Dodaj do ulubionych

Leki na gardło

20.05.02, 09:04
Powiedzcie, co myślicie o lekach na gardło dostępnych bez recepty. Które z nich
moglibyści polecić? Dlaczego?
Obserwuj wątek
    • Gość: Sowa Re: Leki na gardło IP: *.carlnfd1.nsw.optusnet.com.au 20.05.02, 10:39
      sara119 napisał(a):

> Powiedzcie, co myślicie o lekach na gardło dostępnych bez recepty. Które z nich
      > moglibyści polecić? Dlaczego?

Już od lat 20-stych zeszlego stulecia wiadomo, że infekcje w gardle najczęściej
      rozpoczynają się od wychodowania sobie kultur bakteryjnych w .... uchu !!
      Najbardziej prostym, najbezpieczniejszym i bez skutków ubocznych lekarstwem jest
      jest najzwyklejsza na świecie woda utleniona, którą za grosze możesz kupić w
      każdej aptece ( ok. 4 do 6 % ). Należy zapuścić ok. 3 - 4 kropelki do ucha, aż
      zaniknie odglos pienienia się. Za godzine można to jeszcze raz powtórzyc i
      wystarczy. Jesli uda Ci się "uchwycic" moment pierwszych symptomów przeziębienia
      to efekt jest natychmiastowy !!! Pięknie to funkcjonuje u dzieci !!! w
      większości przypadków można się obyć bez szpikowania maluchów antybiotykami.

Sowa

• Gość: Sowa Re: Leki na gardło - do wody utlenionej. IP: *.carlnfd1.nsw.optusnet.com.au 20.05.02, 10:44
      sara119 napisał(a):

> Powiedzcie, co myślicie o lekach na gardło dostępnych bez recepty. Które z nich
      > moglibyści polecić? Dlaczego?

Zapomniałem dodać : woda utleniona jest , jak nazwa troszkę wskazuje, bardzo
      silnym utleniaczem. Pewnie wiesz, ze jak polejesz na ranke , to tworzy się
      pianka i robi się to po to, żeby zdezynfekować ranę. Woda utleniona jest
      wspaniałym źródłem tzw. wolnych rodników, które w absolutnie bezwzględny sposób,
      natychmiastowo, niszczą każdą żywą komórkę np. bakterię w ranie czy też... w
      uchu !

Sowa

• orku Re: Leki na gardło 20.05.02, 15:41
      Ze wszystkich jakie wyprobowalam (a bylo tego mnostwo) polecam:

Sebidin - swinstwo ale dziala. NIe ma nic wspolnego z cukierkami Strepsils czy
      Neoangin ale skuteczny. Trzeba wziac kilka ale ulga juz po jednej tabletce.

Tonsiotren - homeopatyczny, trudny do kupienia ale tez dziala - jak widze w
      aptece to zawsze kupuje na zapas. Bardzo dobry - bardziej na bole migdałkow.

Kiedys byl jeszcze taki proszek gargarin, rozpuszcza sie z woda i plucze gardlo
      ale pom nim mam odruchy wymiotne. Tez dziala chociaz przedpotopowe. Teraz tez
      mozna rozpuszczac Citrosept i plukac - przepis jest na ulotce.

Zycze szybkiej ulgi,
      • Gość: sara Re: Leki na gardło IP: 217.153.27.* 22.05.02, 11:27
        Ale powiedz mi, czy skuteczne lekarstwo to znaczy, ze szybko działa?
    • Gość: justy Re: Leki na gardło IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.02, 17:23
      Ból gardła przy przeziębieniu wywołany jest działalnością wirusów. Wtedy
      najlepiej pomagają leki przeciwzapalne, a nie odkażające. Ja stosuję Tantum
      Verde a ostatnio Strepfen, niezły jest Cholinex. Natomiast w infekcjach
      bakteryjnych, typu angina czy kłopoty z migdałkami itp niezły jest Gargarin do
      płukania, Sebidin, Septofervex, Farignosept, Halset itp. Gardło może też boleć
      od podrażnienia kaszlem- wtedy pomagają cukierki szałwiowe z miodem, Tymianek i
      podbiał, syrop prawoślazowy.
      • piasia Re: Leki na gardło 20.05.02, 17:45
        Do dezynfekcji - Septolete i Amol. Przy drapaniu w gardle, które nie pozwala
        zasnąć - kilka kropli Amolu na cukier. Pomaga.

Poza tym przy wszelkich chrypkach - doskonałe jest siemię lniane i tabletki
        Emskie - kiedyś zmora dzieciństwa, bo rozpuszczane w mleku, teraz rozpuszcza
        się je w wodzie. Lekko słone, doskonale nawilżają gardło i łagodzą
        podrażnienia. Wiem, co piszę, bo dużo pracuję głosem i bez Emskich już bym
        została niemową ;)))
    • Gość: martynka Re: Leki na gardło IP: *.lukowa7.waw.pl 22.05.02, 12:54
      polecam pastylki OIL OF OLBAS - w skrócie OLBAS- pomarańczowo - zielone pudeło,
      nie są co prawda tanie (około 14pln) - ale dzialają szatańsko!
      • lalka74 Re: Leki na gardło 23.05.02, 01:50
        Spray - Tymsal, tabletki podbiał z tymiankiem. Na silniejsze infekcje - Coldrex
        larry plus.
        • Gość: flora1 Re: Leki na gardło IP: *.parkiet.com.pl 23.05.02, 11:06
          Najskuteczniejszy jest Sebidin i Tantum Verde (do ssania) oraz płyn do płukania
          gardła Gargarin, w moim przypadku pomagają tylko te leki, pozostale Neoanginy
          itp. traktuję jak cukierki - mają tylko walory smakowe, a leczniczych nigdy nie
          odczułam ;-(((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka