Dodaj do ulubionych

SKRONIOWY ból głowy

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.05, 10:57
Witam, Czy ktoś czegoś takiego doświadcza? Mnie to napada co jakiś czas,
zwłaszcza, gdy na dworze piękna pogoda, taka jaka jest od wczoraj we
Wrocławiu. Powinnam się cieszyć, bo jest ciepło i słonecznie, a tu ten ból.
Nic nie pomaga. Co robić?
Obserwuj wątek
    • lipa55 Re: SKRONIOWY ból głowy 17.03.05, 11:19
      migrena?
      • Gość: ilona Re: SKRONIOWY ból głowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 11:45
        wiesz, że ja mam podobnie? od jakiegoś czasu... dzisiaj np. i wczoraj też,
        zresztą ostatnio drętwieją mi też dłonie podczas snu i wyczytałam w jakimś
        artykule że może to świadczyć o zblizającej się migrenie:( jeszcze tylko tego
        mi brakuje do mojej nerwicy
    • tenere Re: SKRONIOWY ból głowy 17.03.05, 11:54
      skroniowy ból glowy najczesciej nalezy do tzw lagodnych bólow glowy, niemniej
      jednak zawsze w pierwszej kolejnosci powinno sie wykluczyc tzw bol glowy
      zwiazany z zapaleniem tetnicy skroniowej.
      Bol tetnicy skroniowej wystepuje u osob powyzej 50 roku zycia, zwiazany jest z
      tkliwoscia - wrazliwoscia na dotyk bolesnej okolicy, zaczerwienieniem skroni i
      pgrubieniem samej tetnicy, czesto towarzysza mu poty nocne, gorączka, bóle
      miesni w nocy, a w badaniu krwi stwierdza sie 3 cyfrowe OB.
      Inne bóle skroni nie wymagaja tak pilnej diagnostyki jak zaplenie tetnicy
      skroniowej.
    • Gość: yellow10 Re: SKRONIOWY ból głowy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.05, 14:58
      Na zapalenie tętnicy , to jestem chyba za młoda. Myślałam, że może to
      nadciśnienie, zmierzyłam, było wysokie, wzięłam lekarstwo i nic. Dalej boli.
      Tylko teraz ból przeniósł się z prawej skroni do lewej. Trochę przestało jak
      myłam okna. Jeśli to migrena , to przechlapane, bo trzeba będzie nauczyć się z
      tym żyć. Zastanawiałam się też , czy nie zrobić sobie prześwietlenia głowy, ale
      trudno jest mi się na to zdobyć. Trzymam kciuki za wszystkich cierpiących. Może
      do wieczora przejdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka