Dodaj do ulubionych

serce-proszę o odpowiedź

02.05.05, 11:32
dziwnie się czuję, tak jakby mi serce trzepotało lub podskakiwało, tak jakby
chciało wyskoczyć,
proszę nie nabijajcie się, tylko coś odpowiedźcie, bo ja o sercu nie mam
żadnego pojęcia, a odczuwam to od 2 tygodni i trochę się niepokoję,
z reguły mam niskie ciśnienie, tętno 80-90, nieustająca anemia,
od dwóch lat dławiące lub kłujące bóle serca z mdłościami, ale tłumaczyłam to
sobie stresem
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: serce-proszę o odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 11:38
      Najlepiej wybierz się do lekarza, przez internet nie da się przecież
      powiedzieć, co Ci jest. Ja miałam kiedyś podobne objawy (bóle w klatce
      piersiowej, łomotanie serca) na tle nerwowym. Lekarz powiedział mi, że to
      nerwica serca, nie jest to choroba, a wyleczył mnie zwykłymi ziołowymi środkami
      na uspokojenie. Myślę, że podziałały one raczej jako placebo niż prawdziwy lek,
      ale pomogło.
    • wedrowiec2 Re: serce-proszę o odpowiedź 02.05.05, 11:38
      Jednym z objawów anemii mogą być zaburzenia pracy serca.
    • zaba_pelagia Re: serce-proszę o odpowiedź 02.05.05, 14:28
      a moze byś poszła do kardiologa, co?
      my cie wirtualnie ani nie osłuchamy, ani nie zrobimy EKG
    • villac Re: serce-proszę o odpowiedź 02.05.05, 15:33
      Sama się podkładasz: CZTERNAŚCIE dni czekasz z ewidentnym stanem wymagajacym
      pilnego zdiagnozowania u kardiologa a masz czas na siedzenie przed klawiatura i
      wypisywanie (przepraszam) bzdur. Albo jest stan naglący i idzie się natychmiast
      do lekarza - a tak jest w Twoim przypadku- albo zmyślasz i chcesz się trochę
      pobawić.................
      • zaba_pelagia Re: serce-proszę o odpowiedź 02.05.05, 15:36
        raczej nie zmysla
        tu mnostwo takich wątków
        "wyczulam guz w piersi, co z tym zrobić?", "mam 25 lat, jeszcze nie bylam u
        ginekologa i w życiu nie pójdę!!!"...
    • Gość: julka Re: serce-proszę o odpowiedź IP: 196.205.51.* 02.05.05, 19:26
      tez mam rozne takie dolegliwosci sercowe , bylam u kilku kardiologow w roznych
      miastach polski i przez kilka lat utwierdzali mnie w przekonaniu ze to nerwica
      serca i przepisywali jakies leki uspokajajace , mijalo i wracalo , jednak 2
      lata temu bylam u kardiologa w niemczech i po 2 dniowych roznych badaniach
      stwierdzil mala wade w budowie zastawek co wlasnie objawialo sie
      kolataniem,przyspieszeniem rytmu serca, bolem w okolicy serca, spadkiem
      cisnienia , omdleniami....
      wiec radze jednak wybrac sie do jakiegos porzadnego kardiologa i zrobic badania
      np.hollter na 24 godziny ktory wykryje wszelkie zaburzenia snu nawet podczas
      snu no i echo seca a nie tylko Ekg ktore nie jest pewnym i dokladnym badaniem...

pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego
      • Gość: julka Re: serce-proszę o odpowiedź IP: 196.205.51.* 02.05.05, 19:28
        > np.hollter na 24 godziny ktory wykryje wszelkie zaburzenia snu nawet podczas
        > snu
        mialam na mysli ze wykryje wszelkie zaburzenia rytmu serca nawet podczas snu :-
        )))) mala pomyleczka
      • Gość: j a Re: serce-proszę o odpowiedź IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.05, 18:23
        czy możesz napisać na czym ta wada polega?ja leczę się już ze cztery lata i
        miałam robione wiele badań i też słyszę -nerwica już mam lęki natym
        punkcie.moje doktor już krzywo na mnie patrzy jedną rzecz jaką mi napisali to
        wiotkie zastawki,ale które i czy to jest coś poważnego nie mogę się
        dowiedzieć...
        • Gość: julka Re: serce-proszę o odpowiedź IP: 196.205.51.* 04.05.05, 19:57
          :-)
          ze mnie to taka specjalistka ze hoho wiec pewnie duzo ci nie pomoge chociaz
          bardzo bym chciala bo wiem jak te dolegliwosci sercowe moga byc dokuczliwe i
          meczace a jeszcze bardziej denerwujace jest nastawienie lekarzy........ jak sie
          zwyklo mowic kogo nie boli temu powoli ......
          wiec tyle co pamietam to ze moje zastawki sa zbyt szeroko od siebie
          rozstawione ..ale jaki to tak wtajemniczona nie zostalam :-), i to powoduje u
          mnie arytmie szczegolnie gdy sie czyms denerwuje lub zmecze, 3 razy dziennie
          zazywam tabletki i teraz juz jest lepiej , rzadziej i lagodniejsze objawy -
          teraz biore Propranolol, a wczesniej Rytmonorm 150 ale nie tolerowalam go tak
          jak ten lek ktory teraz mi przepisano,
          • Gość: j a Re: serce-proszę o odpowiedź IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.05, 17:59
            dzięki za odpowiedz.szukam dobrego lekarza niech się wreszcie dowiem co ze
            mną...też brałam ten rytmonorm ,ale inny lekarz kazał mi odstwic...fakt,że
            lepiej czuję się po terapi u psychiatry...ale jak coś mi "piknie"zaraz się
            denerwuję...
    • iwona9911 Re: serce-proszę o odpowiedź 04.05.05, 10:24
      bardzo dziękuję za odpowiedzi,
      mam taki charakter, że ciężko mi pójść do lekarza, a ostatnio i totalnie
      brakuje mi czasu, dlatego weszłam na forum,
      dzięki!!
      • arnick_a Re: serce-proszę o odpowiedź 04.05.05, 12:59
        Dobrze, że zajrzałaś na forum. Byłam w podobnej sytuacji i też pomyślałam o
        przyjaznych duszach z netu. Poradzono mi, bym poszła do lekarza. Rada była
        nadzwyczaj celna.
        Arni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka