Dodaj do ulubionych

Nieświeży oddech

15.08.05, 00:25
Problem jest naprawde uciążliwy, wiekrzych dziur w zebach raczej nie mam bo
ostatnio mialem kilka wizyt u detysty.Kurcze najgorzej jest wieczorem tak po
21 no i rano oczywiscie(ale to chyba wszystkich dotyczy rano) nie wiem kuczre
wkurzające to jest, czesto mam nieswiezy oddech.>> a i dodam jeszcze ze
czesto mam bialy nalot na jezyku moze to ma cos wspolnego z tym no i czesto
mi sie slina zbiera w gardle i musze wypluwac albo polykac,,,, zna sie ktos
na tym ?
Obserwuj wątek
    • mango19 Re: Nieświeży oddech 15.08.05, 01:04
      mam to samo..ale bez tej sliny:P heh:) ja mam zespol jelita drazliwego i od
      zawsze problemy z oladkiem, wiec to pewnie przez to..moim sposobem(doraznym)
      jest ciagle zucie gum...nic innego niestety nie wymyslilam..
      • easystreet Re: Nieświeży oddech 15.08.05, 01:30
        Dla tych ze sprawnymi jelitami i innymi wnetrznosciami: maga-dawki natki
        pietruszki. Nie wiem , czy w Polsce, ale "Ameryka" zrobila z tego preparat pod
        nazwa: ....Wyciag z Pietruszki!! a taaak, i zachowuje sie jakby Ameryke odkryto.
        W ostatnich 10 latach widac wyrazny wzrost zainteresowania preparatami
        ziolowymi, tym czym Europa zyje od dawna. Zielona pietruszka, ktora towarzyszy
        polskiej kuchni od zawsze, tylko w zwiekszonej dawce, bo "zabija bakterie
        wytwarzane w zoladku i wplywajace na halitoze" (cyt z reklamy)
        Np prosze....ale mądre!
        • maniek_wawa Re: Nieświeży oddech 15.08.05, 11:15
          napisales ,,maga-dawki pietruszki'' mam rozumiec ze sie pomyliles i powinno byc
          mega dawki natki pietruszki ??? mam ją jesc normalnie tak samą ? bez niczego i
          jak czesto? aaaaaaaaaa i jeszcze czy ta pietruszka to tylko maskuje nieswiezy
          oddech tak jak np. gumy do zucia czy tez pomaga to zwalczyc ?
      • maniek_wawa Re: Nieświeży oddech 15.08.05, 11:16
        sprobuj tabletki Hali-Z czytalem w internecie ze dobre są, Tez ich ostatnio
        uzywam.
        • mango19 Re: Nieświeży oddech 15.08.05, 13:34
          ile kosztuja te tabletki? i czy pomagaja Ci?
          • maniek_wawa Re: Nieświeży oddech 15.08.05, 13:48
            tabletki normalnie kosztyja niecale 23 zł ale nidzie nie moglem ich znalesc to
            musialem przez neta zamawiac jest 50 tabletek bieze sie 2 dzieniie no i musze
            powiedziec ze pomaga ale mi przedewszystkich nie chodzi zeby t omaskowalo ale
            zeby leczylo no i t oniby leczy ale zobaczymy jak juz nie bede bral tych
            tabletek. Wpisz sobie w google Hali-z i sobie poczytaj. Znacie jakies inne
            sposoby >?>? moze do lekaza isc ? ale jakiego ? albo co innego ?
            • mango19 Re: Nieświeży oddech 15.08.05, 15:59
              ok, popatrze. ja podejrzewam u siebie candide...niedlugo robie badania,moze to
              o to chodzi...
              • easystreet Re: Nieświeży oddech 15.08.05, 17:32
                Do Mani... poszatkowac i dodawac do wszystkiego, albo wziasc pare lodyg z
                listakami i rozgryzac, przezuwac. i zeby wyczysci i odswiezy oddech, a czy
                wyleczy> Napewno zabije troche bakterii, bo ma duze dawki Wit. C i zelaza, a to
                poptrawia Ci budowe krwinek, ktore moga pozniej wydelegowac oddzialy do walki z
                HALITOSIS!

Co nasze babcie robily gdy chcialy sie calowac po zjedzeniu polskich potraw z
                duza iloscia czosnku (doskonaly srodek na wszelkie grzybice pokarmowe jak wiesz)
                w czasach gdy jedyna pasta do zebow byla sproszkowana kreda bez dodatkow
                zapachowych...A szly do domowego ogrodka, zrywaly troche tego zielonego skarbu i
                pzrezuwajac szly na spotkanie z ukochanym. Oczywiscie braly ze soba lusterko
                i wykalaczke, tak na wszelki wypadek, zeby usmiech nie byl przerywany.

Sprobuj jesc wiecej zielonej pietruszki i w ogole swiezych warzyw. Teraz masz
                szanse dowitaminizowac sie jak nigdy! Powodzenia!
                • maniek_wawa Re: Nieświeży oddech 15.08.05, 23:27
                  no dzieki dzieki > >>>>>>>>> do kolegi drugiego, co to jest te candide ?
                  • easystreet Re: Nieświeży oddech 16.08.05, 00:46
                    Kolega milczy. Przypuszczam, ze chodzi o Candida albicans, czyli grzybice
                    ogolnoustrojowa. Moze byc nawet w plucach, w pecherzu moczowym...WSZEDZIE!
                    • maniek_wawa Re: Nieświeży oddech 16.08.05, 13:18
                      acha no dzieki a zna moze jeszcze ktos jakies sposoby na zwalczenie nieswiezego
                      oddechu ??
                      • monikx2 Re: Nieświeży oddech 16.08.05, 13:20
                        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30155 zajrzyj tu,tu tez kilka osob ma
                        taki problem.
                      • fiore24 Re: Nieświeży oddech 16.08.05, 13:48
                        Zrob sobie badanie na grzyby i lambie, one moga byc powodem nieswiezego oddechu
                        i to moze trwac i trwac zaczym znajdziesz przyczyne tego.
                        poczytaj na ten temat na forum dziecko-alergie-tam jes duzo na temat lambii
                        • betina02 Re: Nieświeży oddech 16.08.05, 13:51
                          wskazuje na grzybice
                          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30155

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka