elllllka 30.08.05, 09:54 zam juz zalozone lekarstwo. dentysta podejrzewa a wlasciwie jest pewny, ze to zgorzel. co to takiego? ile moge zapalcic? ile trwa takie elczenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba_pelagia Re: ZGORZEL zęba ile trwa leczenie, ile kosztuje 30.08.05, 10:03 wyszukiwarka prawdę ci powie pl.wikipedia.org/wiki/Zgorzel a czas leczenia i cena zależą od organizmu i cennika w klinice PS a swoja drogą ciekawe - jak ja miałam zgorzel, to od razu ząb poszedł pod obcęgi Odpowiedz Link Zgłoś
elllllka Re: ZGORZEL zęba ile trwa leczenie, ile kosztuje 30.08.05, 10:21 wyszukiwarka gowno wie, moja droga. na temat zgorzeli zeba sa tam zaledwie dwa czy 3 zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda02 Re: ZGORZEL zęba ile trwa leczenie, ile kosztuje 30.08.05, 10:11 lepeij sie wogole nie pytac bo odrazu sie dowiesz o wyszukiwarce ciekawa jestem po co forum wymyslono w takim razie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: ZGORZEL zęba ile trwa leczenie, ile kosztuje 30.08.05, 17:19 leczenie kanalowe, i albo sie uda albo nie jesli zalezy Ci na zebie wybiez cierpliwego stomatologa ktory bedzie sie bawic, jesli trzeba, przez 2-4 wizyty. Plukanie kanalu, zakladanie lekarstwa, itp. cena zalezy od gabinetu. gwarancji powodzenia nie ma, ale sa duze szanse ze sie uda uratowac co prawda nie zywy zab, ale zab w ogole. potem wypelnienie lub koronka. zawsze to taniej niz implant. Odpowiedz Link Zgłoś
konti7 Re: ZGORZEL 30.08.05, 18:20 Zgorzel to zgorzel.Zaden problem dla dobrego dentysty."Polska szkola" leczenia zgorzeli to kilka wizyt zakladania roznych lekarstw, zakonczonych wypelnieniem kanalow zeba.Niektore z opracowan podaja 50% skutecznosc leczenia. Nowoczesna endodoncja (dzial stomatologii zajmujacej sie leczeniem kanalowym) preferuje leczenie na jednej wizycie.Paradoksalnie,dobrze wykonane jednowizytowe leczenie (z tzw. nadmiarowym usunieciem zainfekowanych tkanek twardych korzenia)osiaga w statystykach 75-80% skuteczność. Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: ZGORZEL zęba ile trwa leczenie, ile kosztuje 30.08.05, 19:59 Ostatnio i mnie to dopadło. Kosztowało 200 zł, czas leczenia 2 wizyty. Odpowiedz Link Zgłoś
delta77 Re: ZGORZEL zęba ile trwa leczenie, ile kosztuje 30.08.05, 20:39 Ja zgorzel leczylam w podstawowce. Jak sie okazalo, zostal tam dentyscie kawalek ulamanego sprzetu ( w kanale) no i mialam przewlekly stan zapalny zeba dobre kilkanascie lat. Teraz zrobilam rtg i juz nic nie dalo sie z zebem zrobic. Usunelam go oraz drugiego, ktory w podobnym okresie byl leczony kanalowo. Komentarz chirurga stomatologicznego, ktory mi rwal byl taki: "lepiej bylo od razu rwac niz doprowadzic do tego stanu...". Dodam, ze o zeby zawsze dbalam, czesto bywalam u dentysty, a ostatnio mialam chodzic tylko na kontrole. Nie wiem jakich szkod dokonal ten stan zapalny w organizmie, ale... temat juz poruszalam na tym forum... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=25848441&a=25995314 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11916&w=25848238&a=26043298 w/g mnie i mojego "doswiadczenia" warto znalezc DOBREGO stomatologa, ktory dobrze to zrobi od poczatku do konca (gabinet z rtg mile widziany, bo lekarz sam wie, co i jak badac i co chce widziec). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grote Re: ZGORZEL zęba ile trwa leczenie, ile kosztuje 01.09.05, 10:59 Kilkanaście wizyt ok. 1 tys.zł Odpowiedz Link Zgłoś
spioch-6 Re: ZGORZEL zęba ile trwa leczenie, ile kosztuje 15.01.06, 00:34 Zgorzel czy ropień martwego zęba (ciężko mi to jako laikowi ocenić). Jak to wytłumaczyć skoro ząb jest martwy a drugiego obok nie ma (przyczyna-narty i zgorzel 7-8 lat temu). Powiem tylko że jest-było podejrzenie zapalenia newru trójdzielnego twarzy. Zgorzel pojawił się po zażyciu przeze mnie Tagretol CR. Powstał po 5-6 godzinach od zażycia i sączy się z niego wydzielina. Nie wiem co robić na dobrą sprawę, pogotowia nie ma stomatologicznego w mojej okolicy. Co robić w weekend z czymś takim? Odpowiedz Link Zgłoś