Dodaj do ulubionych

Tabletki odchudzające...

28.10.05, 21:11
Więc chciałabym schudnąć... Kupiłam sobie tabletki Bio-Chrom i Bio-Błonnik. Dodatkowo pije czerwoną herbate, ćwicze i przestane jeść słodkie. Czy przez te tabletki więcej lub łatwiej schudnę? Wiem, ze błonnik nadaje uczucie sytości, a chrom zmniejsza łaknienie na słodkie... Czy dzięki tym tableta będzie mi łatwiej? Czy wogóle warto stosować tabletki odchudzające? Zaznaczam, ze jestem mloda...Czy cos mi się moze stać? Proszę o szybką odpowiedź...
Pozdrawiam Monika
Obserwuj wątek
    • zwariowana.girls Re: Tabletki odchudzające... 29.10.05, 14:12
      Wiec jestem w trakcjie pierwszego dnia stosowania tebletek. zjadałam dopiero jednego małego ogórka do tej pory. Po zayciu Bio-Błonnik nie chce mi się wogóle jeść. Czuję się najedzona. Chciałabym wreszcie otrzymać jakąś odpowiedź na moje wpowyższe pytanie
      • tatakazik Re: Tabletki odchudzające... 30.10.05, 10:08
        Powinnaś normalnie jeść.
        Tabletki mogą wspomagać odchudzanie, są tylko dodatkiem.
        Ogórki kiszone jedz najlepiej wieczorem.
        Śniadanie powinno być normalne, daje energię.
        Jeżeli nic nie będziesz jeść stracisz zdrowie.
    • poziomka35 Re: Tabletki odchudzające... 30.10.05, 18:38
      Twoje postępowanie jest bez sensu. Jak nie będziesz jadła to spowolni Ci sie
      przemiana materii, potem troche więcej zjesz i juz przytyjesz. To co robisz
      więc prowadzi do tycia a nie chudnięcia, bo ile czasu mozna jeść tylko ogórki.
      zadbaj o zdrowe odzywianie, nie jadaj wieczorm. Błonnik i chrom wspomagaja
      odchudzanie ale trzeba przy tym jeść regularnie i zdrowo. Poza tym jak będziesz
      brała te tabletki nie jedząć nic innego to "rozwalisz" sobie żoładek i wątrobe.
      Pozdrawiam.
      • zwariowana.girls Ale.. 30.10.05, 23:21
        Ja napisałam to rano i zdązyłam do tamtej godzinyzjeść ogórka, z tym, że ja potem jadłam normalnie. Stosję już tabletki od tamtego dnia. Jem normalnie tylko oczywiście bez słdkości. Nie opycham się jak było to niegdyś. Chciałam poprostu się zapytac czys tosując te tabletki mozę coś mi się stać? Zaznaczam, że mam 13 lat i jesem po miesięcznych sesjach w toalecie. Proszę o odpowiedź
        • poziomka35 Re: Ale.. 31.10.05, 08:38
          Piszesz "Zaznaczam, że mam 13 lat i jesem po miesięcznych sesjach w toalecie."
          dlaczego nie napisałaś tego na początku? To zupełnie zmienia postać rzeczy,
          powinnaś zgłosić się do lekarza i oczywiście do psychologa, masz problem nie
          tylko z odzywianiem ale przede wszystkim psychiczny.
          Zauwazyłam, że dziewczyny majace problem z bulimia czy anoreksją same sie
          oszukują. Odpowiadałam już na posta tutaj chyba dziewczynie pod nickiem
          kwiatuszek, która pisała ze mało je i nie chudnie, co ma zrobić... itp., a
          potem okazalo się że choruje(ła) na bulimię.
          • zwariowana.girls To już mineło. 31.10.05, 13:59
            Nie spędzam już godzin w toalecie. Poprostu chciałam się tylko spytać czy moge wogóle stosowaćtakie tabletki? Czy przez te sesje w kibly nie zrobiłam sobie czegoś z żołądkiem i czy te tabletki moga wpłynąć negatywnie na moje zdrówko? Ale zauwazyłam, ze odkąd je zazywam czuje się lepiej i jakos inaczej wyglądam. MOże moje nastawienie się poprostu zmieniło. :)
            Pozdrawiam :)
    • artur.kalinski Re: Tabletki odchudzające... 09.11.05, 10:04
      Tego typu preparaty nie powinny mieć negatywnego wpływu na Twoje zdrowie.
      Pomijam tu oczywiście wszelkie inne aspekty Twojego życia, o których napisałaś
      później (jak widać czasami warto trochę poczekać z odpowiedzią).
      Tak więc nie powinny Ci zaszkodzić, ponieważ preparaty te nie ingerują
      niebezpiecznie w przemiany metaboliczne zachodzące w organizmie i tym samym nie
      zaburzają ich przebiegu.
      Idąc jednak za tokiem rozumowania poprzednich odpowiedzi, przypominam Ci, że
      jakiekolwiek preparaty nie powinny stanowić podstawy diety. Przecież nie
      będziesz ich stosować przez całe życie. zwróć zatem większą uwagę na to, żeby
      Twoje jedzenie było urozmaicone i zawierało w sobie już wystarczająco dużo tych
      składników, które są we wspomnianych preparatach :)
    • gabiszonek Re: Tabletki odchudzające... 13.08.06, 12:21
      Mam pytanie Moniko. Bo widzisz mam tak jak t 13 lat. I zastanawiam sie czy ty
      kupilas te tabletki w aptece czy przez internet.I czy wogle bez recepny i czy
      to jest droge.Bo od dawna tez chce schudnac...Prosze odpisz.
    • bluefrog77 Re: Tabletki odchudzające... 20.08.06, 12:18
      Czy nie sądzisz, że gdyby faktycznie istniały "tabletki odchudzające" to na
      świecie nie powinno być ani jednej otyłej osoby?

Te specyfiki, ktore wymieniasz oszukuja Twoj organizm, blonnikiem, ktory
      spęcznieje w żoładku wypelnisz zołądek i faktycznie możesz czuć się syta.
      Zastanowilas się co będzie się działo po tym jak ten preparat odstawisz?
      Znow powrocisz do starych nawyków żywieniowych, które doprowadziły do nadwagi?
      I tak w kółko przez całe życie? Jedynym slusznym roziwązaniem jest prawidlowa i
      zdrowa dieta, a takie suplementy moga być jedynie wsparciem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka