Dodaj do ulubionych

Aparat sluchowy BAHA

30.06.05, 17:43
Witam serdecznie.
Chcialbym sie dowiedziec czy jest osoba na tym forum (i nie tylko) ktora
posiada aparat BAHA.?Jesli tak,to bardzo bym prosil o kontakt.mam troche
pytan odnosnie tego implantu.
Obserwuj wątek
    • inka10 Re: Aparat sluchowy BAHA 01.07.05, 02:13
      Witam serdecznie!
      Od prawie roku mam to cudo i jestem szczesliwym czlowiekiem.
      Odzyskalam pewnosc siebie i nie musze sie bac czy aparat (klasyczny )nie bedzie
      piszczec ,czy wezyk sie nie zaleje.Pierwsze moje lato od kilkunastu lat ,ktore
      mnie tak cieszy.Z wielka checia pomoge jezeli tylko bede w stanie .
      Pozdrawiam i zycze duzo zdrowia.
      Inka
      • thores Re: Aparat sluchowy BAHA 01.07.05, 17:52
        Czesc,dzieki ze sie odezwalas,Chce z Toba nawiazac kontakt,Prosze wyslij mi
        wiadomosc na mojego maila. Thores@gazeta.pl
        Mam obawy co do operacji itp..chcialbym przeczytac Twoje opinie.
        czekam z niecierpliwoscia na wiadomosc
      • preihs12 Re: Aparat sluchowy BAHA 25.01.15, 01:34
        hej jestem po wszczepieniu a jak wy przechodziliście etap gojenia bo mnie niby nic nie boli ale nie wiem czy dobrze zrobiłam ????
        • mihalewa Re: Aparat sluchowy BAHA 07.02.15, 09:39
          Hej!!! U mnie proces gojenia przebiegł bardzo szybko i bezboleśnie. Problemy pojawiły się później (obrzęk, swędzenie skóry) ale szybko zareagowałam i zgłosiłam się do lekarza. Dostałam maść oxycort i sprawa załatwiona - śrubka (tak nazywam swój implant) już mi nie dokuczała. Nie wiem, czy dobrze zrobiłaś - to ocenisz sama. Daj sobie czas. Ja byłam zdeterminowana, bardzo mi zależało, żeby lepiej słyszeć (mam całkowitą głuchotę ucha prawego) i uważam, że decyzja o wszczepieniu implantu była jedną z najlepszych w moim życiu. Bardzo mi pomaga w codziennym funkcjonowaniu, czuję się z nim pewniej. Trzeba tylko zadbać o dobre ustawienia parametrów aparatu i hej ho do przodu. Pozdrawiam:) Ewa
    • sushuang Re: Aparat sluchowy BAHA 15.11.13, 08:34
      Hej,

I ja jestem "użytkownikiem" aparatu BAHA. U mnie natomiast w grę wchodzi aparat typu Attract. Dopiero niedawno przeszedłem operację i byłem jedną z pierwszych osób w PL, które były poddawane zabiegowi tego typu - brak wystającej śruby z głowy, tylko aparat na magnes.

Dla ciekawych poniżej przesyłam zdjęcie jak wygląda się po operacji.

W razie pytań prosze pisać tutaj.

https://jpghost.pl/po-operacji_1384500841/
      • patiii21 Re: Aparat sluchowy BAHA 21.01.14, 21:18
        sushuang napisał(a):

> Hej,
        >
        > I ja jestem "użytkownikiem" aparatu BAHA. U mnie natomiast w grę wchodzi aparat
        > typu Attract. Dopiero niedawno przeszedłem operację i byłem jedną z pierwszych
        > osób w PL, które były poddawane zabiegowi tego typu - brak wystającej śruby z
        > głowy, tylko aparat na magnes.
        >
        > Dla ciekawych poniżej przesyłam zdjęcie jak wygląda się po operacji.
        >
        > W razie pytań prosze pisać tutaj.
        >
        > https://jpghost.pl/po-operacji_1384500841/
        Mam prośbę czy wysłałbyś/wysłałabyś mi to zdjęcie na poczte patrycja.zakrzewska@wp.pl. Właśnie zaproponowano mi taki implant a trochę się boje ze jest duzy i czy go widać. Możesz coś więcej o nim napisać.
      • malgorzata.michta Re: Aparat sluchowy BAHA 28.01.14, 16:51
        witam
        właśnie dostałam informację,że przyszedł mój termin na implant baha.mam pytanie,czy teraz wszyscy mają już nową wersję z magnesem,jak długo trwa operacja i pobyt w szpitalu,czy są jakieś dolegliwości następnego dnia.Czy już Pan korzysta z aparatu i jakie wrażenia.
        • a_a_nka Re: Aparat sluchowy BAHA 22.04.15, 10:06
          Witam,
          mam takie pytanie: czy ktoś ma do odsprzedaży procesor słuchu i mowy Baha divino (potrzebuje na rok czasu dla dziecka, który by nosił na opasce softband)
        • kaha1501 Re: Aparat sluchowy BAHA 25.07.16, 08:56
          Witam, teraz ja oczekuję na implant baha attract. Jaka jest Pani opinia w kwestii użytkowania implantu. Mam jednostronną głuchotę. Próbowałam aparatu z systemem cross ale to nie moja bajka. Może ma Pani doświadczenie jeśli porównywać te dwa urządzenia. Pozdrawiam.
          • grzeski67 Re: Aparat sluchowy BAHA 07.08.16, 14:24
            Jestem od grudnia 2014 użytkownikiem BAHA ATTRACT.Ogólnie polecam ten aparat,ja mam obustronny-znaczny niedosłuch.Aparat miałem zakładany w Poznaniu.
            • eska00 Re: Aparat sluchowy BAHA 07.04.19, 20:26
              Witam. Mam pytanie, bo przeczytałam że, miałeś zakładany aparat w Poznaniu czy w szpitalu Klinicznym? Bo mam mieć tam założony taki sam aparat. Jak długo leżałeś w szpitalu i w którym miejscu na głowie masz założony ten aparat? i czy dużo włosów golą na głowie przed założeniem tego aparatu? Chciałabym to wiedzieć. Jeśli możesz mi odpisać będę wdzięczna. Pozdrawiam. Teresa
              • koziorozka Re: Aparat sluchowy BAHA 08.04.19, 13:17
                Implant BAHA wkłada się za uchem, prawie go nie widać.
                Ile włosów golą? Obejrzyj na zdjęciach
                gumed.edu.pl/26135.html
                www.otorynolaryngologia-pk.pl/f/file/orl-15-3-a3-konopka.pdf
                www.implanty-bydgoszcz.eu/aktualnosci/aparaty-baha.html
                • eska00 Re: Aparat sluchowy BAHA 08.04.19, 16:18
                  Dzięki za odpowiedż. Pozdrawiam
      • eska00 Re: Aparat sluchowy BAHA 07.04.19, 12:37
        Witam. Mam mieć wszczepiony implant BAHA Attract . Za miesiąc w szpitalu w Poznaniu mam konsultację gdzie będę miała przymiarkę na opasce tego implantu. Byłam ciekawa jak wygląda się po operacji ,chciałam zobaczyć twoje zdjęcie ale niestety nie da się bo strona nie istnieje. Jestem ciekawa w którym miejscu na głowie wszczepili Ci ten implant i czy dużo w losów wygolili. Jeśli mogę prosić o odpowiedż i o przesłanie tego zdjęcia po operacji na moja pocztę teresa41@op.pl będę wdzięczna. Pozdrawiam Teresa
    • sushuang Re: Aparat sluchowy BAHA 15.11.13, 08:37
      http://jpghost.pl/pliki/1311/th_po-operacji_1384500841.jpg
      • thersen Re: Aparat sluchowy BAHA 20.12.13, 18:01
        Czesc
        Jestem po operacji usuniecia nerwu sluchowego jedno ucho juz gluche na amen. Drugie Nadal ok. Czy aparat BAHA bedzie tu mial zastosowanie? jak np przeczesze reka wlosy to jakbym slyszal... Choc ta strona juz nie funkcjonuje.
        • ach_dama_byc_z_kanady Re: Aparat sluchowy BAHA 21.12.13, 10:58
          Jestem po operacji usuniecia nerwu sluchowego

a mozna zapytac czemu ci usuneli ? to dosc drastyczne posuniecie.

Minnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka