Gość: marta IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.12.04, 16:47 Czy ktoś zna lub stosował na rany, podobno świetna, znajomi przywieźli ze Stanów. Czy u nas to można gdzieś dostać.Podobno świetnie leczy trudno gojące się rany i owrzodzenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pat Re: maść z wymion krowich IP: *.xdsl.tiscali.nl 17.12.04, 17:10 Chyba do krowich wymion a nie z? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: maść z wymion krowich IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.12.04, 17:31 Oni mówią że z. Poszukałam w internecie ,raz jest z ,a gdzie indziej do, czy to jest ten sam specyfik ,nie wiem Nic bardziej konkretnego nie mogę znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: maść z wymion krowich 17.12.04, 18:18 Dwa lata temu widzialam taki KREM do rak, z wymion krowich. Duze pudelko kosztowalo w Szczecinie 12 zl, a w Swinoujsciu 10 zl za pudelko chyba 300 gram. Nie byla to zadna rewelacja, choc warte bylo swej ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: maść z wymion krowich IP: 5.6.1D* / *.cg.shawcable.net 17.12.04, 18:53 Od ponad 100 lat uzywa sie na kontynencie amerykanskim kremu pod nazwa Bag Balm (oryginalna nazwa)albo Udder Balm do zapobiegania i lagodzenia stanow zapalnych wymion krowich. Dzialal on tak dobrze ze stosuja go do dzisiaj m.in pracownicy budowlani, mechanicy, kolarze (do zapobiegania pierzchnieciu skory pod dzialaniem wiatru i zimna),matki dla dzieci na "pieluchowe" odparzenia i in. Glowne skladniki tego kremu to Lanolina, Aloe vera zel, Witaminy A,D,E,czasami wosk pszczeli, 8-Hydroxyquinoline. Oryginalny produkt produkowany jest w Vermont (USA) i zawsze jest pakowany w charakterystyczne zielone, metalowe pudelko z czerwonymi napisami. Nie jest to zaden cudowny srodek, ale bardzo dobrze spelnia role zapobiegania podraznieniom skory i lagodzenia jej stanow zapalnych. Odpowiedz Link Zgłoś