Dodaj do ulubionych

Jak zyc z zylakami ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 21:41
ktos to mial , dzis sei dowiedzialem , bardzo jestem przygnebiony
Obserwuj wątek
    • Gość: Thea Re: Jak zyc z zylakami ? IP: *.arcor-ip.net 17.02.05, 21:59
      musisz je leczyc, dzisiaj sa juz takie techniki likwidacji zylaköw ze nie
      trzeba je operowac. Mam nadzieje ze tez kiedys beda stosowane te zabiegi w
      Polsce. Mialam trzy lata temu operowane tak zwana mini operacja, ale po trzech
      latach wychodza w innych miejscach, widzi sie malutkie. Poczekam na ta nowa
      metode bez operowania (jest juz od paru lat), jakie ona efekty przyniesie.
      Nie leczone zylaki sa bardzo niebespieczne - skrzepy krwi!
    • Gość: o! Re: Jak zyc z zylakami ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 22:28
      Przecież ma to co trzeci człowiek (mniej wiecej).
      serwisy.gazeta.pl/zdrowie/2,51169,,,,2649115,P_CHOROBY.html
      • Gość: dest Re: Jak zyc z zylakami ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 22:35
        przepraszam prze tego dola nei sprecyzowalem ze to chodzi o zylaki odbytu ,
        lekarz powiedzial ze to pierwsze stadium , ale najgorsze ze powiedzial ze to
        nie da sie teg ozatrzymac tzn ze to pozniej przechodzi w satdium drugie tzrcei
        czwarte i piate , gdzie guzki z krwia sa jaz duzei mozna operowac. Ja jestem
        mlody 23 :( czy ktos ma skuteczny spoosb na to ? przepisano mi amsc lub czopki
        to dzial wie ktos ?
        • lipa55 Re: Jak zyc z zylakami ? 18.02.05, 08:12
          to samo
          bardzo popularne schorzenie
          wykaż nieco samodzielności i wrzuć hasło do wyszukiwarki (co piaty watek na tym
          forum jest na ten temat)
          serwisy.gazeta.pl/zdrowie/2,51169,,,,2649108,P_CHOROBY.html
          • Gość: dest Re: Jak zyc z zylakami ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 19:49
            powrzucalem do wszytskich wyszukiwarek jakie mogel m przed zadaniem tego
            pytania :( forumowe juz czytalem
            dzieki za link
            • Gość: aaa Porady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 23:49
              Przy współistnieniu zaparcia zaleca się środki zmiękczające stolce, a także
              leki znieczulające w postaci aerozolu lub działające przeciwbolowo i
              przeciwświądowo kremy. Ulgę przynosi nasiadówka z letniej wody. Po oddaniu
              stolca odbyt powinno się wycierać wilgotnym delikatnym materiałem lub
              przeznaczoną do tego poduszeczką kupowaną w aptece. Trzeba unikać drapania i
              tarcia. Przy zaparciach stosuje się środki rozluźniające kał, ale nie powinno
              się przewlekle przyjmować preparatów przeczyszczających. Nie należy też
              przedlużać oddawania stolca, ponieważ pozycja ta powoduje ucisk na żylaki
              odbytu. Jeśli jest to możliwe, powinno się przyjmować pozycję kuczną lub oprzeć
              nogi na stoleczku, co zmniejsza ciśnienie w żylach okolicy odbytu. Jeżeli praca
              wymaga długotrwalej pozycji siedzącej, trzeba się przejść co godzina lub
              wstawać tak często, jak jest to możliwe. Tyle ode mnie. Pozdrawiam :)
        • blasphemy Re: Jak zyc z zylakami ? 19.02.05, 12:38
          przestan chlac i zacznij pisac po polsku - to po pierwsze. "prze
          nei teg ozatrzymac satdium jaz duzei spoosb tzrcei amsc dzial" - co to ku.. ma
          znaczyc?
        • Gość: iga Re: Jak zyc z zylakami ? IP: *.icpnet.pl 19.02.05, 17:42
          Słuchaj - jak masz dopiero I stopień to się nie martw bo jesteś w stanie się
          wyleczyć. Najlepsza z możliwych kuracja (i to nie ważne czy są i bolą czy
          chwilowo zniknęły)- nie wiem czy jest w Polsce bo ja miałam z Niemiec - maść i
          czopki o nazwie EULATIN. Musisz je zdobyć i się wykurować -od zaraz. Żadne inne
          środki nie są tak dobre i skuteczne. A od czasu do czasu popijaj sobie herbatkę
          z kory dębu.Głowa do góry!
    • Gość: kuna Re: Jak zyc z zylakami ? IP: *.net.autocom.pl 19.02.05, 11:01
      Mnie rewelacyjnie pomogły czopki HEMOROL
      • Gość: dest Re: Jak zyc z zylakami ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:58
        blasphemy wybacz styl pisania niektorych slow ale zwaz na to ze to byl dla mnie
        szok . Czy owo leczenie ktore tutaj pare osob poruszylo to tylko stosowanie
        czopkow ew kremu czy jeszcze cos innego ? dziekuje za dotychczasowe wpisy
        • Gość: iga Re: Jak zyc z zylakami ? IP: *.icpnet.pl 20.02.05, 11:02
          dest! ciesz się że to dopiero początkowe stadium które możesz wyleczyć maścią i
          czopkami.Nie czekaj na dalsze skutki.Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka