Dodaj do ulubionych

bezsenność

18.05.05, 13:29
macie jakieś sprawdzone sposoby na bezseność?? nie mogę zasnąć, nie mogę
wstać i tak w kóko - poradźcie coś! dzięki
Obserwuj wątek
    • mamalgosia Re: bezsenność 18.05.05, 13:48
      Może popróbuj z melatoniną? znam osoby, którym pomogło (ale dopiero po kilku
      tygodniach stosowania)
      • chochlik5 Re: bezsenność 18.05.05, 14:19
        Wiem, ze były doskonałe tabletki ziołowe zawierające melisę, kozłek i szyszki
        chmielu. Dwie tabletki wieczorem i błogi sen i rześkie przebudzenie. Mam
        nadzieję że takie tabletki są nadal dostępne ,a jeżeli nie w aptece to w
        sklepie zielarskim. Ta kompozycja ziołowa może istnieje również w postaci
        herbatek do zaparzania. Można porcję bezpiecznie zdublować.
        • rootkit Re: bezsenność 19.05.05, 09:29
          Tabletki ziołowe mogą pomóc, ale nie wszystkim. Można też spróbować leków
          nasennych nowej generacji: Stilnox (Zolpidem) lub Imovane (Zopiclone), ale
          maksymalnie przez 4 tygodnie i nie codziennie - gdy zioła nie pomogą. Stilnox
          usypia momentalnie - bierze się go już w łóżku, żeby np. nie usnąć w wannie. W
          żadnym wypadku nie stosować benzodiazepinów np. Lorafen (Lorazepam) bo bardzo
          uzależniają.
          Jeżeli przyczyną bezsenności jest depresja lub depresja połączona z lekami, to
          trzeba się podleczyć lekami antydepresyjnymi, ale taki lek musi dobrać specjalista.
          Na początek jednak polecam wypróbować zioła np. liść melissy lub tabletki
          ziołowe np. Calmina (mieszanka wielu ziół) - na to nie trzeba recepty.
          U mnie bezsenność trwała ponad 3 miesiące. Wyleczyłem się z tego dopiero po
          wyleczeniu depresji. Teraz usypiam po 20 minutach i śpię jak niemowlę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka