelsi zachowujesz higienę na wysokim poziomie objawy świerzba nie kazdy dermatolog roznpozna. A jesli swędzi najbardzije po rozgrzaniu skóry to napewno to. Czym szybciej się przypadasz tym łatwiejsza kuracja. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś