Dodaj do ulubionych

zawroty glowy i kolatanie serca

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 14:41
Czym moze byc spowodowane nagle uczucie jak bym miala mdlec do tego kolatanie
serca i plytki oddech? Zdarzylo sie to kilkakrotnie, w roznych sytuacjach ale
na pewno nie ma to zwiazku ze stresem. Serce przebadane i wszsytko ok,
morfologia, krzepniecie, proby watrobowe rowniez.
Odzywaim sie regularnie i dobrze, nie pije, nie pale, nei jestem w stresie
ani przemeczona.
Obserwuj wątek
    • Gość: ala361 Re: zawroty glowy i kolatanie serca IP: 80.48.243.* 24.01.05, 18:18
      Też tak miałam, okropne uczucie.Mój lekarz ogólny przepisał mi propranolol,a
      kardiolog zmienił na metoprolol i asmag.Teraz mam ciśnienie poniżej
      90/50 .Czuje sie okropnie 110zł na wizytę u kardiologa wywalone w błoto.Do tego
      żadnej diagnozy.Chyba poproszę swojego lekarza znowu o propranolol.Czułam się
      po nim bardzo dobrze.
      • Gość: Majka Re: zawroty glowy i kolatanie serca IP: *.wroclaw.mm.pl 24.01.05, 18:56
        Przy Propranololu, Atenololu.. trzeba regularnie mierzyć ciśnienie i tętno. Ja
        po kilku dniach przyjmowania propranololu (2x10mg) miałam bardzo niskie
        ciśnienie i tętno 42/min. Czułam się fatalnie. Lekarz nie zalecił mi
        wykonywania tych pomiarów. Na szczęście w porę odstawiłam te leki i teraz biorę
        propranolol tylko sporadycznie (gdy skoczy mi ciśnienie i serce wali jak
        oszalałe).
        • Gość: Rutek, dr. odstawcie LEKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.impsat.com.co 24.01.05, 19:02
          poki nie jest za pozno.
          • Gość: Venus Re: odstawcie LEKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 5.6.1D* / *.vc.shawcable.net 24.01.05, 19:22
            ataki paniki?

Venus
        • Gość: zyrafa46 Re: zawroty glowy i kolatanie serca IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.01.05, 00:37
          Byłam z tydzień temu na takim badaniu, gdzie dokładnie powiedziano mi, który
          narząd mi "siadł". Najbardziej spodobało mi się, że powiedziano mi co było
          przyczyną kolejnych "tąpnięć". Przecież nie będę leczyć wszystkiego na raz!!
          Zajmę się najpierw pierwszym "klockiem", który położył następne. Miłe też było,
          że nie kosztowało 110. Tylko dużo mniej. Dziewczyny, radzę, nie zajadajcie się
          różnymi lekami wymyślonymi na forum. Lepiej dobry lekarz z bardzo dobrą
          diagnozą. Ja najadłam się tyle antybiotyków w dzieciństwie, że teraz bardzo
          uwazam co kładę do ust. Pozdrawiam serdecznie:)))
    • Gość: ala361 Re: zawroty glowy i kolatanie serca IP: 80.48.243.* 24.01.05, 20:15
      Jak tu odstawić leki!!!!!!!!!!!!!!
      Budziłam się nad ranem z bólem w klatce,poty,kołatanie serca,mdłości, miałam
      lęk ,że umrę.Straciłam kiedyś na chwile przytomność.
      Jestem kierowcą- zdażało się w upały, że musiałam zjechać na pobocze, bo robiło
      mi sie słabo.Duszności np. w samochodzie przy włączonym ogrzewaniu, w wielkich
      sklepach.Mam dopiero 25 lat.Przez dłuższy czas lekarze twierdzili, że wydziwiam.
      Tak się nie da żyć!!!!!
      EKG i UKG ok.
      • Gość: Majka Re: zawroty glowy i kolatanie serca IP: *.wroclaw.mm.pl 24.01.05, 20:23
        Postawiono ci w takim wypadku jakąś diagnozę?
        Mi też zdarzają się dnie, a raczej noce, ze budzę się z waleniem serca i przez
        chwile nie wiem o co chodzi. Mam wtedy podwyższone ciśnienie. Ale nie jest to
        związane z np. jakims koszmarnym snem. Nie wiem dlaczego tak mi się zdarza. Ale
        jak nie pomaga spokojny oddech i przyjęcie postawy siedzącej to mam zażyć
        propranolol. I nikt mi nie może powiedzieć co to jest i dlaczego tak mam. Nie
        tak dawno byłam dokładnie badana okulistycznie i pani okulistka bardzo była
        zaniepokojona takimi objawami. Ale interniści nic z tym nie robią.
        Zaczęłam mieć takie historie kilka lat temu w bardzo trudnym okresie życia. Ale
        do dziś sytuacja jest w miare ustabilizowana i jakos trudno mi przyjąć że to
        objaw nerwicy.
        Czy kołatanie sreca to jego silne, mocne bicie? Koleżanka twierdzi, ze
        kołatanie jest wtedy gdy serce bije nierówno.
        • Gość: ala361 Re: zawroty glowy i kolatanie serca IP: 80.48.243.* 24.01.05, 20:40
          U mnie kołatanie to mocne bicie serca - regularne, przyspieszone.Czasami aż
          słyszę jakby zgrzytanie.Ciągnie mi się to z przerwami od kilku lat.Pięć lat
          temu zdarzało się to tylko w nocy.Zrobiłam sobie badanie UKG serca i wad nie
          wykryto.Lekarz przepisał mi gutron na podwyższenie ciśnienia i slowmag.(zawsze
          miałam niskie ciśnienie 100/50).Przez jakiś czas był spokój.w te wakacje znowu
          się zaczeło.Lekarka przepisała mi propranolol i skierowała do kardiologa.
          Pomogło.Udałam się prywatnie do kardiologa, tam EKG,osłuchanie serca, wywiad i
          przepisał mi Metoprolol i ASMAG.Nie postawił diagnozy i nie uprzedził, że ten
          lek ma dziłanie hipotensyjne.Kontrola za 6 tygodni.Mam niskie ciśnienie,bole
          głowy.Powinnam już teraz iść na kontrolę(minęły 2 tygodnie),ale nie wiem czy to
          znowu coś da.Szkoda mi trochę kasy,jak znowu mi żle dobierze leki.
          Zastanawiam się czy znowu nie brać propranololu.Czułam się po nim dobrze.

• Gość: ewel Re: zawroty glowy i kolatanie serca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 08:26
          mialam tak samo. wypada mi platek zastawki mityralnej. a ujawnilo sie to na
          tle nerwowym. tak wiec mam w torebce zawsze propranolol i lexotan,tak na
          wszelki wypadek
      • nnike Re: zawroty glowy i kolatanie serca 25.01.05, 01:01
        Jeśli EKG masz prawidłowe, to objawy wyglądają na ataki lęku, które nadchodzą
        bez ostrzeżenia, a nawet bez ważnego powodu.
        Zwykle tak się dzieje przy niedoborze magnezu, co potwierdzałoby kołatanie
        serca.
        Spróbuj rzeczywiście odstawić chemię, a zacząć zażywać magnez, np. z potasem -
        MAGNOKAL i pić ziołowe krople z MELISSY. Zobaczysz jak się wyciszysz i
        uspokoisz :)
      • Gość: dianda na zawroty glowy i kolatanie serca IP: *.icpnet.pl 30.01.05, 10:26
        Powinnaś się wybrać do psychologa, alnbo psychiatry, może to być nerwica która
        wywołuje taką reakcję. To nie zimne słowa.... W Polsce ludzie boją się tych
        specjalości. A w tych przypadkach na serio pomagają.
    • Gość: marta Re: zawroty glowy i kolatanie serca IP: *.csk.pl 24.01.05, 21:33
      Sprobuj jakis preparat jodu, np jodid, mi pomoglo, mialam bardzo podobne objawy, teraz przynajmniej raz do roku biore sobie jod przez 2-3 tyg
      • Gość: ala361 Re: zawroty glowy i kolatanie serca IP: 80.48.243.* 24.01.05, 21:40
        Dzieki spróbuję.
        No i w tym roku koniecznie nad morze (niestety nasze).
      • Gość: Majka Re: zawroty glowy i kolatanie serca IP: *.wroclaw.mm.pl 24.01.05, 21:55
        Ja o jod zapytam endokrynologa. Mam małe guzki na tarczycy i czasami TSH na
        granicy dolnej normy, tak w kierunku nadczynności tarczycy. W tej sytuacji jodu
        sobie sama nie zaaplikuję.
        A czy wy dziewczyny macie tarczycę ok? Bo tak sobie niedawno wymysliłam, że to
        może jakaś nadczynność, taka nie do końca "sprecyzowana".
        • Gość: hibiskus Re: zawroty glowy i kolatanie serca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 00:52
          Dzieki za odzew.
          Mnie lekarz postawil nastepujace "diagnozy":
          - odpada anemia i niedokrwistosc bo wyniki super
          - odpada nerwica raczej bo zdarzalo sie to w sytuacjach absolutnie niestresowych
          - wg niego takze i pigulki antykoncepcyjne nie powinny wywolywac takiej reakcji
          (nie jestem pewna wiec wybiore sie chyba do gina na wszelki wypadek)
          - odpada serce bo "wyniki ksiazkowe"

no wiec co zostaje:
          - niedobor potasu i magnezu - rozchwianie hormonow tarczycy (czekam na wyniki
          wlasnie tsh, t4, magnez, potas)
          - hiper.....cos tam ;-) cos z insulina w kazdym razie czyli ze nie cukrzyca
          ale ze trzustka wysyla sygnaly, ze brak glukozy nawet bezposrednio po jedzeniu.

Czyli w sumie nie wiem co robic. Gdyby to bylo samo kolatanie to pal licho ale
          najgorsze jest uczucie takie jak bym miala mdlec. Zawroty glowy, dusznosc,
          mrowienie w calym ciele, jestem w tedy naprawde przerazona. Raz juz mialam
          czarne plamy przed oczami.
          Do tego dochodza tez mdlosci (nie wymiotuje nigdy tylko mnie wykreca). Uczucie
          jest okropne naprawde. Ostatnim razem doszly do tego dolegliwosci jelitowe. Juz
          sama nie wiem.
          Ktos wspomnial o atakach paniki. Ale skad cos takiego by sie bralo? Podczas
          siedzenia w restauracji na wakacjach a tak mi sie dzialo to raczej nie jest
          sytuacja "niepokojaca" ;-/
          Pozdrawiam wszystkich.
          • Gość: ala361 Re: zawroty glowy i kolatanie serca IP: 80.48.243.* 26.01.05, 21:02
            Tez tak miałam.Najgorsze jest uczucie, że zaraz zemdleję i te mdłośći.W ciąży
            czułam się lepiej.
            Po metoprololu jest o niebo lepiej.Czasami tylko kołatanie serca, bóle głowy.
            Raz nawet podczas ataku mąż wezwał pogotowie.Miałam kołatanie serca,zimne poty,
            dreszcze,mdlości,ból brzucha i nudności.Najgorsze było to uczucie,że zaraz
            stracę przytomność.
            Pogotowie przyjechało w 10 min.Zbadali mnie i wszystko było w normie(ciśnienie
            i tętno).Dostałam bardzo bolesny zastrzyk, chyba uspakajający.Koszmar.

PS : byłam ubardzo dobrego specjalisty- ordynatora kardiochirurgii w
            Częstochowie.( odpowiedz do wcześniejszego postu)
            • Gość: Venus Re: zawroty glowy i kolatanie serca IP: 5.6.1D* / *.vc.shawcable.net 26.01.05, 21:41
              Ataki paniki to takie zaburzenie.. powstaja niezaleznie od sytuacji czyli
              wlasnie nie musi byc sytuacja niepokajaca a nawet nic to nie ma wspolnego.

64.233.167.104/search?
              q=cache:4_m8cY9Gal0J:www.cmha.c a/mlb/pdf/Polish_Anxiety.pdf+At aki+paniki&hl=en

Venus
              • Gość: Venus Re: zawroty glowy i kolatanie serca IP: 5.6.1D* / *.vc.shawcable.net 26.01.05, 21:47
                moze ten link bedzie pracowal:

www.google.com/search?
                q=cache:4_m8cY9Gal0J:www.cmha.c a/mlb/pdf/Polish_Anxiety.pdf+At aki+paniki&hl=en

Venus
                • Gość: hibiskus wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 00:51
                  dzisiaj odebralam wyniki badan - moze ktos sie na tym zna troszke wiecej niz
                  ja, ktora tylko widze ze sa w normie ;-)

tsh 0,86 (0,4-4)
                  ft4 1,79 (0,8-1,9)
                  sod 138 (135-147)
                  potas 3,57 (3,5-5,1)

DO tego wszsytkiego doszedl kolejny problem - okres o tydzien wczesniej :-(
                  Chyba jest to zwiazane w takim razie jednak z pigulkami skoro wszsytko inne mam
                  zdrowe? Juz na prawde nie wiem czy robie z siebie hipohondryka-histeryka czy
                  co....
                  • Gość: Venus Re: wyniki IP: 5.6.1D* / *.vc.shawcable.net 27.01.05, 02:26
                    dlaczego histeryk i hipochondryk.
                    Przeciez nie jest normalne miec takie objawy jak ty masz.
                    a na wynikach niestety sie nie znam.

Venus
                  • i.p.freely Re: wyniki 27.01.05, 06:25
                    Elektrolity w dniu badania - w normie
                    TSH - w normie.
                    T4 - w normie.

A wiec co? Co jest grane?
                    Skad to kolatanie serca, mrowki po ciele, uczucie rychlego omdlenia?

Jesli zaburzenia w rytmie serca tez zostana wykluczona, pozostaje .... atak
                    paniki.
                    Objawy pasuja jak ulal. Ja bnajmniej w tym momencie nie banalizuje Twoich
                    objawow. Panika ma swoje podloze fizjologiczne, tyle tylko ze w tej chwili nie
                    ma testow, ktore bylyby w stanie ja potwierdzic lub wykluczyc. W uproszczeniu -
                    panika to wynik malej "burzy chemicznej" w mozgu. Poziom jednych
                    neurotransmiterow w stosunku do drugich zostaje zachwiany i stad objawy o
                    jakich piszesz.
                    Mam nadzieje, ze trafisz na jakiegos obeznanego lekarza, ktory bedzie ci w
                    stanie pomoc.

• Gość: Magda Re: zawroty glowy i kolatanie serca IP: *.3vnet.pl 06.02.05, 10:48
            Moze masz niedocukszenie ,gdy cukier spada obi Cisie slabo ,poty, trzesa Ci sie
            rece? ja tak mam i wtedy lece do najbl. sklepu kupic szybko cos slodkiego ,po
            chwili przechodzi.Lekarze nie zwacaja na to uwagi bo cukie ok. Sama poszlam
            sobie zobilam cukier naczczo ,pozniej zjadlam sniadanie i nastepnie 2 godziny
            po jedzeniu cukier powtozylam i wtedy wyszlo 70.Najlepiej zobic krzywa dobowa
            oczywiscie po wykluczeniu tarczycy.
    • Gość: Natasza Re: zawroty glowy i kolatanie serca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 08:15
      Przeczytalam wszystko i mam wrazenie ze piszecie o moich przypadkach zdrowotnych
      wiec napisze ze trafilam do LEKARKI ,ktora wszystko mi wytlumaczyla : te
      nazwijmy ataki nigdy nie pojawiaja sie w stresie, tylko wtedy kiedy najmniej sie
      tego spodziewamy. Dla mnie konczyly sie omdleniami. Zrobilam badanie krwi
      dobre,pozniej POZIOM ELEKTROLITOW we krwi no i wyszlo ze ponizej normy .Od
      1,5roku przyjmuje magnez , wapn /slowmag B6, Magne B6 , Wapn Calperos 500 lub
      1000 / i jest poprawa niskie cisnienie mialam zawsze,pozwalam sobie na jedna
      filizanke kawy ale wtedy robie "krok do tylu "w leczeniu .Jak nie pije kawy
      "krok do przodu" troche bledne kolo .A podane wyniki Mg i potasu sa na dolnej
      granicy normy czyli trzeba uzupelniac .Gorzka czekolada,migdaly,orzechy,papry ka,
    • Gość: Natasza Re: zawroty glowy i kolatanie serca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 08:27
      A pozatym bralam Persen Forte kapsulki uspokajajace i jakos powoli sie
      "wyciszylam" .Zdazaja mi sie czasem napady paniki lub zawroty glowy wtedy lece
      po skierowanie na poziom elektrolitow i tam wychodzi ze znow spadek itd.Lekarze
      do ktorych trafialam uwazaja ze to histeria na szczescie wystarczy telefon do
      mojej Pani Doktor podyktowanie wynikow i mam odpowiedz.A skoro reszta wynikow
      jest okej to nie ma sensu truc sie lekami na serce, pro...cos tam .Zaufajcie
      sobie Pozdrawiam
      • Gość: ula Re: zawroty glowy i kolatanie serca IP: *.chello.pl 27.01.05, 13:39
        Majka napisała:
        >>Ja o jod zapytam endokrynologa. Mam małe guzki na tarczycy i czasami TSH na
        granicy dolnej normy, tak w kierunku nadczynności tarczycy. W tej sytuacji jodu
        sobie sama nie zaaplikuję.
        A czy wy dziewczyny macie tarczycę ok? Bo tak sobie niedawno wymysliłam, że to
        może jakaś nadczynność, taka nie do końca "sprecyzowana". <<

Polecam watek "utajona" nadczynność tarczycy, jest to tzw. nadczynność
        subkliniczna - niepełnoobjawowa.

• trickyx psychiatra czy neurolog 27.01.05, 14:13
      do kogo sie udac w tej sprawie?
      u mnie wszystkie objawy jak wyzej, lekka anemia, zawroty, kolatania, drzenie
      miesni, skurcze, drgawki, az prawie szczekam zebami
      gruntownie przebadana i niby nic, jeszcze rtg szyjnego mi zostal, ale to osobna
      sprawa (zapalenie nerwu twarzowego mam ponoc, alez ja tym sie tez stresuje)
    • grakow Re: zawroty glowy i kolatanie serca 27.01.05, 14:36
      Jestem już nieco wiekową damą. Jak czytam wypowiedzi młodych dziewczyn - to
      przypomina mi się moja młodość. Te same objawy, palpitacje, trzęsienia,
      chodzenie po lekarzach, pogotowia, EKG, EEG itp. I co ?? Nic. Zyję dalej.
      To były nawracające stany nerwicowe. Chora dusza, chora psyche. Leki nic tutaj
      nie pomogą. Trzeba samemu sobie radzić i nie roztkliwiać się nad sobą. W takich
      stanach brać głeboki oddech, otworzyć okno i relaks. Mnie pomoagało
      wyciszenie.Gasiłam światło, pod kocyk - i tak dochodziłam do siebie. Rozumiem
      Was wszystkie - ale to przejdzie !!! Zwariowane czasy w jakich Żyjemy.
      Pozdrawiam wszystkie znerwicowane.
      • Gość: Ania Re: zawroty glowy i kolatanie serca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 14:48
        A gdzie chodzicie do lekarzy.czy leczycie sie w jakis renomowanych osrodkach
        cxzy u zwyklych kardiologow bo mam ten sam problem i musze cos z tym
        zrobic.Dodam ze jestem z Warszawy (ponoc dobry jest Instytut Kardiologi ale on
        chyba odpada bo terminy to polroczne chyba)a ja musze dosc szybko cos ze soba
        zrobic!!!
        • Gość: kasia nerwica IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.05, 17:08
          u mnie zawrotami glowy i kolotaniem serca zaczela sie nerwica. proponuje isc do
          psychiatry.
          • Gość: Kasia Re: nerwica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 00:56
            Przezylam dokladnie to samo. Wykonalam wszystkie mozliwe badania serca i krwi
            (ekg, echo, holtera, cala chemie, tarczyca itd). Wszystkie badania oczywiscie
            idealnie! Bralam leki nasercowe i uspakajajace, ktore pomagaly chwilowo. Okazalo
            sie ze to gigantyczna nerwica serca. Kilka miesiecy chodze na spotkania z
            psychologiem i obiawy minely. Warto sprobowac!
    • Gość: AB POTAS ZŁY!!!!!!!!!!! IP: 62.29.136.* 28.01.05, 09:29
      Kochana-wyniki Twoje nie sa całkiem ok..
      masz zanizony potas, prawidłowo powinien byc ok,4,0...Ucieczka potasu ma
      cholerny wpływa na prace serca,twoje dolegliwośi bardzo pasuja, jesli chodzi o
      Twoje elektrolity.
      Preparat potasu: npKalipoz, na poczatku trzy razy dzieńnie, nie przerax sie gdy
      bedzie ci sie wydawało iz go wydalasz nie przyswojonego-zobaczysz np, w kale...
      potem za jakiś czas-np. 3 tygodnie oznacz jeszcze ra...
      wtedy dawka do zmodyfikowania,
      pozdrawiam
      AB
      • kj121 Re: POTAS to tylko początek 28.01.05, 11:10
        U mnie też zaczęło się od zaniżonego potasu-uciekł z powodu nadmiernych nerwów,
        też przeszłam drożynę objawy-pogotowie-szpital-psycho terapeuta, czego
        najbardziej polecam ostatnie ogniwo;))W tej chwili jestem po 2,5 roku terapii i
        tamten koszmar, jaki przechodziłam w związku z objawami jest tylko wspomnieniem.
        pozdrawiam wszystkich, którzy to przechodzą-wiem jakie to straszne;ale naprawdę
        do wyleczenia!!
    • jacek1956 Re: zawroty glowy i kolatanie serca 28.01.05, 09:41
      Pewnie, że prochy to ratunek w nagłych przypadkach. Jednak czy komuś z Was
      lekarz powiedział jaka jest przyczyna t6ych niedomagań? Czy wyniki badań
      ujawniły Wam prawdę? Tę mianowicie, że to efekt zanieczyszczenia organizmu
      toksynami? Każdy naturopata wam to powie!! Czy wiecie, że przyjmowanie
      produktów przemysłu farmaceutycznego (medykamentów)tylko maskuje objawy nie
      likwidując przyczyn a na dokładkę aplikujecie kolejne porcje toksyn - przyczynę
      waszych kłopotów? Jeżeli zrozumiecie tę zależność i w nią uwierzycie to
      wiedzcie, że wyjściem z kłopotów jest medycyna naturalna a przede wszystkim
      oczyszczanie z toksyn organizmu.
      • Gość: hibiskus Re: zawroty glowy i kolatanie serca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 11:47
        witam i dziekuje bardzo za opinie na temat wynikow.
        wolalabym szczerze mowiac zeby to nie byly te "ataki paniki"..... brzmi to tak
        jakos...hmmm
        w kazdym razie poki co pojde nabyc droga kupna troche potasu i magnezu ;-)
        zobaczymy, mam nadzieje, ze pomoze.....
        • Gość: tamara Re: zawroty glowy i kolatanie serca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 12:50
          nie zapomnij o WAPNIU / np.calperos 500 lub 1000 /
        • Gość: iga5 Re: zawroty glowy i kolatanie serca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 14:10
          Witaminy i mikroelementy jak najbardziej, ale koniecznie do dobrego psychiatry.
          Miałam to samo, lądowałam w szpitalu, okazywało się, że nic się nie
          dzieje.Czasami wydawało mi się, że zaraz umrę,bałam się być sama. Psychiatra
          dał mi leki i przeszło, jak rąką odjął, a leki nie przeszkadzają mi w pracy ani
          codziennym funkcjonowaniu.
          • Gość: hibiskus :-(((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 01:50
            internista powiedzial ze wg niego to niedobor potasu - zazywam wiec aspargin.
            mam skierowanie do kardiologa i endokrynologa "na wszelki wypadek". od tygodnia
            czuje sie swietnie czyli poprostu normalnie.

natomiast ginekolog kazal zrobic test ciazowy (ew. ciaza pozamaciczna).
            zrobilam dwa testy - oba negatywne. ale z tego calego szoku nie zapytalam czy
            jesli wynik bedzie ujemny to daje 100 % pewnosc ze zadnej ciazy pozamacicznej
            nie ma. i teraz umieram z przerazenia. :-((((((
            • Gość: Nike Re: :-(((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 01:57
              Czytaj: www.google.com/search?hl=pl&rls=GGLD%2CGGLD%3A2005-03%2CGGLD%
              3Aen&q=pozamaciczna+objawy&btnG =Szukaj&lr=lang_pl i przestań szaleć, a zacznij
              myśleć :)
              • Gość: Nike Re: :-(((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 01:58
                Jeszcze raz ten link:

www.google.com/search?hl=pl&rls=GGLD%2CGGLD%3A2005-03%2CGGLD%3Aen&q=pozamaciczna+objawy&btnG=Szukaj&lr=lang_pl
    • Gość: avan Re: zawroty glowy i kolatanie serca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 02:18
      A może warto byłoby się udać do endokrynologa? Takie objawy mogą występować
      przy problemach z tarczycą...
    • zutol Re: zawroty glowy i kolatanie serca 05.02.05, 18:33
      Drogie Panie. Miałem podobne objawy. Myśli , że za chwilę umrę, że się
      wywrócę , że nie mogę złapać oddechu i się uduszę. Serce bije nie regularnie,
      ma dodatkowe skurcze. Miałem takie objawy parę lat temu. Czasami bałem się iśc
      do kościoła na mszę czy na jakąś imprezę towarzyską .Bałem się , że zemdleję
      itp.. Wyniki i badania miałem b. dobre ,lekarz stwierdził,że to nerwica i ja
      całkowicie sie z nim zgadzałem , to była wredna i podstępna nerwica , na nią
      nie ma dobrej recepty . Zażywałem leki psychotropowe , ale w końcu się
      wkurzyłem i je odstawiłem , ponieważ zacząłem się uzależniac od nich . Dzień
      zaczynałem od "prochów". Moja recepta jest taka , nerwice musisz sam zwalczyć,
      żadnych prochów , bo one uzależniają i rujnują wątrobę. Naprawdę warto
      spróbować , ja tak zwycięzyłem swoje lęki .Obecnie nie mam takich objawów,
      serducho bije miarowo , skończyły się lęki, że zemdleję, że osuwam się w
      przepaść . Naprawdę , musicie same zwalczyć ją , bez farmaceutyków.

• Gość: jarek Re: zawroty glowy i kolatanie serca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 17:55
        witam pare dni temu wyszedlem ze szpitala, trafilem z objawami
        oslabienia..zawroty glowy, kolatanie serca itd...okazalo sie ze brak potasu
        mialem 3,3( norma to 3,5 do 5,0) 2 dni spedzilem pod kroplowkami, swoja droga
        niezla meczarnia taki potas idzie 4 godziny i do tego boli:( Odrazu po
        uzuplenieniu mialem 4,8 w momencie wypisu mialem 4,1..robili mi wszytskie
        badania jakie im do glowy przyszly, oczywisce badania z krwi lacznie z tarczyca
        sa OK.Co do serca to na EKG ani na echo nic nie wyszlo..no i jednym slowem po
        tygodniu w szpitalu wiem ze nic nie wiem.A rozpoznanie? hm..pan ordynator
        napisal ze powodem spadku potasu byl: "wypity okazjonalnie alkohol" heh bo
        wspominalem gdy pytal ze 5 dni przed tym gdy trafile do szpitala podczas
        imprezy wypilem butelke szampana...czy to mozliwe ze nagle alkohol mi
        szkodzi?:))) a kolatanie serca? hm...zawsze gdy sie wkurze faktycznie tak mam
        wiec to raczej na pewno nerwica...aha mam 23lata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka