cassani 18.05.05, 13:29 macie jakieś sprawdzone sposoby na bezseność?? nie mogę zasnąć, nie mogę wstać i tak w kóko - poradźcie coś! dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamalgosia Re: bezsenność 18.05.05, 13:48 Może popróbuj z melatoniną? znam osoby, którym pomogło (ale dopiero po kilku tygodniach stosowania) Odpowiedz Link Zgłoś
chochlik5 Re: bezsenność 18.05.05, 14:19 Wiem, ze były doskonałe tabletki ziołowe zawierające melisę, kozłek i szyszki chmielu. Dwie tabletki wieczorem i błogi sen i rześkie przebudzenie. Mam nadzieję że takie tabletki są nadal dostępne ,a jeżeli nie w aptece to w sklepie zielarskim. Ta kompozycja ziołowa może istnieje również w postaci herbatek do zaparzania. Można porcję bezpiecznie zdublować. Odpowiedz Link Zgłoś
rootkit Re: bezsenność 19.05.05, 09:29 Tabletki ziołowe mogą pomóc, ale nie wszystkim. Można też spróbować leków nasennych nowej generacji: Stilnox (Zolpidem) lub Imovane (Zopiclone), ale maksymalnie przez 4 tygodnie i nie codziennie - gdy zioła nie pomogą. Stilnox usypia momentalnie - bierze się go już w łóżku, żeby np. nie usnąć w wannie. W żadnym wypadku nie stosować benzodiazepinów np. Lorafen (Lorazepam) bo bardzo uzależniają. Jeżeli przyczyną bezsenności jest depresja lub depresja połączona z lekami, to trzeba się podleczyć lekami antydepresyjnymi, ale taki lek musi dobrać specjalista. Na początek jednak polecam wypróbować zioła np. liść melissy lub tabletki ziołowe np. Calmina (mieszanka wielu ziół) - na to nie trzeba recepty. U mnie bezsenność trwała ponad 3 miesiące. Wyleczyłem się z tego dopiero po wyleczeniu depresji. Teraz usypiam po 20 minutach i śpię jak niemowlę. Odpowiedz Link Zgłoś