Dodaj do ulubionych

ból stopy PILNE!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 14:25
Boli mnie stopa w okolicy 3 palca u lewej nogi po stronie wierzchniej i
spodniej.Ból mam już od dość dawna,ale teraz jakby się nasilił.
Oto wynik badania radiologicznego:
Zaawansowana koślawość lewej stopy z nadwichnieciem w stawie śródstopno-
paliczkowym.Na bocznej krawedzi główki I-szej kości śródstopia wytworzone
niewielkie osteofity.Płaskostopie poprzeczne.
Bardzo proszę kogoś znajacego się na rzeczy o skomentowanie tego wyniku i na
co mógłbym ewentualnie liczyć jeśli chodzi o leczenie.Z góry dziekuję za
jakiekolwiek sugestie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ann Re: ból stopy PILNE! IP: *.chello.pl 28.04.05, 14:48
      ból to zapewne sygnał, że toczy się proces zapalny. próbowałeś choćby stosować
      zewnętrzenie jakieś maści przeciwzapalne?
      • Gość: Klemens Re: ból stopy PILNE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 15:32
        Oczywiście,stosowałem maści przeciwbolowe typu Viprosal B,ale to jest
        nieskuteczne.Najbardziej boli mnie przy chodzeniu,ale czasami nawet w nocy
        odczuwam rwanie.
        • Gość: ludzik Re: ból stopy PILNE! IP: *.toya.net.pl 28.04.05, 21:23
          Po prostu masz zwyrodnienia.Też mam koślawość pięt,płaskostopie poprzeczne
          itd.Powinieneś udać się do ortopedy.Ten ból to po prostu zachodzą w twojej
          nodze kolejne zwyrodnienia.ciężko jest to leczyć.Najlepiej operacyjnie
          tylko,że u nas jest to bardzo trudne i noga goi się baaardzo długo.Powinieneś
          dostać skierowanie na lampy,bardzo pomagają,kupowac maści przeciwzapalne i
          przeciwbólowe oraz ćwiczyć stopy.Na butelce wałkować stopą lub teraz można
          kupić takie urządzenie do masażu obrotowe i też wałkować stopą.Kupować
          odpowiednie obuwie,tylko ze skóry aby noga mogła oddychać,unikać wąskich
          czubków buta,latem jeśli mozesz to chodzić boso najlepiej po piasku i nosić
          klapki(z odsłoniętymi palcami).Można też odpowiednio do typu zwyrodnienia kupić
          wkładki w sklepach ortopedycznych.
          Jeśli jednak czujesz rwanie to może jest to też ból z zapalnego stanu lub
          przeziębienia.Trzeba używać odpowiednich maści.
          • Gość: ludzik Re: ból stopy PILNE! IP: *.toya.net.pl 28.04.05, 21:27
            Jeśli masz zwichnięcia to ból jest oczywisty.Może trzeba robić jakieś okłady
            lub trochę usztywnić nogę.Proces zapalny może się rozprzestrzenić.Masz
            jednocześnie zwyrodnienia oraz nadwichnięcie stopy.Nie lecz się sam tylko idż
            do ortopedy.
            • Gość: Klemens Re: ból stopy PILNE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 21:49
              Dzieki za te słowa.Pewnie skonczy sie na wizycie u ortopedy :-(.
              Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka