grrrrw 16.01.05, 22:31 Czy ktos wyleczył do konca, ze nie było sladu, ta mascia ? Czy została różowa plama na która nie ma sposobu ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: elle Re: Dermovate - Łuszczyca IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 16.01.05, 22:36 łuszczycy nie wyleczysz, lecz najwyżej zaleczysz. a silne sterydy typu Dermovate grożą po ich odstawieniu poważnym wysypem nowych zmian. poczytaj: users.nethit.pl/forum/forum/psoriasis/ www.psoriasis.of.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ama Re: Dermovate - Łuszczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 23:26 Ta masc to juz z rodzaju "broni masowego razenia". Mnie po niej i tak zostawały plamy innej skóry, w moim przypadky po pewnym czasie brązowej. A zmoany łuszczycowe mają to do siebie, że i tak nawracają, nawet po kilku latach remisji, obojętnie jakie maści stosujesz. Pocieszające jest to, że z tą chorobą, trzymaną na wodzy \dieta, unikanie infekcji, urazów, przyjmowanie preperatów witaminowych\ da się jakoś żyć. Ja mam łuszczycę już 32 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola............ Re: Dermovate - Łuszczyca IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.01.05, 23:29 czy łuszczycą można się zarazić??? Odpowiedz Link Zgłoś
grrrrw Re: Dermovate - Łuszczyca 17.01.05, 16:05 Na jednej nodze i z rak samo znikło, a na drugiej nodz smaruje i smaruje. Jest poprawa, ale z saczacej obrzydliwej rany zostala czerwona gładka plama. I nie wiem, czy dalej smarowac zeby nie wróciło, czy zostawic jak jest. I nie wiem, czy jesli bede dalej smarowac, to czerwona plama zniy tez pogodzic sie, ze bedzie sze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ama Re: Dermovate - Łuszczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 20:31 Nie smaruj juz tą maścią, jesli nie ma zmiany łuszczącej się, to nie męcz skóry. Smaruj, żeby załagodzić podrażnienie, kremem allantan plus. Jesli zauważysz, ze znow zaczyna sie chciec łuszczyc, polecam maści z mocznikiem lub kwasem salicylowym \ ja stosuję hasceral\. Zmiany łuszczycowe, je,sli nie są zbyt rozległe, mają to do siebie, że czasem znikają nie wiadomo dlaczego bez maści. W tej chorobie \dokladnie zdiagnozowanej, np. badaniem HLA\ bardzo ważny jest stan ducha, więc głowa do góry . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Łuszczyca - czy tak mozna ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 20:49 Mam pytanie, moj tata na dluzszy czas zaleczyl luszczyce stosujac lampy PUVA i rownoczesnie bral lek swiatlouczulajacy Geralen. Jednak ostatnio znowu sie pojawila luszczyca. Mam pytanie ? Czy tata moze chodzic na zwykle solarium i stosowac ten lek ? Czy zwykle solarium pomoze przy luszczycy ? Odpowiedz Link Zgłoś
kret26 Re: Łuszczyca - czy tak mozna ? 18.01.05, 09:49 RACZEJ TAK TYLKO MOZE SIE POPAŻYC MUSI PRZESTRZEGAC CZASU NAJLEPIEJ PODPYTAC LEKARZA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ama Re: Łuszczyca - czy tak mozna ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 09:50 wprawdzie nie jestem lekarzem, ale tez mam łuszczycę, jednak uwazam, że solarium w połączeniu z lekiem światłouczulającym może dać opłakane skutki. Pomaga eksponowanie skóry na światło słoneczne \stąd latem częste poprawy\, więc solarium z pewnością nie zaszkodzi. Radziłabym też ostrożność z lamnpą PUVA, zaprzyjażniona dermatolog zniechęciła mnie i moją chorą na bielactwo córkę do stosowania naświerlań \zbyt często i bez dokładnych badań w trakcie\, gdyż można sobie uszkodzić wątrobę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1956 Re: Dermovate - Łuszczyca 18.01.05, 12:18 Oficjalne przyczyny łuszczycy NIEZNANE. Naukowa medycyna XXI wieku tego nie wie? NIEOFICJALNE możliwe przyczyny: zaburzenia w odnawianiu sie zdrowych komórek skóry, które mogą byc powodowane: szybkim jedzeniem,toksynami,brakami minerałów,witamin,niewłaściwą dietą. Do sprawdzenia:jelita,trzustka,wąt roba,nadnercza,dieta. Oficjalne terapie:leki hydrokortyzonowe i podobne, ale NIESKUTECZNE!! Naturalne leczenie: usuwa przyczyny a nie objawy > oczyszcza i regeneruje: źle pracujący system trawienny,zanieczyszczoną krew,hamuje postępującą degenerację wątroby i trzustki i wyleczy drożdżycę. Pacjent powinien poważnie pracować nad zmianą przyzwyczajeń żywieniowych,sposobu jedzenia i diety. Odpowiedz Link Zgłoś
anta-122 Re: Dermovate - Łuszczyca 17.02.15, 11:50 Panie Jacku, co więc Pan proponuje?Może Pan coś więcej napisać o tej naturalnej metodzie leczenia łuszczycy. Gdzie znajdę szczegółowe informacje na ten temat? Pozdrawiam i proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9622 Re: Dermovate - Łuszczyca 24.01.05, 15:36 grrrrw napisała: > Czy ktos wyleczył do konca, ze nie było sladu, ta mascia ? > Czy została różowa plama na która nie ma sposobu ? stosowalam niestety zostają plamy u mnie białe Odpowiedz Link Zgłoś