Dodaj do ulubionych

P/CIAŁA PLAMISTO JĄDERKOWE

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 21:16
Wynik Przeciwciał przeciwjądrowych: Plamisto jąderkowe 1:80 (słabo +).Co to
oznacza dla mnie, czy ten wynik jest dobry czy zły? Proszę o odpowiedź.
Dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: hanka Re: P/CIAŁA PLAMISTO JĄDERKOWE IP: *.chello.pl 31.01.05, 22:00
      Ale Ana czy ENA?????????W jakim celu robiono badania ,jakie masz objawy ,jakie
      było podejrzenia robienia badań?????
      • Gość: MiSiA Re: P/CIAŁA PLAMISTO JĄDERKOWE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 22:50
        Niestety nie wiem czy to ANA czy ENA, wynik miałam pobrany w szpitalu w
        grudniu,jak leczono mnie na nerki, no a ten wynik otrzymałam dziś i lekarz
        tylko tak napisał i nic więcej.Więc jak mam się dowiedzieć czy to dobre czy złe
        wyniki.Aha mam stwierdzoną glomerulopatię pierwotną i nadciśnienie tętnicze.
        Proszę odpowiedzcie mi...
        • Gość: Hanka Re: P/CIAŁA PLAMISTO JĄDERKOWE IP: *.chello.pl 31.01.05, 23:23
          To się może tyczyć tych problemów z nerkami bez określenia typu przeciwciał
          ciężko cokolwiek powiedzieć robili Ci proteinogram i badanie dopełniacza C3 i
          C4????
          • Gość: MiSiA Re: P/CIAŁA PLAMISTO JĄDERKOWE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 09:42
            Znalazłam takie jeszcze badanie,:IGA 1,78 ;IGG 11,77 ;IGM 1,25 czy to też
            chodzi o przeciw ciała?
            I to niewiem PCT-Q >10 NG/ML ; AT-III 78%
            A jeśli chodzi o proteinogram to miałam robiony już jakiś czas temu;Białko
            całkowite:5,0 g%, Albuminy:46,7 g%, Globuliny:53,3 g%, Wskaźnik A/G 0,87.
            Frakcje elektroforetyczne:Albuminy:46,7 %;Globuliny:alfa1:7,0%, alfa2:12,3%,
            beta:17,0%, gamma:17,0%
            No i co czy teraz te wyniki o czymś świadczą?
    • Gość: MiSiA Re: P/CIAŁA PLAMISTO JĄDERKOWE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 13:37
      Czy naprawdę nikt nie potrafi mi odpowiedzieć? Proszę odpiszcie...
      • Gość: nenya Re: P/CIAŁA PLAMISTO JĄDERKOWE IP: *.lj.pl / *.lj.pl 01.02.05, 15:32
        o przeciwciałach przeciwjądrowych przeczytasz na forum Polskiej Fundacji Tocznia:
        www.psychika.pl/forum/viewtopic.php?t=616
        jeszcze o typach świecenia:
        www.psychika.pl/forum/viewtopic.php?t=632
        pozdrawiam
        • Gość: HANKA Re: P/CIAŁA PLAMISTO JĄDERKOWE IP: *.chello.pl 01.02.05, 19:33
          Po prostu zapytaj lekarza.Spekulacje są dobre na giełdzie.Internet diagnozy Ci
          nie postawi!!!!!Nie ma co się stresować ,tylko umów się do lekarza,nawet
          prywatnie jeśli na państwowa musiałabyś długo czekać
        • Gość: MiSiA Re: P/CIAŁA PLAMISTO JĄDERKOWE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 20:00
          Serdeczne dzięki za odpowiedzi a w szczególności dzięki za linki - dużo się
          dowiedziałam na temat, o który pytałam.
    • Gość: porada Re: P/CIAŁA PLAMISTO JĄDERKOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 20:57
      O przeciwciałach przeciwjądrowych pisaliśmy trochę kilka tygodni temu, poszukaj
      na starych wątkach.
      Wiążą się przede wszystkim ze zmianami reumatycznymi, ale niekoniecznie z
      toczniem ( ja je mam, a nie mam tocznia, znam też 2 osoby, które nie mają
      tocznia, choć posiadają ANA).
    • Gość: porada Re: P/CIAŁA PLAMISTO JĄDERKOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 20:58
      A! Twój wynik jest malutki. Ludzie mają po ok. 2500...
      Trzymaj się!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka