Dodaj do ulubionych

dlaczego swędzi mnie skóra?

14.07.05, 22:26
Moje pytanie powinno pojawić się tu już dawno...Powiedzcie mi proszę
dlaczegomoja skóra jest taka wrażliwa, ciągle mnie gdzieś swędzi, po kąpieli
np. pojawiają mi się na skórze miejsca czerwone z małym bąbelkiem w środku.
Co to może być?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tracja4 Re: dlaczego swędzi mnie skóra? 14.07.05, 22:58
      ja nie wiem, ale dermatolog na 100% będzie wiedział. Nawet nie ma aż takich
      kolejek, ja się zarejstrowałam państwowo od razu na następny dzień, pewnie
      jakbym zadzwoniła rano, to by się udało na ten sam. Idź i miej świety spokój.
      • astro_glide Re: dlaczego swędzi mnie skóra? 15.07.05, 04:36
        To ze dermatolog bedzie wiedzial cos na 100 % to nie bylbym taki pewny .Nawet
        nie bedzie wiedzil nic na 50 % ,ale sie do tego nie przyzna .Jaki lekarz
        przyzna sie ze czegos nie wie ?Leczenie skory nie jest proste i bardzo
        ryzykowne ,lepiej dobrac sobie jakas dobra diete ,mnie pomoglo .
        • eszi może zmienić 15.07.05, 10:35
          mydełko... mialam coś podobnego tyle że bez purchli po kąmpieli ale za to w
          innym czasie, leczyłam się wszsytkim zyrtekiem, hydroxyzyną, sterydami różnej
          maści - efekt urósł tylek, a jak swędziało tak swędziało - ni epomógł
          dermatolog z przychodni, pan alergolog ze przych. na banach ani alergolog ani
          dermatolog z Szaserów.. dałam sobie spokój.. tylko zmieniłam mydełko na Białego
          jelenia i żadnych smarowideł poza nawilżającymi (mocno) i na razie po roku
          jakoś spokój,a czasem jak zjem coś (teraz już mniej więcej wiem co) to wraca
          ale nie takie silne...także pewnie sama wyleczysz się najszybciej.......czego
          życzę serdecznie........
          • kwiatek223 Re: może zmienić 15.07.05, 10:59
            Moge zapytac jakiego mydełka uzywasz??? Ja tez mam strasznie wrazliwa skore,
            ktos mnie dotknie od razu mam siniaka, wychodze z kapieli czerwona- wiem ze
            goraca woda dziala okropnie na skore, stosowalam tysiace kosmetykow- ostatnio
            dla dzieci Johnson&johnson balsam do kapieli z oliwką i musze przyznac ze jest
            ok, ale jestem ciekawa jakiego mydełka uzywasz??? Wiem na pewno ze z firmy AA
            jest okropne
            • martta_k Re: może zmienić 15.07.05, 14:19
              BIALY JELEŃ jest w płynie za ok 3zł - 500ml albo w kostce za ok 1,5zł -
              szczerze polecam:)
              jest też o nazwie powszechne ale tego nie używałam
              • kwiatek223 Re: może zmienić 15.07.05, 14:27
                A ty go uzywalas?? Co jest w nim takiego specjalnego?? tzn nawilza skore??
                gdzie go mozna kupic???
                • martta_k Re: może zmienić 15.07.05, 17:07
                  ponoć ma najmniej substancji chemicznych i z tego co wiem to za czasów naszych
                  babć był uzywany, niestety troche wysusza skóre i trzeba sie balsamować,
                  na forum uroda było juz kilka watków na ten temat (musisz poszukac w
                  wyszukiwarce),
                  ja uzywam tego mydła do higieny intymnej, a moja ciotka uzywa na łupież i
                  problemy z włosami - jak narazie sprawia sie bez zarzutu
                  narazie znalazłam w płynie białego jelenia w polo markecie, kostka jest w
                  każdym sklepie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka