Dodaj do ulubionych

Dermovate - Łuszczyca

16.01.05, 22:31
Czy ktos wyleczył do konca, ze nie było sladu, ta mascia ?
Czy została różowa plama na która nie ma sposobu ?
Obserwuj wątek
    • Gość: elle Re: Dermovate - Łuszczyca IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 16.01.05, 22:36
      łuszczycy nie wyleczysz, lecz najwyżej zaleczysz.
      a silne sterydy typu Dermovate grożą po ich odstawieniu poważnym wysypem nowych
      zmian. poczytaj:
      users.nethit.pl/forum/forum/psoriasis/
      www.psoriasis.of.pl/
    • Gość: Ama Re: Dermovate - Łuszczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 23:26
      Ta masc to juz z rodzaju "broni masowego razenia". Mnie po niej i tak zostawały
      plamy innej skóry, w moim przypadky po pewnym czasie brązowej. A zmoany
      łuszczycowe mają to do siebie, że i tak nawracają, nawet po kilku latach
      remisji, obojętnie jakie maści stosujesz. Pocieszające jest to, że z tą
      chorobą, trzymaną na wodzy \dieta, unikanie infekcji, urazów, przyjmowanie
      preperatów witaminowych\ da się jakoś żyć. Ja mam łuszczycę już 32 lata.
      • Gość: Ola............ Re: Dermovate - Łuszczyca IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.01.05, 23:29
        czy łuszczycą można się zarazić???
        • Gość: l79 Re: Dermovate - Łuszczyca IP: *.crowley.pl 17.01.05, 17:42
          nie mozna
    • grrrrw Re: Dermovate - Łuszczyca 17.01.05, 16:05
      Na jednej nodze i z rak samo znikło, a na drugiej nodz smaruje i smaruje. Jest
      poprawa, ale z saczacej obrzydliwej rany zostala czerwona gładka plama. I nie
      wiem, czy dalej smarowac zeby nie wróciło, czy zostawic jak jest.
      I nie wiem, czy jesli bede dalej smarowac, to czerwona plama zniy tez pogodzic
      sie, ze bedzie sze.
      • Gość: Ama Re: Dermovate - Łuszczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 20:31
        Nie smaruj juz tą maścią, jesli nie ma zmiany łuszczącej się, to nie męcz
        skóry. Smaruj, żeby załagodzić podrażnienie, kremem allantan plus. Jesli
        zauważysz, ze znow zaczyna sie chciec łuszczyc, polecam maści z mocznikiem lub
        kwasem salicylowym \ ja stosuję hasceral\. Zmiany łuszczycowe, je,sli nie są
        zbyt rozległe, mają to do siebie, że czasem znikają nie wiadomo dlaczego bez
        maści. W tej chorobie \dokladnie zdiagnozowanej, np. badaniem HLA\ bardzo ważny
        jest stan ducha, więc głowa do góry .
    • Gość: Aga Łuszczyca - czy tak mozna ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 20:49
      Mam pytanie, moj tata na dluzszy czas zaleczyl luszczyce stosujac lampy PUVA i
      rownoczesnie bral lek swiatlouczulajacy Geralen.
      Jednak ostatnio znowu sie pojawila luszczyca.
      Mam pytanie ? Czy tata moze chodzic na zwykle solarium i stosowac ten lek ?
      Czy zwykle solarium pomoze przy luszczycy ?
      • kret26 Re: Łuszczyca - czy tak mozna ? 18.01.05, 09:49
        RACZEJ TAK TYLKO MOZE SIE POPAŻYC MUSI PRZESTRZEGAC CZASU NAJLEPIEJ PODPYTAC
        LEKARZA
      • Gość: Ama Re: Łuszczyca - czy tak mozna ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 09:50
        wprawdzie nie jestem lekarzem, ale tez mam łuszczycę, jednak uwazam, że
        solarium w połączeniu z lekiem światłouczulającym może dać opłakane skutki.
        Pomaga eksponowanie skóry na światło słoneczne \stąd latem częste poprawy\,
        więc solarium z pewnością nie zaszkodzi. Radziłabym też ostrożność z lamnpą
        PUVA, zaprzyjażniona dermatolog zniechęciła mnie i moją chorą na bielactwo
        córkę do stosowania naświerlań \zbyt często i bez dokładnych badań w trakcie\,
        gdyż można sobie uszkodzić wątrobę. Pozdrawiam.
    • jacek1956 Re: Dermovate - Łuszczyca 18.01.05, 12:18
      Oficjalne przyczyny łuszczycy NIEZNANE. Naukowa medycyna XXI wieku tego nie wie?
      NIEOFICJALNE możliwe przyczyny: zaburzenia w odnawianiu sie zdrowych komórek
      skóry, które mogą byc powodowane: szybkim jedzeniem,toksynami,brakami
      minerałów,witamin,niewłaściwą dietą.
      Do sprawdzenia:jelita,trzustka,wąt roba,nadnercza,dieta.
      Oficjalne terapie:leki hydrokortyzonowe i podobne, ale NIESKUTECZNE!!
      Naturalne leczenie: usuwa przyczyny a nie objawy > oczyszcza i regeneruje: źle
      pracujący system trawienny,zanieczyszczoną krew,hamuje postępującą degenerację
      wątroby i trzustki i wyleczy drożdżycę. Pacjent powinien poważnie pracować nad
      zmianą przyzwyczajeń żywieniowych,sposobu jedzenia i diety.
      • anta-122 Re: Dermovate - Łuszczyca 17.02.15, 11:50
        Panie Jacku, co więc Pan proponuje?Może Pan coś więcej napisać o tej naturalnej metodzie leczenia łuszczycy. Gdzie znajdę szczegółowe informacje na ten temat? Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.
    • ewa9622 Re: Dermovate - Łuszczyca 24.01.05, 15:36
      grrrrw napisała:

> Czy ktos wyleczył do konca, ze nie było sladu, ta mascia ?
      > Czy została różowa plama na która nie ma sposobu ?
      stosowalam niestety zostają plamy u mnie białe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka