magda9810 21.10.05, 14:30 Proszę o podanie leku, który można kupić bez recepty na ból żołądka. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba_pelagia Re: Ból żołądka 21.10.05, 14:57 a może warto się najpierw dowiedzieć, dlaczego żoładek boli? co chcesz leczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Ból żołądka 21.10.05, 15:48 zaba_pelagia napisała: > a może warto się najpierw dowiedzieć, dlaczego żoładek boli? Nie każdy jest taki ciekawy. > co chcesz leczyć? No żołądek. Przecież napisała. ;) S. Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: Ból żołądka 21.10.05, 22:19 Pomoze gastrolog. Tez to przezywam aktualnie... Odpowiedz Link Zgłoś
gregys Re: Ból żołądka 22.10.05, 00:06 przede wszystkim musisz zdiagnozować przyczynę bólu (może ich być bardzo wiele) np przeżarcie, ostre kwaśne potrawy, wrzody, nerwica i stres Musisz zastanowić się kiedy pojawia sie bół i spróbować znależć jego przyczynę. Jest dużo leków na ból żoładka, ale bez blizszego rozpoznania nie polecałbym na razie żadnych prochów Może być ewentualnie NO-SPA która działa rozkurczowo Odpowiedz Link Zgłoś
magda9810 Re: Ból żołądka 24.10.05, 09:28 Dziękuje za zauważenie mojego pytania. Żołądek bolał mnie przez cały miniony tydzień, ale przeszło. Chyba był to stres i nadmiar pracy. Zrezygnowałam z picia mocnej kawy, zaparzyłam siemie lniane i zastosoawałam diete polecaną w dolegliwościach żołądkowych. Chyba źle sprecyzowałam pytanie, a nie miałam później czasu poprawić mojej myśli. Chodziło mi o polecenie ziół ewentulanie kropli dostępnych w aptece, do lekarza póki co się nie wybieram. Miałam już 3 razy robioną panendoskopie przy okazji różnych bóli żoładka. Raz była to drobna nadżerka, a dwa kolejne razy nic nie wykazały niepokojącego, choć żołądek bardzo mnie bolał i nic nie mogłam jeść. Wiem, że nie należy zarzywać żadnych leków bez konsultacji z lakarzem, ale w moim dotychczasowym doświadczeniu z różnymi lekarzami pojawił się pewien rodzaj nieufności oraz braku zaufania co do kompetencji i rzetelności wykonywanewgo zawodu. Zawsze wydawało mi się że lekarz powinien być osobą, która umie dostrzec cierpienie pacjenta i pragnie mu pomóc. Niestety odnoszę wrażenie że pacjęci są "kulą u nogi" zwłaszcza ci którzy, skarżą się na ból, a którego lekarze nie potrafią sklasyfikować do konkrwetnej choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Ból żołądka 24.10.05, 10:12 balbinko, bądź samodzielną balbinką www.google.pl/search?hl=pl&q=panendoskopia&spell=1 Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_l_b_i_n_k_a Re: Ból żołądka 24.10.05, 13:21 Ale ja chciałam sie dowiedzieć u źródeł, że tak powiem :-P Odpowiedz Link Zgłoś
magda9810 Re: Ból żołądka 24.10.05, 14:39 Balbinka jak przeczyłaś już pewnie jest to badanie przełyku i żołądka. Z praktycznego punku widzenia wygląda to tak że połykasz rurkę zakończoną kamerą lub/i narzędziami pozwalającymi na pobranie wycinków z żoładaka. Badanie nie przyjemne, powodujące odruch wymiotny, ale generalnie szybkie i możliwe do przejścia. Pozdrwiam Odpowiedz Link Zgłoś