Dodaj do ulubionych

CZY KOMUŚ UDAŁO SIĘ SCHUDNĄĆ 15 KG?

27.10.05, 10:21
Obserwuj wątek
    • anetakuc Re: CZY KOMUŚ UDAŁO SIĘ SCHUDNĄĆ 15 KG? 27.10.05, 10:23
      a JEŻELI TAK TO JAK TO OSIAGNĄĆ? MAM SIDZĄCY TRYB PRACY JEM PÓŹNO NAJADAM SIĘ
      AŻ NADTO ALE JESTEM GŁODNA. MAM MAŁO CZASU DLA SIEBIE. PRACA , STUDIA, DOM ,
      DIECKO. GANIAM ZE SZKOLY DO SZKOŁY I NA STUDIA. MUSZĘ TYLE SCHUDNAĆ PROBUJE
      ZNALEŹĆ JAKĄŚ MOTYWACJĘ ALE TRUDNO MI TO ZROBIĆ. OSZUKUJĘ SAMA SIEBIE I WCIĄŻ
      WAGA JEST ZA DUZA.
      • rotkaeppchen1 Re: CZY KOMUŚ UDAŁO SIĘ SCHUDNĄĆ 15 KG? 27.10.05, 12:40
        Wszystko zalezy jaka jest waga wyjsciowa i czy nie ma innych czynnikow
        przeszkadzajacych w chudnieciu. Ja od poczatku maja do dzis schudlam ze 104 kg
        do 77, i nadal chudne, od 5 tygodni stosuje Metode Montignac, ktora nie wymaga
        wielkiego ruchu (3* w tygodniu 40 min jazdy na rowerze wystarczy) oraz
        restrykcyjnej diety, tylko wyeliminowania pewnej grupy produktow i
        odpowiedniego komponowania posilkow. Polecam i powodzenia!
      • cioccolato_bianco Re: CZY KOMUŚ UDAŁO SIĘ SCHUDNĄĆ 15 KG? 27.10.05, 23:10
        mi sie udalo schudnac 20 kg w ciagu 3 miesiecy. i pewnie za chwile podniesie
        sie krzyk, ze zrobilam sobie krzywde, ale po pierwsze to bylo juz jakis czas
        temu, a waga zostala w miejscu - znaczy nie przytylam, a po drugie zrobilam
        sobie badania lekarskie i bylam na konsultacjach u internisty - stwierdzil, ze
        wszystko w porzadku. poza tym w trakcie odchudzania i teraz czuje sie wylacznie
        lepiej - fizycznie i psychicznie.

jak to zrobilam? z gory zaznaczam, ze prowadze siedzacy tryb zycia, nie
        uprawiam sportu. no wiec po prostu nie jadlam. znaczy jadlam, ale bardzo malo i
        bardzo nisko kaloryczne produkty:
        na sniadanie serek wiejski z jajkiem, ogorkiem i rzodkiewka lub jogurty 0% z
        owocem, ewentualnie samo jajko na miekko
        w porze obiadu owoce lub warzywa lub drugi produkt mleczny
        w porze kolacji nic, albo gotowane warzywo - szpinak, kalafior, brokuly,
        szparagi, fasolka szparagowa
        raz na jakis czas chuda pieczona ryba, krewetki, plasterek chudej drobiowej
        wedliny.

generalnie zeszlam do dawki 600 kcal dziennie, zadnego pieczywa, slodyczy,
        cukru, tluszczy.. i tak przez 3 miesiace. pozniej zwiekszalam dawki jedzenia -
        ale dieta opierala sie glownie na owocach morza, warzywach i owocach.
        od zakonczenia diety mija pol roku - zmienilam nawyki zywieniowe, nadal nie
        jadam pieczywa, slodyczy i cukru, tlustych dan, mieso tylko drobiowe i ryby.

• rua Re: CZY KOMUŚ UDAŁO SIĘ SCHUDNĄĆ 15 KG? 30.10.05, 16:48
          >generalnie zeszlam do dawki 600 kcal dziennie, zadnego pieczywa, slodyczy,
          > cukru, tluszczy.. i tak przez 3 miesiace

oj, tego nie polecam - napisz za 2 lata, czy utrzymalas te wage. wolne
          chudniecie zmniejsza efekt jojo.
        • natalia.brzeska Re: 25.02.06, 19:16
          cioccolato_bianco napisała:

> mi sie udalo schudnac 20 kg w ciagu 3 miesiecy. i pewnie za chwile podniesie
          > sie krzyk, ze zrobilam sobie krzywde, ale po pierwsze to bylo juz jakis czas
          > temu, a waga zostala w miejscu - znaczy nie przytylam, a po drugie zrobilam
          > sobie badania lekarskie i bylam na konsultacjach u internisty - stwierdzil,
          ze
          > wszystko w porzadku. poza tym w trakcie odchudzania i teraz czuje sie
          wylacznie
          >
          > lepiej - fizycznie i psychicznie.
          >
          > jak to zrobilam? z gory zaznaczam, ze prowadze siedzacy tryb zycia, nie
          > uprawiam sportu. no wiec po prostu nie jadlam. znaczy jadlam, ale bardzo malo
          i
          >
          > bardzo nisko kaloryczne produkty:
          > na sniadanie serek wiejski z jajkiem, ogorkiem i rzodkiewka lub jogurty 0% z
          > owocem, ewentualnie samo jajko na miekko
          > w porze obiadu owoce lub warzywa lub drugi produkt mleczny
          > w porze kolacji nic, albo gotowane warzywo - szpinak, kalafior, brokuly,
          > szparagi, fasolka szparagowa
          > raz na jakis czas chuda pieczona ryba, krewetki, plasterek chudej drobiowej
          > wedliny.
          >
          > generalnie zeszlam do dawki 600 kcal dziennie, zadnego pieczywa, slodyczy,
          > cukru, tluszczy.. i tak przez 3 miesiace. pozniej zwiekszalam dawki jedzenia -

> ale dieta opierala sie glownie na owocach morza, warzywach i owocach.
          > od zakonczenia diety mija pol roku - zmienilam nawyki zywieniowe, nadal nie
          > jadam pieczywa, slodyczy i cukru, tlustych dan, mieso tylko drobiowe i ryby.
          >

Byłam na identycznej diecie, nazywam ją po prostu "warzywną". Schudłam 25 kg.
          Wagę utrzymałam 10 lat. Ostatnio przytyłam przez pigułki więc od miesiąca znowu
          ją stosuję i już schudłam 6 kg. Pozostały jeszcze 4...
      • agatka1402 Re: CZY KOMUŚ UDAŁO SIĘ SCHUDNĄĆ 15 KG? 26.02.06, 12:52
        Udało mi sie schudnąc 14,ale to trwalo prawie rok,za to na stale.Mniej jadlam i
        zdrowiej,ale tez nie odmawialam sobie ulubiontch potraw,bo gdy tak robie w
        koncu przychodzi moment i "rzucam" sie na jedzenie,tak wiec jadlam czekolade,a
        potem szlam na dlugi spacer aby wykorzystac dodatkowa energie,to mi tylko na
        zdrowie wyszlo.We wrzesniu 2004 ważyłam 68 a w tym samym miesiącu rok później
        54.Teraz waże 57,ale sie nie przejmuje,przyjdzie wiosna,lato...samo zniknie
        tylko troche ruchu!Trzeba by dobrej myśli,powodzenia!
      • mada70 Re: ... 04.03.06, 09:32
        Parę lat temu udało mi sie schudnąć 16 kg w 2 miesiące dzieki zupie
        kapuścianej. tiestety pojawił sie efekt jo-jo.Przytyłam. teraz chudne wolno,
        ale używam bio błonnika (naturalny i pęcznieje w żołądku likwidując uczucie
        głodu), żeby nie mieć wilczego apetytu, gdy jem mniejsze porcje. powoli, ale
        sie udaje. na razie 3 kg. ale naprawdę trzeba mniej i regularnie jeść. to
        podstawa!
    • arius5 Re: CZY KOMUŚ UDAŁO SIĘ SCHUDNĄĆ 15 KG? 27.10.05, 14:15
      Mnie sie udalo, schudlem ze 135 do 120 kg w okresie od Marca do Lipca.
      Stosowalem tak znienawidzona przez wiekszosc tzw: "zdrowa diete", czyli:
      25% tluszcze, 35% weglowodany i reszta bialka.
      Oczywiscie bez pszennego pieczywa, masla i bardzo tlustych mies, ale poza tym
      generalnie wszystko, moze ze szczegolnym naciskiem na ryby.

• arius5 i najwazniejsze - 1500-2000 kcal na dobe 27.10.05, 14:17
    • ludar1 Re: CZY KOMUŚ UDAŁO SIĘ SCHUDNĄĆ 15 KG? 27.10.05, 22:12
      Hej!!!witam i fajnie ze moge sie podzielic swoja radością.:)Marzysz o cud
      diecie i pewnie o szybkim rezultacie.Niestety musisz uzbroic sie w
      cierpliwośc,zobaczysz ze warto.Napisze cos o sobie.W wieku 30 lat wazyłam ok
      74 kg.przy wzroscie 162 to dużo!!!!mozna napisac ze zawziełam sie i
      postanowiłam-koniec!!!!!!w ciągu ok 1,5 miesiąca schudłam 13 kg.Jest super!!!!
      Wybrałam na odchudzanie miesiące gdzie jest dużo świerzych warzyw.Od miesiąca
      czerwca jadłam ok.6-8 pomidorów bez żadnych dodatków
      tzn.soli,pieprzu,chleba.Piłam bardzo dużo wody niegazowanej ok.3 litry
      dziennie.Później tzn.po ok 2 tygodni po tych pomidorach zaczełam stosować diete
      kopenchadzka i po diecie już ograniczam sie do jedzenia.Naprawde warto:)
      Jeżeli chcesz sie coś dowiedziec to podaje swojego maila a zchęcia Ci odpiszę.
      mail: ludarka@interia.pl Myśle że sie wszystko ułozy dobrze u Ciebie.
      pozdrawiam!!!!
      maleństwo:):):):)
    • rua Re: CZY KOMUŚ UDAŁO SIĘ SCHUDNĄĆ 15 KG? 30.10.05, 16:46
      tak mi - w 4 mce- dieta 1200 kcal, basen, spacery, zadnej chemii, ziol
      odchudzajacych itp, nawet nie glodowalam.
    • magdalaena1977 Re: 25.02.06, 00:59
      Ja schudłam 12 kg w kilka miesięcy podczas poważnej choroby układu pokarmowego,
      kiedy ciągle miałam biegunkę i wymioty.
      Podobno pod koniec choroby (ważąc 60 kg) wyglądałam jak upiór.

Nie bardzo sobie wyobrażam schdnięcie tyle kg w podobnym czasie i zachowanie
      jakiegoś "uroku osobistego"
    • eladieta Re: czy kiedyś udało się komuś schudnąć 15 kg 04.03.06, 00:26
      oczywiście ja schudłam 23 kilogramy w ciągu 3 miesięcy i od 3 lat utrzymuję
      swoją wagę, pomagam teraz innym w zmianie swojego wyglądy i samopoczucia.
      Zapraszm na bezpłatne konsultacje - jak się zmienić. Wypełnij ankietę na
      stronie www.dieta.biz.pl/ankieta. Jestem Pewna, że mogę pomóc. Pozdrawiam
      Ela
    • danuja Re:do eladieta 05.03.06, 20:07
      nie mogę wejść na podaną przez Ciebie stronę,pomóż,
      też mam ochote zmierzyć się z sadłem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka