76fiona 12.01.05, 16:04 strasznym problemem sa dla mnie ostatnio skurcze nog i rak...dopadaja mnie zazwyczaj w nocy... Poradzcie jak mozna sobie z tym poradzic? To koszmarny ból! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lipa55 Re: Skurcze... 12.01.05, 16:08 po pierwsze - duzo magnezu po drugie - lekarz po trzecie - tomografia, bo może masz jakies skrzywienie, np. kregosłupa i uciskasz sobie nerwy Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: Skurcze... 13.04.16, 15:51 Znajoma też kiedyś łykała magnez, potas i cuda wianki wyczytane w internecie. Skurcze miała tak bolesne, że raz zemdlała. Pomogła zwykła gimnastyka, proste ćwiczenia na kręgosłup Na lędźwiowy np. coś takiego youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=NW2S76iSxg0#t=204 Odpowiedz Link Zgłoś
saqigar Re: Skurcze... 15.04.16, 00:18 Kiedyś oglądałem program o skurczach, w którym próbowano różnych "domowych" sposobów. Konkluzja była taka, że skuteczne są duże dawki witaminy B, ale nie pamiętam której i tonik, taki napój zawierający chininę. Kiedyś dopadły mnie nocne skurcze łydek, kilka nocy pod rząd. Spróbowałem z tonikiem, skurcze się skończyły. Czy to była zasługa napoju, czy po prostu przeszły, nie mam pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: Skurcze... 15.04.16, 10:02 Chodzi o witaminę B6. Warto też sobie zrobić badanie poziomu we krwi: wapnia, sodu, magnezu i potasu. Odpowiedz Link Zgłoś
normaflex Re: Skurcze... 28.04.16, 17:00 Polecam preparaty, które zawierają magnez z soli organicznych (cytrynian, mleczan czy asparaginian). Przyswajają się one lepiej, nie tylko od soli nieorganicznych (węglany), ale również od chelatów magnezu. Odpowiedz Link Zgłoś