mlody241 20.05.05, 14:58 czy lekarstwa przeciwko padaczce działają natychmiastowo po zażyciu, czy także musi upłynąć pewien okres jak przy antydepresantach? Chodzi mi dokładnie o działanie Tegretolu, czy ktoś bierze ten lek? Czy jest on dobry? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olz Re: leczki przeciwpadaczkowe - TEGRETOL 20.05.05, 15:22 moja córka bierze ten lek od roku, na początku była bardzo senna i przeleżała tydzień w łóżku nie mówiąc później wszystko wróciło do normy. Ten lek dość szybko się wprowadza w porównaniu do innych leków więc myślę, że po dwóch, trzech tygodniach można będzie ocenic czy jest poprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody241 Re: leczki przeciwpadaczkowe - TEGRETOL 20.05.05, 15:55 a czy na początku pdczas brania tego leku pojawiały się jej bóle głowy? Bo ja tak na niego reaguję, bóle głowy i zatykanie w usszach Odpowiedz Link Zgłoś
tessg Re: leczki przeciwpadaczkowe - TEGRETOL 22.05.05, 01:06 mlody241 napisał: > a czy na początku pdczas brania tego leku pojawiały się jej bóle głowy? > Bo ja tak na niego reaguję, bóle głowy i zatykanie w usszach Witaj .Mam syna 20 letniego z Zespołem Westa-porażenie.Cały czas podaje mu Depakine 500 Hrono.Jest bardzo dobrym lekiem i przede wszystkim nie uszkadza wątroby.Pozdrawiam.Tegretol jest silny pewnie nie powinienes go stosować albo mniejsze dawki.skonsultuj z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
maszar Re: leczki przeciwpadaczkowe - TEGRETOL 22.05.05, 22:27 najgorsze, co być może, to oceniać lek po tym, jak pomógł komuś innemu. Albo ufasz swojemu prowadzącemu lekarzowi i wówczas stosuj się do jego zaleceń, albo zmień lekarza na takiego, do którego masz zaufanie; Leków przeciwpadaczkowych nie dzielimy na silne i słabe, tylko dobieramy w zależności od rodzaju napadów, zmian w zapisie EEG, wieku itd. Odnośnie opinii tedds - akurat porównując Depakine z Tegretolem, ryzyko objawów ubocznych ze strony wątroby jest wielokrotnie większe podczas leczenia tym pierwszym - co oczywiście nie oznacza, że musi wystąpić u każdego pacjenta; zmniejszenie dawki w porównaniu z zaleconą przez lekarza nie zmniejsza ryzyka objawów ubocznych, a może spowodować nieskuteczność leczenia - jeśli stężenie leku w surowicy krwi będzie poniżej terapeutycznego, po prostu nie będzie on działał; Odpowiedz Link Zgłoś
olz Re: leczki przeciwpadaczkowe - TEGRETOL 21.05.05, 19:48 Niestety nie wiem czy moją córkę bolała głowa ona nie potrafi tego określić. Przez tydzień po wejściu na ten lek była jak po narkotykach, nie mówiła tylko leżała bez sił. Później wszystko wróciło do normy. Nawet na ulotce pisze że może on powodować bóle głowy ale myślę, że są one tymczasowe.Najwięcej na ten temat dowiesz się na forum neuronetu adres www.neuronet.pl/EpiForum2005/ musisz wcześniej się zarejestrować i tam możesz zadać te pytanie być może ktoś też miał te problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: leczki przeciwpadaczkowe - TEGRETOL 22.05.05, 20:50 U mnie było bez żadnych objawów ubocznych, dawno dawno temu. Zaczyna działać dość szybko. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: leczki przeciwpadaczkowe - TEGRETOL 23.05.05, 00:06 >>>najgorsze, co być może, to oceniać lek po tym, jak pomógł komuś innemu. <<< zgadzam sie jak najbardziej. jako migrenik stosuje leki z grupy tryptan ktorych jest 7, i wiem ze nie na kazdego chorego te same leki dzialaja jednakowo. jeden woli Imitrex drugi ma od tego kolatanie w sercu a od np. Relpax nie. Jedni lubia Zomig inni wola Maxalt.. a wszystkie maja wlasciwie to samo dzialanie. Trzeba sammu zobaczyc jak dany lek dziala. Venus Odpowiedz Link Zgłoś