Dodaj do ulubionych

Haloperidol

IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 20:55
Czlonek mojej rodziny cierpiacy na chorobe otepienna i projekcje mial
zaordynowany ten lek. Poniewaz nie byl mozliwy 24 godzinny dozor lek nie byl
brany systematycznie, dla tego tez ostanio do terapii wprowadzono zastrzyk
jeden na miesiac ktory ponoc przez 30 dni utrzymuje ten sam poziom leku w
organizmie. Czy ktos moze wie jak ten lek sie nazywa???
Obserwuj wątek
    • malakunia Re: Haloperidol 12.04.05, 21:00
      Haloperidol o przedłuzonym działaniu nazywa się Decaldol
      • Gość: Piotr Re: Haloperidol IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 22:20
        Dzieki!
      • m1o2nika Re: Haloperidol 27.12.13, 12:15
        Bardzo proszę o odpowiedź, 10 grudnia miałam zastrzyk z 2 ampułek decaldolu, proszę powiedzieć ile czasu działa lek, miałam brać zastrzyki co 2 tygodnie, ile czasu taki jeden zastrzyk maksymalnie "siedzi" w organizmie, będę wdzięczna za odpowiedzi
    • Gość: tienspl@wp.pl Re: Haloperidol IP: *.chello.pl 13.04.05, 00:07
      Lepiej dawać sermion lub adavin lub cos z mocnych prep. ziołowych z zawartoscia
      extr. z czerwonych winogron
      • Gość: Piotr Re: Haloperidol IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:58
        Tienspl- czy mam rozumiec ze znasz to z autopsji?Ja troche bladze we mgle,
        czesto czuje sie bardzo zagubiony,na co pomagaja srodki o ktorych piszesz,
        jakie jest dzialanie ekstraktu z winogron?Czy wiesz cos moze o grupach wsparcia
        dla rodzin pacjentow z zespolem otepiennym?Bede wdzieczny za kazda informacje.
        • Gość: Piotr Re: Haloperidol IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 22:03
          Sprawdzilem - jesli chodzi o problemy z krążeniem mózgowym to podawany jest
          Polfin, problemem sa raczej projekcje/halucynacje w porze nocnej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka