Dodaj do ulubionych

leczki przeciwpadaczkowe - TEGRETOL

20.05.05, 14:58
czy lekarstwa przeciwko padaczce działają natychmiastowo po zażyciu, czy
także musi upłynąć pewien okres jak przy antydepresantach?
Chodzi mi dokładnie o działanie Tegretolu, czy ktoś bierze ten lek?
Czy jest on dobry?
Obserwuj wątek
    • olz Re: leczki przeciwpadaczkowe - TEGRETOL 20.05.05, 15:22
      moja córka bierze ten lek od roku, na początku była bardzo senna i przeleżała
      tydzień w łóżku nie mówiąc później wszystko wróciło do normy. Ten lek dość
      szybko się wprowadza w porównaniu do innych leków więc myślę, że po dwóch,
      trzech tygodniach można będzie ocenic czy jest poprawa.
      • mlody241 Re: leczki przeciwpadaczkowe - TEGRETOL 20.05.05, 15:55
        a czy na początku pdczas brania tego leku pojawiały się jej bóle głowy?
        Bo ja tak na niego reaguję, bóle głowy i zatykanie w usszach
        • tessg Re: leczki przeciwpadaczkowe - TEGRETOL 22.05.05, 01:06
          mlody241 napisał:

> a czy na początku pdczas brania tego leku pojawiały się jej bóle głowy?
          > Bo ja tak na niego reaguję, bóle głowy i zatykanie w usszach Witaj .Mam syna
          20 letniego z Zespołem Westa-porażenie.Cały czas podaje mu Depakine 500
          Hrono.Jest bardzo dobrym lekiem i przede wszystkim nie uszkadza
          wątroby.Pozdrawiam.Tegretol jest silny pewnie nie powinienes go stosować albo
          mniejsze dawki.skonsultuj z lekarzem.
          • maszar Re: leczki przeciwpadaczkowe - TEGRETOL 22.05.05, 22:27
            najgorsze, co być może, to oceniać lek po tym, jak pomógł komuś innemu. Albo
            ufasz swojemu prowadzącemu lekarzowi i wówczas stosuj się do jego zaleceń, albo
            zmień lekarza na takiego, do którego masz zaufanie;
            Leków przeciwpadaczkowych nie dzielimy na silne i słabe, tylko dobieramy w
            zależności od rodzaju napadów, zmian w zapisie EEG, wieku itd.
            Odnośnie opinii tedds - akurat porównując Depakine z Tegretolem, ryzyko objawów
            ubocznych ze strony wątroby jest wielokrotnie większe podczas leczenia tym
            pierwszym - co oczywiście nie oznacza, że musi wystąpić u każdego pacjenta;
            zmniejszenie dawki w porównaniu z zaleconą przez lekarza nie zmniejsza ryzyka
            objawów ubocznych, a może spowodować nieskuteczność leczenia - jeśli stężenie
            leku w surowicy krwi będzie poniżej terapeutycznego, po prostu nie będzie on
            działał;
    • olz Re: leczki przeciwpadaczkowe - TEGRETOL 21.05.05, 19:48
      Niestety nie wiem czy moją córkę bolała głowa ona nie potrafi tego określić.
      Przez tydzień po wejściu na ten lek była jak po narkotykach, nie mówiła tylko
      leżała bez sił. Później wszystko wróciło do normy. Nawet na ulotce pisze że
      może on powodować bóle głowy ale myślę, że są one tymczasowe.Najwięcej na ten
      temat dowiesz się na forum neuronetu
      adres www.neuronet.pl/EpiForum2005/
      musisz wcześniej się zarejestrować i tam możesz zadać te pytanie być może ktoś
      też miał te problemy.
    • very_martini Re: leczki przeciwpadaczkowe - TEGRETOL 22.05.05, 20:50
      U mnie było bez żadnych objawów ubocznych, dawno dawno temu. Zaczyna działać
      dość szybko.

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
      • venus22 Re: leczki przeciwpadaczkowe - TEGRETOL 23.05.05, 00:06
        >>>najgorsze, co być może, to oceniać lek po tym, jak pomógł komuś innemu. <<<

zgadzam sie jak najbardziej. jako migrenik stosuje leki z grupy tryptan ktorych
        jest 7, i wiem ze nie na kazdego chorego te same leki dzialaja jednakowo.
        jeden woli Imitrex drugi ma od tego kolatanie w sercu a od np. Relpax nie.
        Jedni lubia Zomig inni wola Maxalt.. a wszystkie maja wlasciwie to samo
        dzialanie.

Trzeba sammu zobaczyc jak dany lek dziala.

Venus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka