Dodaj do ulubionych

Biopsja chirurgiczna

11.10.05, 22:00
Jak wygląda to badanie? Miałam robioną niopsje cienkoigłową powiększonego węzła, która nic nie wykazała. Teraz lekarze wysyłaja mnie na biopsje chirurgiczną. Zależy mi na jak najszybszym przebiegu badana, ponieważ mam 3-tygodniowe dziecko, które karmię piersią. No i mam mieć znieczulenie miejscowe i być tylko jeden dzień w szpitalu. Zastanawiam sie jednak, czy to wytrzymam, i czy rzeczywiście nic mi sie nie stanie, jeśli tak krótko bedę w szpitalu. Stąd moje pytanie: jak przebiega taka biopsja?
Obserwuj wątek
    • justymon Re: Biopsja chirurgiczna 12.10.05, 08:26
      Myślę, że chodzi po prostu o pobranie wycinka. U mnie również nie udała się
      biopsja cienkoigłowa węzła, więc położono mnie na 40 min. zrobiono znieczulenie
      miejscowe i przecięto skórę, wydobyto potrzebną rzecz - u mnie akurat 3 węzły -
      i elegancko zaszyto. Znieczulenie podawano w każdym momencie, kiedy krzyczałam,
      że coś czuje. Sam zabieg nie był bolesny, ptem przez jakiś czas ma się szwy,
      trzeba chodzić na zmianę opatrunku, chociaz ja sama sobie zmieniałam. Na pewno
      nic Ci się nie stanie, powodzenia!
      • alfa36 Re: Biopsja chirurgiczna 12.10.05, 14:07
        Dziękuje za odpowiedź. Boję sie tego zabiegu, choć jeszcze bardziej boje sie oczekiwania na wynik. Wierze jednak, że wszystko będzie dobrze, bo teraz kiedy wreszcie zostałam mamą nie może byc źle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka