Gość: MiSiA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 21:16 Wynik Przeciwciał przeciwjądrowych: Plamisto jąderkowe 1:80 (słabo +).Co to oznacza dla mnie, czy ten wynik jest dobry czy zły? Proszę o odpowiedź. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hanka Re: P/CIAŁA PLAMISTO JĄDERKOWE IP: *.chello.pl 31.01.05, 22:00 Ale Ana czy ENA?????????W jakim celu robiono badania ,jakie masz objawy ,jakie było podejrzenia robienia badań????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiSiA Re: P/CIAŁA PLAMISTO JĄDERKOWE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 22:50 Niestety nie wiem czy to ANA czy ENA, wynik miałam pobrany w szpitalu w grudniu,jak leczono mnie na nerki, no a ten wynik otrzymałam dziś i lekarz tylko tak napisał i nic więcej.Więc jak mam się dowiedzieć czy to dobre czy złe wyniki.Aha mam stwierdzoną glomerulopatię pierwotną i nadciśnienie tętnicze. Proszę odpowiedzcie mi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: P/CIAŁA PLAMISTO JĄDERKOWE IP: *.chello.pl 31.01.05, 23:23 To się może tyczyć tych problemów z nerkami bez określenia typu przeciwciał ciężko cokolwiek powiedzieć robili Ci proteinogram i badanie dopełniacza C3 i C4???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiSiA Re: P/CIAŁA PLAMISTO JĄDERKOWE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 09:42 Znalazłam takie jeszcze badanie,:IGA 1,78 ;IGG 11,77 ;IGM 1,25 czy to też chodzi o przeciw ciała? I to niewiem PCT-Q >10 NG/ML ; AT-III 78% A jeśli chodzi o proteinogram to miałam robiony już jakiś czas temu;Białko całkowite:5,0 g%, Albuminy:46,7 g%, Globuliny:53,3 g%, Wskaźnik A/G 0,87. Frakcje elektroforetyczne:Albuminy:46,7 %;Globuliny:alfa1:7,0%, alfa2:12,3%, beta:17,0%, gamma:17,0% No i co czy teraz te wyniki o czymś świadczą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiSiA Re: P/CIAŁA PLAMISTO JĄDERKOWE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 13:37 Czy naprawdę nikt nie potrafi mi odpowiedzieć? Proszę odpiszcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nenya Re: P/CIAŁA PLAMISTO JĄDERKOWE IP: *.lj.pl / *.lj.pl 01.02.05, 15:32 o przeciwciałach przeciwjądrowych przeczytasz na forum Polskiej Fundacji Tocznia: www.psychika.pl/forum/viewtopic.php?t=616 jeszcze o typach świecenia: www.psychika.pl/forum/viewtopic.php?t=632 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HANKA Re: P/CIAŁA PLAMISTO JĄDERKOWE IP: *.chello.pl 01.02.05, 19:33 Po prostu zapytaj lekarza.Spekulacje są dobre na giełdzie.Internet diagnozy Ci nie postawi!!!!!Nie ma co się stresować ,tylko umów się do lekarza,nawet prywatnie jeśli na państwowa musiałabyś długo czekać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiSiA Re: P/CIAŁA PLAMISTO JĄDERKOWE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 20:00 Serdeczne dzięki za odpowiedzi a w szczególności dzięki za linki - dużo się dowiedziałam na temat, o który pytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porada Re: P/CIAŁA PLAMISTO JĄDERKOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 20:57 O przeciwciałach przeciwjądrowych pisaliśmy trochę kilka tygodni temu, poszukaj na starych wątkach. Wiążą się przede wszystkim ze zmianami reumatycznymi, ale niekoniecznie z toczniem ( ja je mam, a nie mam tocznia, znam też 2 osoby, które nie mają tocznia, choć posiadają ANA). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porada Re: P/CIAŁA PLAMISTO JĄDERKOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 20:58 A! Twój wynik jest malutki. Ludzie mają po ok. 2500... Trzymaj się!!! Odpowiedz Link Zgłoś