IP: 80.51.90.* 13.12.04, 15:54
zrobilam "domowej roboty" test na candide. wynik wyszedl pozytywny tzn.
pozytywny dla candidy, bo na pewno nie dla mnie.
czy ktos moze mi powiedziec, czy ten test jest wiarygodny. jesli to candida
to by sie u mnie zgadzalo (objawy i przyczyny).
www.victorie-inc.us/Threelac_Candida_Free_Test.htm
Obserwuj wątek
    • Gość: Max Re: candida IP: *.mad.east.verizon.net 13.12.04, 17:02
      Z wlasnego doswiadczenie jest wiarygodny. Moj i mojego synak lekarz potwierdzil
      wyniki tego testu.
      Wiele osoba to dolega ale zadko kto zdaje sobie z tego sprawe. Wielu lekarzy
      tez to ignoruje. Znajdz sobie jakiegos dobrego lakarza ktory potwierdzi a potem
      bedzie sklonny cie leczyc.
      • Gość: julita Re: candida IP: 80.51.90.* 13.12.04, 19:13
        dzieki za odp.
        od dzisiaj lecze sie dieta antycandidowa (zero cukru i te sprawy), dolacze do
        tego citrosept i zobaczymy. do lekarzy jakos nie mam szczescia. w ogole szkoda
        gadac. szczegolnie ci pierwszego kontaktu. "lecza" objawowo (a i to kompletnie
        nieskutecznie).a takie leczenie to oni moga sobie wsadzic gleboko w ... a
        lepiej nie bede mowic w co;)
        • Gość: Max Re: candida IP: *.mad.east.verizon.net 13.12.04, 20:16
          Nie wiem gdzie mieszkasz, ja w Stanach i pierwszy lekarz mnie po porostu
          wysmial.
          Nie jestem pewny czy sama dieta mozna to wyleczyc, chociaz ograniczanie
          spozycia cukru i maki to i tak dobry pomysl. Nam lekarz dal tez jakies
          lekarstwo ktore zarzywalismy przez… juz nie pamietam jak dlugo>>> Dwa tygodnie?
          Ale jak sie chcesz sama leczyc to bardzo polecam tez zazywanie Acidophilus.
          Jesli masz Candida to na pewno zazywalas antbiotyki ktore zniszczyly wiekszosc
          organizmow w twoim grubym jelicie bez ktorych prawidlowe trawienie nie jest
          mozliwe. Zreszta Candida tez je niszczy.

healthydaysonline.com/acidophilus.html
          • Gość: julita Re: candida IP: 80.51.90.* 13.12.04, 23:06
            > Nie wiem gdzie mieszkasz, ja w Stanach i pierwszy lekarz mnie po porostu
            > wysmial

to tam tez sa tacy beznadziejni lekarze...

> Jesli masz Candida to na pewno zazywalas antbiotyki

nie, antybiotyki nie. to chyba stutek mojej 'diety'. od jakiegos czasu
            codziennie jadlam zapiekanki z duuuuuzą iloscia sera (nawet 2 razy dziennie).
            do tego codziennie nalesniki z dzemem. prawie nic innego. no moze okazjonalnie.
            mialam taki apetyt na zolty ser, ze wpieprzalam nawet sam zolty ser pokrojony w
            kostki zamiast obiadu. do tego wszystkiego kilka szklanek herbaty dziennie. do
            kazdej herbaty 2 lyzeczki cukru, a jak byla z cytrynką to nawet 4. teraz jak to
            sobie uswiadomilam to nawet sie nie dziwie, ze mi cos tam uroslo w brzuchu na
            tej pozywce. do tego zamiast utyc (bo mam niedowage), chudne coraz bardziej.
            czas na drastyczna zmiane odzywiania.
            przeczytalam juz wiekszosc tekstow z netu o candidzie i sprobuje ja najpierw
            wziac na glod.
            probiotyki tez sobie zaaplikuje. jak najbardziej.
    • Gość: julita Re: candida IP: 80.51.90.* 13.12.04, 23:15
      a tak w ogole... dzisiaj zjadlam zdrowy obiadek. teraz jeszcze jajecznice.
      naprawde juz nie powinnam byc glodna. ale moj zoladek domaga sie cukru cukru
      cukru i ...sera zoltego. co robic? pomocy. chyba oszaleje. to jest jak glod
      narkotyczny (tak mysle, bo nie wiem jak wyglada glod narkotyczny;)
    • Gość: Doki litosci! IP: *.240.81.adsl.skynet.be 13.12.04, 23:47
      Ludzie, nawet jesli ten test jest wiarygodny, to on wykrywa obecnosc Candida sp.
      w jamie ustnej. I co z tego? Obecnosc Candidy w ustach nie jest niczym
      nadzwyczajnym, bo ten grzyb jest ludzkim komensalem. A juz na pewno jego
      obecnosc nie jest powodem do tego, zeby wszczynac jakies dzialania. Zostawcie te
      biedna Candide w spokoju! Pozytku z niej wiekszego nie ma, ale szkoda tez zadna.
      Candida nie jest zadnym patogenem u ludzi, ktorzy nie leza, obloznie chorzy, w
      szpitalu. Probujac roznych sposobow zeby ja "wyeliminowac" nabijacie tylko konto
      sprzedawcom roznych Trilacow i takich tam.
      Co wam przeszkadza ta nieszczesna Candida? Prosze przy tym pamietac, ze kazdy z
      nas jest zwyklym skorzanym workiem bakterii. Tak, tak, organizm ludzki zawiera
      ok. 10 razy wiecej komorek bakteryjnych niz ludzkich. A juz mysleliscie, ze
      czlowiek to brzmi dumnie, wy rosliny. :-)
      • Gość: Max Re: litosci! IP: *.dyn.optonline.net 14.12.04, 01:26
        Wybacz ale nie wiele wiesz o cadida.
        Ja miałem poważne z tym problemy i właśnie taki prosty test skierował mnie do
        odpowiedniego lekarza który to potwierdziła i wyleczył. Do tego momentu
        leczono mnie na rożnego rodzaju choroby, prawie prze 4 lata, i nic z tego nie
        było. Nikt nie był w stanie mi pomoc. Nikt nawet nie pomyślał ze przyczyna
        moich dolegliwości była cadida bo najwyraźniej wszyscy mieli do tego takie same
        podejście jak ty. Bardzo się mylisz jeśli myślisz ze Candida jest nie
        szkodliwa dla twojego organizmu. Radze sie dokrztalcic.
        • Gość: Doki Re: litosci! IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 14.12.04, 10:41
          Wyzywanie jeden drugiego od nieukow to umubiona zabawa niektorych profesorow.
          Poniewaz jednak ja profesorem nie jestem, nie bede sie z Toba w to bawil.

Nikt nawet nie pomyślał ze przyczyna
          > moich dolegliwości była cadida bo najwyraźniej wszyscy mieli do tego takie same
          > podejście jak ty. Bardzo się mylisz jeśli myślisz ze Candida jest nie
          > szkodliwa dla twojego organizmu. Radze sie dokrztalcic.

Doksztalcanie sie to zbozna czynnosc. Tobie tez nie zaszkodzi, np w dziedzinie
          ortografii. Co do Candida- mozesz sobie wierzyc w co chcesz, nie mam czasu na te
          dyskusje.

PZDR
          • Gość: Max Re: litosci! IP: *.mad.east.verizon.net 14.12.04, 13:51
            >>Doksztalcanie sie to zbozna czynnosc. Tobie tez nie zaszkodzi, np w dziedzinie
            >>ortografii.

O ortografii teraz chcesz dyskutowac?. Po co nagle zmieniac temat ktory sam
            poruszyles?

>> Co do Candida- mozesz sobie wierzyc w co chcesz, nie mam czasu na te
            >>dyskusje.

A temat rozmowy byla wlasnie Cadida. Sam poruszyles temat a teraz czasu nie
            masz. Wolisz o ortografii?

PZDR
      • Gość: julita Re: litosci! IP: 80.51.90.* 14.12.04, 12:19
        candida zyje w jelicie grubym. jak masz ja w ustach i np. oblesny bialy nalot
        na jezyku to cos jest nie tak. a dieta bez cukru, bialej maki i produktow
        plesniowych jeszcze nikomu nie zaszkodzila. wiec nie rozumiem dlaczego mam tak
        strasznie dokarmiac "tę biedną candide". zycze ci zebys przeszedl kiedys to
        samo co ja, to wtedy moze uwierzysz, albo bedziesz sie meczyl latami, a potem
        wywioza cie nogami do przodu.
        pozdrawiam
        • Gość: julita Re: litosci! IP: 80.51.90.* 14.12.04, 12:21
          poprawdka. nie wiem w jakim jelicie ona zyje. grubym albo i cienkim, ale na
          pewno sa to jelita, a nie gardlo, usta itp. w gardle ma prawo zyc tylko
          gronkowiec zlocisty, wszelkie grzyby wypad z baru.
          • Gość: Doki Re: litosci! IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 14.12.04, 20:49
            > gardle ma prawo zyc tylko gronkowiec zlocisty

No nie, tak dobrze nie ma. W jamie ustnej zyje co najmniej kilkanascie gatunkow
            bakterii, z ktorych gronkowiec zlocisty jest akurat niezbyt czesto spotykany.
            Patrz: textbookofbacteriology.net/normalflora.html

Candida albicans wystepuje jako skladnik normalnej flory jamy ustnej u zdrowych
            osob u 25-50% populacji. Ja sobie tego nie wymyslilem, takie sa wyniki badan.

www.doctorfungus.org/mycoses/human/candida/Oropharyngeal.htm
            Nieprawda, ze kazda obecnosc Candida w ustach to zaraz bialy nalot na
            sluzowkach. Nieprawda, ze zeby pozbyc sie Candidy, trzeba wykluczyc cukry z
            diety, wystarczy odpowiednio dbac o higiene. Ale, co najwazniejsze, powiazanie
            kolonizacji przez Candida z roznymi pseudochorobami (typu "jestem ciagle
            zmeczona i boli mnie glowa i nikt nie potrafi mi pomoc") jest poki co czysto
            hipotetyczne.
    • Gość: Gingo___ Re: candida IP: *.alfa.ltd.pl / *.za.digi.pl 13.12.04, 23:48
      Napiszcie proszę w skrócie na czym ten test polega, bo nie za bardzo mogę
      zrozumieć (nie umiem dobrze po angielsku). Z góry dziękuję.
      • Gość: julita Re: candida IP: 80.51.90.* 14.12.04, 12:12
        z samego rana (zanim cokolwiek wezmiesz do ust, umyjesz zeby itp)plujesz do
        szklanki wody o temp. pokojowej. jesli wyjda Ci takie swinstwa jak na obrazku w
        linku ktory podalam np. takie nitki ciagnace sie w dol, lub slina utonie
        (trzeba sprawdzac co 15 minut lub poczekac godzine), to test jest pozytywny.
        jesli po godzinie slina bedzie plywac po wierzchu- negatywny.
        Ja wczoraj zrobilam ten test po poludniu, bo dopiero wtedy znalazlam te strone.
        dzisiaj zrobilam tak jak trzeba i to co zobaczylam bylo gorsze od tego
        wczorajszego 1000 razy. do tej pory mam odruch wymiotny. nawet nie czekalam tej
        godziny. po pieciu minutach wylalam to obrzydlistwo (wynik byl prawie
        natychmiast, a wczoraj po kilku minutach). wiec pamietaj rano od razu po
        przebudzeniu (jakbys chcial robic test)

poza tym robilam tez inny test po polsku. to byly takie pytania. wyszlo mi
        chyba okolo 150 punktow, czyli "wysoce prawdopodobny związek z candida".
        naturemed.w.interia.pl/candida-pl1.htm
        • Gość: natasza Re: candida IP: *.motor.taninet.pl 14.12.04, 15:27
          wszystkich majacych problem z kandydozami, odsyłam do watku pt. Dieta
          Werthmanna, na forum Homeopatia.
          Mozna się dokształcic i nauczyć jak walczyć z grzybem.
          • wiki24 Re: candida 14.12.04, 19:45
            ja wam proponuje taki test:
            naturemed.w.interia.pl/candida-pl1.htm
        • Gość: Gingo__ Re: candida IP: *.alfa.ltd.pl / *.za.digi.pl 14.12.04, 23:44
          Dzięki bardzo :-)
          Jutro z rana sprawdzam.
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka