Dodaj do ulubionych

Zrobilam badanie na HIV

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 15:04
zrobiłam sobie badanie na Hiv - dzisiaj, przede mna dwa dni koszmaru i
strachu. Dziwnei sie czuje, bo o tym zeby to zrobic myslalam juz od prawie 3
lat! Póki co to sa stracone lata :-( trzymajcie za mnie, powiem jeszcze tyle
ze przez ten czas wpadlam w fobie i jestem strzepem nerwów...
Obserwuj wątek
    • agasik4 Re: Zrobilam badanie na HIV 19.04.05, 15:21
      Długo czekałas. Jesli byly powody do zrobienia takiego badania to lepiej isc
      jak najszybciej bo nerwy zjadaja.
      Dobrze ze poszlas. teraz tylko dwa dni i bedziesz miec wynik.
      Trzymam kciuki.
    • snajper55 Re: Zrobilam badanie na HIV 19.04.05, 16:13
      Gdy będziesz podejrzewała, że jesteś w ciąży, nie czekaj trzech lat ze
      zrobieniem testu ciążowego.

S.
    • Gość: Dr No Re: Zrobilam badanie na HIV IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.05, 16:38
      To zrób sobie jeszcze przy okazji test na WZW B i C. To znacznie częstsze tylko
      nie tak nagłośnione jak HIV a równie groźne jeśli nie gorsze :-(
      • Gość: xyz Zamiast dodać optymizmu- zdołowac bardziej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 20:33
        no comment dr. No & Co.
    • dominika1231 Re: Zrobilam badanie na HIV 19.04.05, 16:42
      I zdecydowanie powinnas zrobic sobie cyologie, zeby wykluczyc HPV (jedna z
      najczesciej przenoszonych chorob droga pl, moze prowadzic do raka szyjki
      macicy). Nie wspomne juz o tak "prozaicznych" badanich, jak chlamydie, etc.
    • Gość: Lila Czy moglas zarazic innych? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.04.05, 17:11
      A czy w tym czasie mialas jakis kontakt bez zabezpieczenia? Czy moglas kogos
      ew. zarazic?
      • joa344 Re: Czy moglas zarazic innych? 19.04.05, 17:44
        Ludzie co Wy ja tak traktujecie jakby byla zarazona!!!Moze wcale nie jest!!Nie
        siejmy paniki...wszyscy sie niepokoja przed wynikami na HIV.
        • snajper55 Re: Czy moglas zarazic innych? 19.04.05, 20:17
          joa344 napisała:

> Ludzie co Wy ja tak traktujecie jakby byla zarazona!!!

No bo skoro jest przerażona, to pewnie ma powody.

S.
          • Gość: nylon Re: Czy moglas zarazic innych? IP: *.autocom.pl 19.04.05, 20:59
            fe, potwornie by mi było gdybym dostała takie odpowiedzi na takiego posta.
            pewnie, że ma powody, ale niekoniecznie takie, jakie można od razu podejrzewać.
            każdy się okropnie stresuje takim badaniem, a sugerowanie innych chorób jest
            teraz sporym nietaktem, przynajmniej w takiej formie: e to se jeszcze zrób...
            • joa344 Re: Czy moglas zarazic innych? 19.04.05, 21:42
              Ciekawe, czy Ci co tak doradzaja sami sobie test robili...tez pewnie tacy
              swieci nie sa...a moze tez byc tak, ze zostalo sie zarazonym przez najblizsza
              sercu osobe...
              • dominika1231 Re: Czy moglas zarazic innych? 19.04.05, 22:17
                Ok, macie racje! Niepotrzebnie wtracilam ten post o innych chorobach. Sama tez
                w przeszlosci robilam test i wiem, jak jest z tym czekaniem na wynik... Gdy juz
                mialam wynik i wszystko okazalo sie ok, to bylam chyba najszczesliwszym
                czlowiekiem pod sloncem. Dopiero pozniej uswiadomilam sobie, ze to nie
                wszystko, ze sa jeszcze inne choroby, rownie grozne. Ale tak, jak piszecie to
                pewnie nie teraz w glowie autorce posta. Zycze z calego serca "negatywnego"
                wyniku! Daj znac, jak juz bedziesz po! Pozdrowienia!
                • Gość: przerazona Re: Czy moglas zarazic innych? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 22:38
                  Dziękuję za wszystkie miłe słowa. A tym, którzy radza zbadac sobie jeszcze to i
                  tamto od razu mówię, że na żółtaczke byłam szczepiona, gnekologiczncyh
                  problemów tez nie mam, żadnych grzybic itp, ostatnio nawet byłam u gina,
                  przebadał mnie na wszystkie strony łacznie z cytologią(Igr) i usg i wszystko
                  jest ok. A tamten raz był z wielkiej miłości, która potem okazała sie pomyłką :-
                  (...więcej nic nie jestem w stanie napisać...czekam na czwartek :-(
                  • Gość: kobietka Re: Czy moglas zarazic innych? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 09:28
                    bedzie dobrze - zobaczysz :) wszystko wroci do normy i zycie nabierze barw !
                    wiem co mowie, bo bylam w takiej samej sytuacji co ty. w czwartek bede czekac
                    na wiadomosc o minusie. pozdrawiam serdecznie
    • ka1311 Re: Zrobilam badanie na HIV 21.04.05, 11:03
      No i jak ? Mam nadzieję, że żyjesz i wszystko ok?
      • Gość: Hiena Re: Zrobilam badanie na HIV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 11:44
        ... no właśnie...wszystko OK, prawda?
        • Gość: przerażona Re: Zrobilam badanie na HIV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 14:47
          Jesteście kochani!!!!! wszyscy bez wyjatku!!!!! ŻYJĘ i mam zamiar jeszcze długo
          pozyc. Dziś jest mój najszczesliwszy dzien, bieglam tu jak na skrzydłach, żeby
          Wam to powiedzieć - wynik jest negatywny!!!!!!! WOW!!
          Gdy poszłam do laboratorium bardzo miła pielegniarka(ta co pobierała krew we
          wtorek) rzekła, że za wczesnie przyszłam ze jeszcze nie ma wyników. Nigdy nie
          czułam sie tak potwornie, nawet przed najgorszym egzaminem na studiach! Strach,
          bicie serca, zimne poty, łzy w oczach. 15 minut trwało wieki...potem zaprosła
          mnie do gabinetu i z uśmiecham na twarzy pokazała mi MÓJ MINUS....
          No ale musze Wam teraz opowiedzieć coś więcej! Bałam się tego bardzo, a
          dlaczego? bo przez ponad 2 lata doszukiwałam sie w sobie objawów i co tylko
          mnie nie złapało(katar, zimno, przeziebienie) to od razu myślałam o najgorszym.
          Wpadłam w nastawiona przez siebie samą sieć...potworną sieć. Sieć uwiłam sobie
          za pomoca internetu, to mnie dołowało i nakrecało w tej matni. Juz teraz wiem
          jak wielka jest siła autosugestii. Niestety działa ona tylko w te złą strone,
          raczej trudno jest nam sobie wmówić, że wszystko bedzie ok. U mnie przerodziło
          sie to w fobię. Obserwowałam swój organizm doszukując sie słabości. I
          przewaznie je znajdowałam....już nawet nie chce mówić co sie ze mna działo.
          Dzisiaj wiem jedno cały mój stres i zmarnowany (na własne życzenie, bo moglam
          sie zbadac wczesniej ale sie balam) czas, nie wart był tamtego uczucia. Tylko
          że tego nigdy sie nie wie wczesniej...Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i
          mówie Wam że dawno nie byłam taka szczesliwa:)

P.S.
          Nigdy nie czytajcie za duzo o chorobach w internecie, bo oszleć mozna.
          • Gość: :) Re: Zrobilam badanie na HIV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 14:54
            Potwierdzam twoje ostatnie zdania - to sie nazywa cyberchondria - sama przez to
            przeszłam i wmówiłam sobie min właśnie HIV
          • Gość: ejkl Re: Zrobilam badanie na HIV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 14:58
            a czy poprwanie uzyta prezerwartywa chroni w 100% przed hiv , po podobno ma
            malutkie otworki przez ktore przechodzi wirus
          • ka1311 Re: Zrobilam badanie na HIV 21.04.05, 14:59
            No i super!!!! A na drugi raz już chyba będziesz mniej się nad sobą znęcać i
            wszelkie testy i badania będziesz robiła wcześniej, dobrze?
            • Gość: szczęśliwa Re: Zrobilam badanie na HIV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 15:24
              obiecuję, ale wiem tez ze juz nigdy nie dam sie sama sobie wrobic w takie cos,
              Wtedy to zrobiłam bez prezerwatywy do tego doszły wyzuty sumienia rózne no i
              tak mnie to dopadło...
              • twoj_aniol_stroz Re: Zrobilam badanie na HIV 21.04.05, 15:26
                Solidną lekcję odebrałaś, ale najważniejsze, że dobrze się skończyło. Pamiętaj
                co nas nie zabije to nas wzmocni :))))
                • Gość: szczęśliwa Re: Zrobilam badanie na HIV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 15:29
                  Dobrze, że jesteś Aniele Strózu.... :-)
                  • skyddad Re: Zrobilam badanie na HIV 21.04.05, 15:40
                    Kobiety jak sie zyje to przynajmniej trzeba znac partnera i z tej strony.Jezeli
                    sie obracasz w srodowiskach co posiadaja HIV no odwazna jestes.Nigdy na takie
                    cos nie poszedlbym nawet na glodzie seksualnym.Pzdr.Sky
                    P.S Uratowac nas moze tylko powrot do natury.Mam na mysli wilki.Wilczyca
                    posiada jednego partnera cale zycie.
                    • Gość: Piotrek Re: Zrobilam badanie na HIV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 16:04
                      gadasz jak stary zgred, nawet najblizsza osoba moze miec HIV, zarazic ja moga
                      np w szpitalu, u dentystu, u fryzjera. Wcale nie trzeba zadawac sie z
                      ryzykownym srodowiskiem powinienes miec to na uwadze. Dziewczyna pszeszla swoje
                      a to byla wielka milosc. Masz lekcje na cale zycie. dobrze ze wreszcie to
                      zalatwilas,pozdro
                      • dominika1231 Re: Zrobilam badanie na HIV 21.04.05, 16:12
                        Wiedzialam, ze bedzie -!!! Przechodzilam identyczna schize rok temu. Dzien
                        odebrania wyniku byl jednym z najszczesliwszych dni w moim zyciu! Pozdrawiam
                        goraco! Dominika!
                    • czarodziejaka Re: Zrobilam badanie na HIV 21.04.05, 19:13
                      skyddad powiedz mi jakie srodowiska posiadaja hiv a jakie nie?

skyddad napisał:
                      Jezeli sie obracasz w srodowiskach co posiadaja HIV no odwazna jestes.
                    • Gość: ania Re: Zrobilam badanie na HIV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 07:41
                      ciekawa jestem jakbys sie zachowal gdybys poznal kobiete plus i zakochal sie w
                      niej. nie mowie o przelotnej milostce ale o prawdziwym uczuciu. takie rzeczy
                      sie zdarzaja :) wierz mi .
                  • Gość: Ynka Szczęśliwa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.05, 22:38
                    Ale po trzech latach chyba miałabyś jakieś konkretne objawy, prawda?
                    Jak to jest właściwie: człowiek czuje się dobrze, ma dobre wyniki badań
                    (wszystko w normie), a może się posądzać o nosicielstwo?
                    I w ogóle, czy są w wynikach badań (poza tym konkretnym testem) jakieś
                    parametry, które powinny się wydawać niepokojące jeśli jest się nosicielem?
                    Jeśli np. OB i poziom leukocytów są w normie po upływie trzech lat od
                    ewentualnego zakażenia, to czy można wykluczyć HIV?
                    Kto wie i odpowie? ;)
                    • Gość: Iwona Re: Szczęśliwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 11:28
                      Oj, chyba inne wyniki mogą byc całkiem prawidłowe, samopoczucie też.Lepiej
                      zrobic test i wiedzieć
                      POza tym dziwnie osądziliście przerażoną, że miała kontakt z nieodpowiednim
                      środowiskiem itp. Poprostu miała kontakt seksualny z kims co do kogo nie miała
                      pewnosci czy był zdrowy, bo skąd mieć pewność bez badań.
              • Gość: Konowal Re: Zrobilam badanie na HIV IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 22.04.05, 00:39
                Kochanienka, a czy myslisz, ze prezerwatywa cie uchroni przed adidasem?
                Dostalas doskonala lekcje i teraz tylko od Ciebie zalezy, czy wyciagniesz z
                niej odpowiednie wnioski na przyszlosc...
                • Gość: iza Re: Zrobilam badanie na HIV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 07:50
                  poprawnie uzyta prezerwatywa uchroni ! a jesli chodzi o lekcje czy wnioski to z
                  cala pewnoscia dziewczyna bedzie uwazac - tak jak powinien robic to kazdy z
                  nas, nawet ci co zyja w stalych zwiazakach a nawet w malzenstwie bo nie wiem
                  czy zdajesz sobie sprawe, ze jak donosza ostatnie badania liczba zakazen
                  wzrasta wsrod kobiet a wiekszosc z nim to nie sa kobiety rozwiazle, jakby sie
                  wydawalo wiekszosci , tylko zyjace w malzenstwie gdzie maz przynosi wirusa do
                  domu . ludzie - uwazac, rozmawiac i jesli zachodzi potrzeba isc wspolnie z
                  druga polowa na testy ! to nie boli a zrobione w odpowiednim czasie ratuje
                  zycie !
    • czarodziejaka Re: Zrobilam badanie na HIV 21.04.05, 19:09
      przerazona ciesze sie razem z Toba. Sama przez to przechodzilam i wiem jaka
      ulge teraz czujesz. Pozdrawiam

• Gość: Anna B. Re: Zrobilam badanie na HIV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 20:27
        Wiem co musiałas czuć...
        Ciesze sie ze juz masz to za soba!!!!!
        Witaj wśród żywych ;-)
        Bo podejrzewam ze juz myslalas o najgorszym
        • czarodziejaka Re: Zrobilam badanie na HIV 22.04.05, 10:17
          Masz rację przez kilka miesięcy zanim zdecydowałam się zrobić test myślałam o
          najgorszym. Cokieolwiek się działo z moim organizmem przypisywałam tej chrobie.
          To była jakaś paranoia. Strach tak bardzo mnie sparaliżował, że przez te
          miesiące zupełnie wyłączyłam się z życia publicznego. KOSZMAR
          Naszczęście jest już po wszystkim.
          Chciałabym powiedzieć wszystkim, którzy są w takiej sytuacji
          NIE ZWLEKAJCIE ZRÓBCIE TEST
          Nerwy wykończą Was szybciej, niż hiv.
          • Gość: Skyddad Re: Zrobilam badanie na HIV (Piotrek) IP: *.fornfyndet.se 22.04.05, 11:57
            Witaj Piotrze,
            Zgredem nie jestem tylko poprostu nie znam stosunkow polskich.Myslalem ze jak
            daja komus transfuzje z krwi to ta byla przebadana na HIV.Oraz szpitale maja
            jakies kryteria odnosnie higieny personelu i zasad dotyczacych transplantacji
            itp.Szpital ryzykuje milionowymi odszkodowaniami.Dlatego mi sie to w glowie nie
            miesci.Pzdr.Sky.
            • Gość: dorota Re: Zrobilam badanie na HIV (Piotrek) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 23:27
              Boszeeee. ludzie, uspokujcie sie troche. Krew przed transfuzja jest badana w kierunku zakazen wirusowych, narzady do przesczepow tez. Skad u was takie pomysly, ze przetacza sie krwe niezbadana????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka