Gość: dest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 21:41 ktos to mial , dzis sei dowiedzialem , bardzo jestem przygnebiony Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Thea Re: Jak zyc z zylakami ? IP: *.arcor-ip.net 17.02.05, 21:59 musisz je leczyc, dzisiaj sa juz takie techniki likwidacji zylaköw ze nie trzeba je operowac. Mam nadzieje ze tez kiedys beda stosowane te zabiegi w Polsce. Mialam trzy lata temu operowane tak zwana mini operacja, ale po trzech latach wychodza w innych miejscach, widzi sie malutkie. Poczekam na ta nowa metode bez operowania (jest juz od paru lat), jakie ona efekty przyniesie. Nie leczone zylaki sa bardzo niebespieczne - skrzepy krwi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o! Re: Jak zyc z zylakami ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 22:28 Przecież ma to co trzeci człowiek (mniej wiecej). serwisy.gazeta.pl/zdrowie/2,51169,,,,2649115,P_CHOROBY.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dest Re: Jak zyc z zylakami ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 22:35 przepraszam prze tego dola nei sprecyzowalem ze to chodzi o zylaki odbytu , lekarz powiedzial ze to pierwsze stadium , ale najgorsze ze powiedzial ze to nie da sie teg ozatrzymac tzn ze to pozniej przechodzi w satdium drugie tzrcei czwarte i piate , gdzie guzki z krwia sa jaz duzei mozna operowac. Ja jestem mlody 23 :( czy ktos ma skuteczny spoosb na to ? przepisano mi amsc lub czopki to dzial wie ktos ? Odpowiedz Link Zgłoś
lipa55 Re: Jak zyc z zylakami ? 18.02.05, 08:12 to samo bardzo popularne schorzenie wykaż nieco samodzielności i wrzuć hasło do wyszukiwarki (co piaty watek na tym forum jest na ten temat) serwisy.gazeta.pl/zdrowie/2,51169,,,,2649108,P_CHOROBY.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dest Re: Jak zyc z zylakami ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 19:49 powrzucalem do wszytskich wyszukiwarek jakie mogel m przed zadaniem tego pytania :( forumowe juz czytalem dzieki za link Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Porady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 23:49 Przy współistnieniu zaparcia zaleca się środki zmiękczające stolce, a także leki znieczulające w postaci aerozolu lub działające przeciwbolowo i przeciwświądowo kremy. Ulgę przynosi nasiadówka z letniej wody. Po oddaniu stolca odbyt powinno się wycierać wilgotnym delikatnym materiałem lub przeznaczoną do tego poduszeczką kupowaną w aptece. Trzeba unikać drapania i tarcia. Przy zaparciach stosuje się środki rozluźniające kał, ale nie powinno się przewlekle przyjmować preparatów przeczyszczających. Nie należy też przedlużać oddawania stolca, ponieważ pozycja ta powoduje ucisk na żylaki odbytu. Jeśli jest to możliwe, powinno się przyjmować pozycję kuczną lub oprzeć nogi na stoleczku, co zmniejsza ciśnienie w żylach okolicy odbytu. Jeżeli praca wymaga długotrwalej pozycji siedzącej, trzeba się przejść co godzina lub wstawać tak często, jak jest to możliwe. Tyle ode mnie. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
blasphemy Re: Jak zyc z zylakami ? 19.02.05, 12:38 przestan chlac i zacznij pisac po polsku - to po pierwsze. "prze nei teg ozatrzymac satdium jaz duzei spoosb tzrcei amsc dzial" - co to ku.. ma znaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Jak zyc z zylakami ? IP: *.icpnet.pl 19.02.05, 17:42 Słuchaj - jak masz dopiero I stopień to się nie martw bo jesteś w stanie się wyleczyć. Najlepsza z możliwych kuracja (i to nie ważne czy są i bolą czy chwilowo zniknęły)- nie wiem czy jest w Polsce bo ja miałam z Niemiec - maść i czopki o nazwie EULATIN. Musisz je zdobyć i się wykurować -od zaraz. Żadne inne środki nie są tak dobre i skuteczne. A od czasu do czasu popijaj sobie herbatkę z kory dębu.Głowa do góry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna Re: Jak zyc z zylakami ? IP: *.net.autocom.pl 19.02.05, 11:01 Mnie rewelacyjnie pomogły czopki HEMOROL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dest Re: Jak zyc z zylakami ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:58 blasphemy wybacz styl pisania niektorych slow ale zwaz na to ze to byl dla mnie szok . Czy owo leczenie ktore tutaj pare osob poruszylo to tylko stosowanie czopkow ew kremu czy jeszcze cos innego ? dziekuje za dotychczasowe wpisy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Jak zyc z zylakami ? IP: *.icpnet.pl 20.02.05, 11:02 dest! ciesz się że to dopiero początkowe stadium które możesz wyleczyć maścią i czopkami.Nie czekaj na dalsze skutki.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś