Gość: Channel1 IP: *.u.mcnet.pl 25.04.05, 14:58 Czy grożna jest??????? Czy ktoś miał robioną??????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ala Re: Bronchoskopia IP: *.compower.pl 27.04.05, 11:34 Nie, nie jest groźna.....jest okropnie nieprzyjemna...coś jak gastroskopia ale układu oddechowego...Mozna nawet robic bez uspienia, często znieczulenie...widziałam nawet robiona tylko przy znieczuleniu miejscowym Lidocainum.Potem boli przez kilka dni przełyk, na piersiach...chorzy skarżą sie na ból....Zależy tez to wszystko z jakiego powodu jest ona robiona, przy diagnostyce może byc dłuższa, przy wycinaniu np. ziarniny krótsza....Wybór :uspienie czy znieczulenie należy do lekarza, aparatu jakjim dysponuje, doświadczenia jego. Pozdrawiam, trzymam łapki. AB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: channel1 Re: Bronchoskopia IP: *.u.mcnet.pl 28.04.05, 12:35 Dzięki za informację mój tata jest już po zabiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasia Re: Bronchoskopia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 11:13 A czy możesz napisać jakie sa wskazania żeby ją przeprowadzić - bo z tego co słyszałam mozna w ten sposób sprawdzić stan oskrzeli (pobrać materiał)? Odpowiedz Link Zgłoś