Dodaj do ulubionych

Betaloc zok 50 a otrex

09.12.05, 16:47
Obserwuj wątek
    • agniesia36 Re: Betaloc zok 50 a otrex 09.12.05, 16:50
      Przepraszam za szybko wcisnełam.
      Może ktos z Was sie orientuje. Biorę na nadciśnienie betaloc zok 50, 1/2
      tabletki dziennie. Dostałam na bóle nóg od chirurga otrex 600 i zapomniałam sie
      zapytać lekarza czy te leki ze soba nie kolidują. Czy moge spokonie brac także
      otrex 600?
    • franc_tireur Re: Betaloc zok 50 a otrex 09.12.05, 19:49
      Te leki nie wchodzą w interakcje, możesz je brać razem.
    • nissan10 Re: Betaloc zok 50 a otrex 10.12.05, 21:28
      Jeśli mogę spytać, jakie objawy uboczne zauważyłaś przy tym betalocu -
      zwolnione tetno, ból głowy czy cos podobnego - jesli tak to czy przeminęło? Czy
      rzeczywiście obniza cisnienie.Próbowałem go brać ale dokuczlo mi j.w. Pozdr.
      • agniesia36 Re: Betaloc zok 50 a otrex 12.12.05, 09:04
        Nie mam żadnych wymienionych przez Ciebie objawów ubocznych (na razie), a biorę
        go od 18 dni. Czy zwolnione tętno to nie wiem, bo sobie nie mierzę, a ciśnienie
        120/80 lub 120/70.
        Mam za to inny problem, mniej wiecej w tym czasie zaczęłam stosować, namówiona
        przez mojego ginekologa, podobno fantastyczny nowy środek antykoncepcyjny
        (zawierający hormony jak tabletki i mogący powodowac te same skutki uboczne co
        tabletki, ale lekarz zapewniał mnie że to dla mnie bedzie lepsze-ciśnienie) i od
        tego mniej więcej czasu mam bóle nóg. Nie wiem czy są one spowodowane hormonami,
        czy tez może tym, co przeczytałam na ulotce betalocu, że moga występować skurcze
        mięśni i uczucie ciężkich nóg. Tylko, ze te moje bóle nóg pojawiły sie
        praktycznie od początku przyjmowania betalocu. Nie wiem, czy objawy uboczne mogą
        sie tak szybko pojawić. Zrobiłam nawet kolorowego Dopplera na te nogi i wszystko
        jest idealnie - tak mi powiedział lekarz. Może to jednak bataloc - słyszałeś
        może, żeby ktoś miał takie skutki uboczne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka