nowa16 25.06.05, 13:56 1. Czy po owsiance (3 łyżki ugotowane na wodzie, z cukrem) może boleć brzuch i żołądek? 2. Czy duża ilość kefiru w diecie (około 400-600 ml dziennie) może być orzyczyną częstych, migrenoqych bólów głowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tracja4 Re: 2 pytania - ważne 25.06.05, 13:58 1. teoretycznie wszystko może być przyczyną bólu żołądka, ludzie są różni. 2. nie sądzę Odpowiedz Link Zgłoś
chochlik5 Re: 2 pytania - ważne 25.06.05, 15:29 Od kiedy zauważyłaś te dolegliwości. Czy pojawiły się za pierwszym razem spożywania podanych potraw i czy powtarzały sie wielokrotnie , a przy innychpotrawach czy produktach nie? Odpowiedz Link Zgłoś
nowa16 Re: 2 pytania - ważne 26.06.05, 12:58 Jeśli chodzi o owsiankę (podobnie musli zwykłe lub chrupkie) to sytuacja powtarza się za każdym razem, dlatego staram się jeść je bardzo rzadko. Pierw myślałam, że to wina mleka (piję tylko ugotowane) (chociaż nigdy nie byłam na nie uczulona i po wypiciu szklanki ugotowanego dobrze się czuję, ale niestety musli z jogurtami też wywołuje ból brzucha. Jeśli zaś chodzi o moje drugie pytanie, to zadałam je dlatego gdyż od ponad dwóch miesięcy piję codziennie około 400 ml kefiru i moje migreny w tym czasie (cierpię na migreny od około 5 lat) zwiększyły częstotliwość, próbuję więc znaleźć przyczynę. Odpowiedz Link Zgłoś