Dodaj do ulubionych

Drętwienia i zawroty głowy

20.09.05, 11:53
Od jakiegoś czasu mam zawtroty głowy, ale od jakiegoś tygodnia pojawiły sie
także drętwienia rąk i nóg. Dzisiaj jak wstałam miałam zdrętwiałe trzy
środkowe palce w każdej ręce. Co to może być? Bardzo sie martwie...
Obserwuj wątek
    • ania261 Re: Drętwienia i zawroty głowy 20.09.05, 12:22
      Witam. U mnie zawroty glowy zwiazane sa z migrena, a takze z kregoslupem
      szyjnym. Powinnas miec zrobione chociaz RTG kregoslupa szyjnego, a jak sie uda
      to rezonans (MRI)
      • ziarenkopiasku Re: Drętwienia i zawroty głowy 20.09.05, 15:39
        Chyba aż tak bardzo się nie martwisz skoro szukasz porady w internecie, a nie
        poszłaś do lekarza :)
        • anka_florian Re: Drętwienia i zawroty głowy 20.09.05, 16:23
          do ziarenkapiasku

jak czytam wypowiedzi takie jak twoje to mi się niedobrze robi!!!!!!!!!!!!
          czasami ludzie chodzą po lekarzach i nic z tego nie mają - trafiają na
          takich "dobrych" albo olewusów, a rad szukają wszędzie. w końcu po to też jest
          internet. lepiej spadaj na pustynie
    • ateresa21 Re: Drętwienia i zawroty głowy 20.09.05, 16:28
      A jak z ciśnieniem czy jest niskie
      • mira1953 Re: Drętwienia i zawroty głowy 20.09.05, 17:11
        Witam!!!.Ja cierpie na to samo.Lekarz stwierdzil boczne skszywienie kregoslupa
        i od czasu do czasu dostaje tzw.blokady i jest poprawa ale nie na
        dlugo.Namawiam na wizyte u dobrego lekarza.Pozdrawiam
    • dr.g Re: Drętwienia i zawroty głowy 20.09.05, 17:37
      niedoczynnosc tarczycy
      • kika54 Re: Drętwienia i zawroty głowy 20.09.05, 19:33
        Ale ja robiłam badania na tarczycę i TSH wyszło 2,24. Byłam też u neurologa i
        kardiologa. Neurolog stwierdził skrzywienie kręgosłupa i przepisał mi vicebrol,
        który mi nie pomaga. A kardiolog stwierdeził niedobór żelaza (38.5 %), biorę je
        od tygodnia ale jest jeszcze gorzej. Już nie wiem co mam robić
        • villac Re: Drętwienia i zawroty głowy 20.09.05, 20:02
          Kardiolog stwierdził niedobór żelaza? czy aby napewno kardiolog?
          Przecież sama napisałaś, że jesteś zdiagnozowana i masz ewidentne skrzywienie
          kręgosłupa więc...czego oczekujesz od internautów zamiast iść ponownie do
          dobrego lekarza specjalisty???
          Czasami nie rozumiem intencji piszących.........
          • venus22 Re: Drętwienia i zawroty głowy 20.09.05, 20:20
            Zawroty glowy i dretwienia sa czeste w migrenie.
            Ale powinien cie zdiagnozowac dobry neurolog znajacy sie na bolach glowy.

Venus
            • mmagda12 Re: Drętwienia i zawroty głowy 20.09.05, 20:29
              Moga nakladac sie dwie sprawy .Anemia ,gdy komorki sa niedotlenione wystepuja
              takie objawy ,jak rowniez kregoslup szyjny .Neurolog powinna zmienic Tobie lek
              na inny.Idz do neurologa i oczywiscie znajc przyczyne anemii ,oprocz leczenia.
              • raja1 Re: Drętwienia i zawroty głowy 20.09.05, 20:51
                Mialam zaczac nowy watek, ale objawy sa tu podobne. Ostatnie dwa dni dretwieja
                mi nogi, glowa boli bez przerwy (bol jak przy zatokach), dzisiaj bardziej czuje
                niedocisnienie, temperatura 37, mam skrzywienie kregoslupa. Po kawie czuje ze
                cisnienie mi skacze, rece lekko drgaja. Wczesniej mialam problemy z dretwieniem
                nog. Od roku czesto choruje, lekarz stale przepisuje mi antybiotyki na angine.
                Zamierzam nastepnym razem isc do innego.
    • delvra Re: Drętwienia i zawroty głowy 20.09.05, 21:07
      Przeciez mozecie miec borelioze. Tyle sie ostatnio trabilo na temat tej choroby na tym forum a jakos nikt nie zasugerowal.
      • raja1 Re: Drętwienia i zawroty głowy 20.09.05, 21:15
        brakuje oznak rumienia wedrujacego
        • kika54 Re: Drętwienia i zawroty głowy 20.09.05, 21:32
          Oprócz drętwienia ostatnie pare dni bardzo bolą mnie ręce i nogi. U neurologa
          byłam ok 3 tygodnie temu i jeszcze wtedy nie miałam takich dolegliwości, tylko
          zawroty głowy. Teraz to sie nasiliło. Kręci mi sie w głowie nawet jak leże,
          bardzo szybko sie męczę i mam kłopoty z oddychaniem. Boje sie że to może być
          coś z krążeniem i że to mogą być objawy zagrożenia udarem mózgu. Czytałam o tym
          ostatnio i są podobne objawy. Jak powiedziałm o tych drętwieniach lekarzowi
          pierwszego kontaktu to stwierdził ze to od nerwicy. A tak na marginesie to
          dodam, ze po wizycie u trzech lekarzy specjalistów, dopiero trzeci dopatrzy się
          niedoboru zelaza.Czy 37,8% to duży niedobór?
        • artur737 Re: Drętwienia i zawroty głowy 20.09.05, 21:37
          raja1 napisała:

> brakuje oznak rumienia wedrujacego

I na tej podstawie wykluczasz? LOL
    • miss.migotqa Do lekarza! 20.09.05, 21:27
      Pisałam o tym przed chwilą, bo inna dziewczyna pisała o podobnych objawach.
      Drętwienie najczęsciej ma związek ze zmianami zwyrodnieniowymi kręgosłupa (np.
      dyskopatią w odcinku szyjnym). Jak najbardziej sie zgadzam - RTG kregosłupa
      konieczne! Zalecam wizytę u ortopedy.
      • kika54 Re: Do lekarza! 20.09.05, 21:33
        nmiałam robione rtg kręgów swzyjnych i wyszła lekka lordoza
        • mmagda12 Re: Do lekarza! 22.09.05, 09:59
          Kika nic nie piszes ,czy oprocz niedoboru zelaza ,masz anemie?.Moze tez byc ze
          osoby z niedoborem zelaza bez jawnej anemii. - osoby
          stosujące dietę wegetariańską lub ograniczające spożycie produktów
          mięsnych .Czy jestes wegetarianka?Najwazniejsze znalesc przyczyne ,moze obfite
          krwawienia? zle wchlanianie zelaza.Takie objawy jak piszesz moga wystepowac
          przy niskiej anemii.To by tlumaczylo te wszystkie bole ,poniewaz komoki sa
          niedotlenione,wtedy masz klopoty z oddychaniem i bole konczyn silne zawroty
          glowy itp.Jaka masz hemoglobine?
          • kika54 Re: Do lekarza! 22.09.05, 14:48
            Anemii nie mam. Byłam dzisiaj jeszcze raz u lekarza i powiedział że to zmierza
            w stronę anemii. Ale biorę już żelazo(Sorbifer -Durules). Jutro zrobie badania
            na stężenie żelaza we krwi i pójdę jeszcze raz chyba do kardiologa. A te obajwy
            sie nasiliły jak zaczęłam brać żelazo.
    • abek2 Re: Drętwienia i zawroty głowy 22.09.05, 16:25
      Zawroty głowy i drętwienia rąk takie jak opisujesz mogą być związane z
      problemem połączenia głowy z szyją i następstwami.Warto sprawdzić to
      połączzenie,ale tym zajmuje się terapia manualna ale uprzedzam w wydaniu
      profesjonalnym.Jeśli ktoś nie zna zagadnienia to może narobić niezłego
      bałaganu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka