Gość: ela IP: *.isi.net.pl / *.isi.net.pl 11.04.05, 17:16 czy powiekszone węzły chłonne zawsze oznaczaja coś złego??? mam powiększone od dawna ok 10 lat <zawsze tej samej wielkości> z góry dziękuej za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kinga Re: węzły chłonne ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 19:06 A skad wiesz ze sa powiekszone?Robilas usg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: węzły chłonne ??? IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 11.04.05, 19:09 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: węzły chłonne ??? IP: *.isi.net.pl / *.isi.net.pl 11.04.05, 20:04 czuje zgrubienia jak dotykam, nie są twarde - nie widoczne - śą jak kawałek tłuszczu pod skóra. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: węzły chłonne ??? IP: *.zamek.gda.pl 11.04.05, 20:29 oba powiekszone?? ja 3 lata mialam powiekszony jeden wezel w koncu powiedzialam o tym lekarzowi domowemu; okazalo sie ze to nowotwor slinianki. w tych okolicach jest tak malo miekkiej tkanki ze guz schowal sie pod koscia zuchwy, po operacji okazal sie wielkosci sporego jablka a ja wyczuwalam tylko niewielkie zgrubienie. gdybym nie poszla do lekarza nie pisalabym teraz tego postu. mialam zaledwie 22lata, w tym wieku czlowiek bagatelizuje wiele i nie mysli o smierci, umieraja przeciez tylko starzy ludzie..... ze wszystkimi watpliwosciami nalezy gnac do lekarza, w koncu po cos placimy te skladki.....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: węzły chłonne ??? IP: *.isi.net.pl / *.isi.net.pl 11.04.05, 20:47 ja byłam u lekarza nawet i u onkologa, niby powiedział że to normalne i on tez tak ma - ale ... skierowanie na usg nie dał - dlatego pytam czy to może być taki ich urok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: węzły chłonne ??? IP: *.isi.net.pl / *.isi.net.pl 13.04.05, 11:29 Up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: węzły chłonne ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 14:35 Idz prywatnie-jezeli mozesz-i zrob sobie usg.To wazne badanie,ktore stwierdzi czy to wezel chlonny czy cos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: węzły chłonne ??? IP: *.isi.net.pl / *.isi.net.pl 13.04.05, 15:47 wykonywałam kiedys badania z morfologi na to.ale chyba wybior ę sie na usg.Mam nadzieję ze to nic - guzki sa twarde a to jest miękkie i płaskie :)pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: węzły chłonne ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 14:45 a gdzie znajduje sie slinianka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: węzły chłonne ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 13:06 a gdzie znajduje sie slinianka? Odpowiedz Link Zgłoś