agniesia36 Re: Betaloc zok 50 a otrex 09.12.05, 16:50 Przepraszam za szybko wcisnełam. Może ktos z Was sie orientuje. Biorę na nadciśnienie betaloc zok 50, 1/2 tabletki dziennie. Dostałam na bóle nóg od chirurga otrex 600 i zapomniałam sie zapytać lekarza czy te leki ze soba nie kolidują. Czy moge spokonie brac także otrex 600? Odpowiedz Link Zgłoś
franc_tireur Re: Betaloc zok 50 a otrex 09.12.05, 19:49 Te leki nie wchodzą w interakcje, możesz je brać razem. Odpowiedz Link Zgłoś
nissan10 Re: Betaloc zok 50 a otrex 10.12.05, 21:28 Jeśli mogę spytać, jakie objawy uboczne zauważyłaś przy tym betalocu - zwolnione tetno, ból głowy czy cos podobnego - jesli tak to czy przeminęło? Czy rzeczywiście obniza cisnienie.Próbowałem go brać ale dokuczlo mi j.w. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia36 Re: Betaloc zok 50 a otrex 12.12.05, 09:04 Nie mam żadnych wymienionych przez Ciebie objawów ubocznych (na razie), a biorę go od 18 dni. Czy zwolnione tętno to nie wiem, bo sobie nie mierzę, a ciśnienie 120/80 lub 120/70. Mam za to inny problem, mniej wiecej w tym czasie zaczęłam stosować, namówiona przez mojego ginekologa, podobno fantastyczny nowy środek antykoncepcyjny (zawierający hormony jak tabletki i mogący powodowac te same skutki uboczne co tabletki, ale lekarz zapewniał mnie że to dla mnie bedzie lepsze-ciśnienie) i od tego mniej więcej czasu mam bóle nóg. Nie wiem czy są one spowodowane hormonami, czy tez może tym, co przeczytałam na ulotce betalocu, że moga występować skurcze mięśni i uczucie ciężkich nóg. Tylko, ze te moje bóle nóg pojawiły sie praktycznie od początku przyjmowania betalocu. Nie wiem, czy objawy uboczne mogą sie tak szybko pojawić. Zrobiłam nawet kolorowego Dopplera na te nogi i wszystko jest idealnie - tak mi powiedział lekarz. Może to jednak bataloc - słyszałeś może, żeby ktoś miał takie skutki uboczne? Odpowiedz Link Zgłoś