Dodaj do ulubionych

temperatura od 35 do 36 stopni..

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 19:24
mam taka wlasnie temp jest mi ciagle zimno.... czy jestem chora? czy to
raczej nor,alan rzeczjak to mowia taka moja uroda?Prosze odpowiedzcie mi ..a
moze jestescie tak samo zimnokrwiste?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: <marta> Re: temperatura od 35 do 36 stopni.. IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 30.03.05, 21:17
      ja tez mam zawsze niska temperature, niskie cisnienie i tez zawsze jest mi
      zimno. Probowalam jadac wiecej posilków, konczylo sie to przejedzeniem, byłam u
      lekarza z zimnymi rekoma i wszystko mam w normie - wiec to chyba juz taka nasza
      natura:)
    • Gość: mol333 Re: temperatura od 35 do 36 stopni.. IP: *.it-net.pl 31.03.05, 09:10
      Wiesz co? Proponowałabym pójść do lekarza endokrynologa. Podobne objawy
      występują przy niedoczynności tarczycy. Czy pocisz się obficiej jak kiedyś,
      szczególnie w normalnych warunkach i bez powodu? Dłonie i pod pachami? A jak z
      wagą w przeciągu ostatnich 6 miesięcy? Jest normalna jak zwykle czy może waha
      się gwałtownie lub spadła gwałtownie. Co ze snem w nocy, czy coś się ostatnio
      zmieniło? A morfologia? Boża
      • Gość: <marta> Re: temperatura od 35 do 36 stopni.. IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 31.03.05, 10:57
        leczylam sie na tarczyce przez kilka lat, obecnie od jakis 6 lat mam spokoj,
        robie badania (tsh) co jakis czas i wszystko mam w normie, badania krwi robie
        czesto ostatnie miałam w styczniu i wyniki dobre. Problemu z poceniem nie mam
        zadnego, mogłabym poweidziec ze mam z tym dobrze bo inni maja z tym problem,
        rzeczywiście schudłam ale ok 3-4 lata temu jak byłam chora na borelioze i
        musialam brac leki na które byłam uczulona to spowodowało ze przestalam jesc i
        tak do dzis mam stała wage i za nic w świecie nie moge przytyc :( (165cm i az
        48kg)- wiec to jednak taka moja natura:)
      • Gość: ja do mol333 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 20:30
        hmm ja mam problemy z poceniem sie...bez powodu strasznie poce sie pod pachami
        nie wiem czy to stres czy nie...ale sama mysl o tym ze mam brzydkie plamu jak
        podniose reke doprowadzja mnei do szalu...mowilam lekarzowi i o mojej temp i o
        poceniu ale pani doktor raczej nie zwrocila na to najmniejszej uwagi...a wiec
        mecze sie z potliwoscia kupuje testuje rozne antypespiranty ale na nie za wiel
        to sie zdaje(mam tak od jakiegos roku poltorej)jasli chodzi o wage to raczej
        trzymam sie w normie...czy mozesz mi napisac jakie sa jeszcze inne objawy
        niedoczynnosci tarczycy...kiedys jakies 3 lata temu robilam badania krwi w
        kierunku tarczycy ale wszystko bylo w normie....bede wdzieczna jak mi jeszcze
        cos napiszesz w tym temacie
      • Gość: do mol333 Re: temperatura od 35 do 36 stopni.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 20:38
        znaczy odszukalam wynik badania TSH jest 0,033 mU/l a norma dla osoby doroslej
        jest 0,23 - 3,8....czyli teraz juz nie wiem ....Moze powiesz mi czy to w normie
        czy nie
        • Gość: ja do mol333 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 20:39
          znaczy odszukalam wynik badania TSH jest 0,033 mU/l a norma dla osoby doroslej
          jest 0,23 - 3,8....czyli teraz juz nie wiem ....Moze powiesz mi czy to w normie
          czy nie

• Gość: mol333 Re: temperatura od 35 do 36 stopni.. IP: *.it-net.pl 02.04.05, 10:40
          Cześć. Sama zobacz, według normy z twoimi wynikami jest coś nie tak wygląda na
          to, że są za niskie.Jeszcze jednym typowym objawem jest zimno bez powodu,
          marźnięcie po prostu. Zimne dłonie i zimne stopy. Po pierwsze proponuję ci
          znaleźć stronę z niedoczynnością tarczycy. Jeżeli okaże się że większiść
          objawów tej choroby zauażyłaś u siebie, wybierz się do lekarza rodzinnego i
          poproś o skierowanie do specjalisty-endokrynologa. Możesz pójść bez skierowania
          prywatnie, wydatek ok. 60zł. Myślę, że to będzie najrozsądniejszy krok, bo po
          co dłużej się stresować. Pozdrawiam. Boża z Lublina
          • Gość: kinga Re: temperatura od 35 do 36 stopni.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 10:48
            Takie niskie tsh wskazuje na nadczynnosc tarczycy.Koniecznie idz do lekarza.
            • Gość: Jola Re: temperatura od 35 do 36 stopni.. IP: *.tomaszow.mm.pl 02.04.05, 16:52
              Twoje obajwy i wyniki wskazuja na nadczynnosc a nie niedoczynnosc tarczycy- te
              wyniki odczytuje sie odwrotnie. Idz do endokrynologa.
              Pozdrawiam!
              PS Wyniki takich badan moga sie zmieniac co kilka miesiecy- nie wiem czy
              podalas jakies stare czy najnowsze.
              • Gość: xxxxx Re: temperatura od 35 do 36 stopni.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 19:49
                Jeśli leczyłaś się z powodu złej pracy tarczycy i jest ci zimno i ostatnie wyniki TSH 0,0333, to wizyta u endokrynologa jest nieodzowna.
                na forum prywatnym jest forum choroby tarczycy.
                Dziewczyny podpowiedzą o wielu sprawach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka