Dodaj do ulubionych

Łomotanie serca

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 19:27
Mam problem, otóż od kilku dni obserwuję a w zasadzie wyczuwam wyraźne, dziwne
łomotanie serca. Czasem wali tak mocno, jakby chciało wyskoczyć, potem znów
wolniej aż wreszcie wraca do normy. Puls też jest niejednostajny. Nie wiem, co
mam z tym robić, wybieram się do leakrza, ale przyznam, że trochę się boję.
Mam 31 lat i nigsy nic takiego mi się nie zdarzyło. Nie czuję się chora,
słaba, nic z tych rzeczy, Może ktoś też cos takiego miał? Proszę, napiszcie,
co to może być.
Z góry dziekuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: Łomotanie serca IP: *.homenett.pl / 195.205.3.* 28.03.05, 20:12
      Sprawdz tarczyce, ja tak miałam, leczyli mnie na serce, okazało sie ze to
      nadczynnosc tarczycy, jak zaczęłam leczyc tarczyce serce sie uspokoiło.
    • Gość: Herpesin!21 Re: Łomotanie serca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 02:48
      Przede wszystkim musisz zrobić badanie EKG, a właściwie to powinien być holter
      EKG - badanie rytmu serca przez 24 godziny. To podstawa dla oceny zjawiska, bo
      zwykłe EKG może nie pokazać niemiarowości, jeśli występują one incydentalnie w
      ciągu dnia. Dzięki temu badaniu będzie wiadomo, co to za arytmia i jak silna.
      Przyczyn może być wiele, od zapalenia mięśnia sercwego i problemy z tarczycą po
      np. nerwicę.
      • iselle Re: Łomotanie serca 29.03.05, 16:39
        Idź do lekarza, EKG nic nie boli ;) a lepiej mieć pewność. Ja mam 24 lata i
        prawie takie same objawy, nie zwlekałam i czekam właśnie na wizytę kontrolną;
        też zlecono mi badania na poziom TSH. Z tym, że jak na moje oko, mam objawy
        niedoczynności. Spodziewam się jeszcze EKG wysiłkowego (po wysiłku często
        nasilają się objawy u mnie).
        • sahteene Re: Łomotanie serca 01.04.05, 01:32
          tez mam takie pzrypadlosci + do tego dochodza trudnosci z oddechem, wrazenie
          jakby mnie cos przygniotlo i okropne mdlosci.
          zrobilam ekg, morfologie, glukoze, alat, aspat, inr, tsh, t4, usg tarczycy, eeg,
          bad. ginekologiczne. wszsytko jest ok. no moze jedynie poziom potasu byl na
          granicy normy.
          bralam nootropil i aspargin przez miesiac i wtedy czulam sie swietnie.
          skonczylam i po 2 tygodniach znowu to samo.
          najczesciej zdarza mi sie to po obiedzie lub kolacji ale nei wiem czy to ma
          zwiazek. nie uwazam zebym byla zestresowana i bardzo pzremeczona wiec osobiscie
          wykluczylabym nerwice wegetatywna jak mi sugerowal neurolog.
          wiec co???? nikt nie wie, co mi jest.
          :-((((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka