foka65 26.10.05, 16:45 Nie wystarczy tylko dieta ale rowniez Adipex Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rotkaeppchen1 Re: Adipex Retard 27.10.05, 12:45 NIE SPAMOJ REKLAMUJAC TRUCIZNE!!! Czy ktos, kto sie opiekuje tym forum moze usuwac te idiotyczne posty?? Albo prosze wyraznie napisac ze ten preparat jest NIELEGALNY w wiekszosci krajow UE poniewaz moze powodowac bardzo grozne efekty uboczne!!! Zdrowe odchudzanie to przede wszystkim zdrowe odzywianie a nie karmienie sie swinstwami, ktore hamuja apetyt!!! A jaki wspanialy efekt jo-jo, kiedy czlowiek zorientuje sie jak to-to dziala na jego organizm, odstawi i dopiero rzuci sie na jedzenie! Uwazam reklamowanie tego typu srodkow (szczegolnie w przypadku tych bardzo szkodliwych) za swinstwo i krancowa nieodpowiedzialnosc! PROSZE O USUWANIE postow reklamojacych ten preparat. Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 PS 27.10.05, 12:48 Panie Arturze, czy moglby sie Pan ostatecznie wypowiedziec na temat tego srodka, przedstawic jego mozliwe grozne skutki uboczne? Wiem ze byla mowa o tym, ze preparat ten stosuje sie u osob z ogromna nadwaga, otyloscia, ale wiadomo, ze lykaja go nieodpowiedzialni mlodzi ludzie po to, aby schudnac pare kilo!!! Bardzo bede wdzieczna za interwencje i rzeczowa odpowiedz! Pozdrawiam Pana, Julia Odpowiedz Link Zgłoś
artur.kalinski Re: PS 27.10.05, 14:19 Oto co napisałem na ten temat 31. stycznia 2005 (wątek 83) i w dalszym ciągu podtrzymuję swoje zdanie: Nie mam doświadczenia w stosowaniu leków na bazie fenterminu, takich jak Adipex Retard, Phentramin czy Phentermine. Generalnie jestem przeciwny samodzielnemu stosowaniu farmaceutyków mających bezpośredni wpływ na metabolizm organizmu. Uważam, że leki takie jak wymienione wyżej oraz Meridia i Xenical są nadużywane (lekarze wręcz szastają receptami na nie a prywatni importerzy zarabiają całkiem niezłe pieniądze) ponad miarę. Na palcach jednej ręki mogę policzyć osoby, które po kuracji takimi specyfikami nie przytyły jeszcze więcej (a ludzi, którzy to stosowali spotykam niestety nad wyraz często). Leki te mają zasadniczo różne działanie, przez co nie każdy jest polecany dla wszystkich. Wybór powinien być poprzedzony szczegółowymi badaniami (w tym hormonalnymi), rozpoznaniem trybu życia i rodzaju stosowanej diety. Ale przede wszystkim wagi problemu. Nigdy nie poleciłbym farmakoterapii pacjentce, która potrzebuje schudnąć 5-10, a nawet 15 kg. Są to LEKI, a więc ich zastosowanie powinno się rozważać w przypadkach klinicznych, gdzie mamy do czynienia nie z nadwagą, ale już z poważną otyłością (BMI>35). Odpowiedz Link Zgłoś