natalia9921 19.09.05, 10:58 Miedzy posladkami albo mi peka skora albo nie wiem co mi jest ... nie wiem czy obtarly mnie stringi czy jest mi cos powazniejszego czym wogole wyleczyc owe pekniecie otarcie ?? cy zdarzylo sie komus?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
airbus340 Re: pęka mi skóra!! 19.09.05, 12:40 Może to tylko otarcie lub odparzenie - smaruj kremem ALANTAN i zobacz czy pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: pęka mi skóra!! 19.09.05, 23:32 Mnie się to też czasem zdarza, ale ja na to stosuję maść propolisową i po 2 dniach jest spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia9921 Re: pęka mi skóra!! 21.09.05, 15:53 piotrusiu na pewno nie rozstepy wiem jak wygladaja rozstepy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bartek80wwa Re: pęka mi skóra!! 20.05.13, 12:17 Witam mialem ten sam problem. pojawily sie u mnie dwa pekniecia miedzy posladkami jedno przy kosci ogonowej i nastepne blizej odbytu, byly to to 2centymetrowe szczelinki. powiem tak dosc ciezko sie to goi bo jest to bardzo specyficzne miejsce w ktorym bardzo latwoi szybko rozwijaja sie bakterie bez tlenowe. proponuje udac sie do lekarza ja tak wlasnie zrobilem i pomoglo. lekarka przepisala mi antbiotyk w masci ktory sie stosuje raz dziennie tylko nano i taki psikacz w sparyu ktory trzeba to psikac nawet kilka razy dzienie ale pomaga. wazna jest tez bardziej intensywna higiena i dobrze jest te miejsca psikac woda uleniona ktora dobrze dotlenia takie rany i zaahamowac rozwoj bakterii. leczy sie te nie pozorne rany dosc dlugo m zajelo to prawie 7 tygodni ale zaleczylem je i jak narazie mam spokoj. Lek ktory wykupilem na jest na rcepte mac nazywa sie "Baneocin" a plyn w sprayu nazywa sie " Octenisept". polecam i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś