Gość: wiola IP: *.athens.access.acn.gr 18.12.04, 13:40 Jak mozna szybko pozbyc sie opuchlizny na policzku i fioletowego koloru poza okladami z lodu nie wiem co jeszcze pomaga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ola Re: Opuchlizna IP: *.chello.pl 18.12.04, 14:01 Nie piszesz z Polski, więc nie wiem, jakie tam są specyfiki, ale dobrze na obrzęki i siniaki robi arnika. Maść, albo nalewka. Nalewka jest tak mocna, że trzeba ją rozcienczać, i oczywiście wysusza skórę, ale działa nieźle. Na świeży siniak - przykłądając non - stop, działa w ciągu dwóch dni. Wypróbowałam, sam byłąm pod wrażeniem. Na Twoich oczach siniak zmienia kolory z fioletu przechodzi w żółty, potem znika zupełnie. Gorsza sprawa z opuchlizną, bo może tu być stan zapalny. Więc ja bym tak przemiaszała oba sposoby : nabądź maść, smaruj obficie, ale z lodu nie rezygnuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: Opuchlizna IP: *.athens.access.acn.gr 18.12.04, 15:12 Dzieki serdeczne bede musiala poszukac tej nalewki z arniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julian Re: Opuchlizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 23:39 Najlepszy jest własny mocz. Odpowiedz Link Zgłoś