Gość: senna87 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 16:25 Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy Jonogram to określa się na podstawie analizy moczu , krwi czy może jeszcze w jakiś inny sposób? z góry dziękuje ciepło pozdrawiam senna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Doki Re: JONOGRAM IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 09.05.05, 16:34 A to roznie, jonogram to po prostu zargonowe oznaczenie stezenia jonow (sod, potas, chlorki, dwuweglany, wapn, fosforany...) w danym plynie. Mozna z surowicy, mozna z moczu, zalezy w jakim celu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senna87 Re: JONOGRAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 16:42 mam skierowanie do szpitala na prosty zabieg okulistyczny (tak konkretnie to wycięcie gradówki) i jak sie okazało mnóstwo z tym formalności i biegania po różnych przychodniach :-/ ide jutro na morfologie i tak sie zastanawialam czy okresla mi ten jonogram z krwi czy musze zawiesc tez mocz(chcialam miec juz to z glowy) bo z roztargnienia zapomnialam zapytac lekarza a juz dzisiaj nie da rady zadzwonic do laboratorium. ale i tak bardzo dziękuje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: JONOGRAM IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 09.05.05, 16:44 To powinno byc zaznaczone na skierowaniu. Ale prawie na pewno chodzi o krew. Odpowiedz Link Zgłoś