myszka9935 17.12.05, 14:26 Mam pytanie. Niedługo będę miała operacje w której będą usuwam mi woreczek żółciowy <kamienie>. Czy przy tej operacji wyjdzie że pale? Prosze o rade! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to_jaaa Re: Pytanie.. 17.12.05, 14:33 kochana, od każdego palacza przede wszystkim śmierdzi na kilometr, nie trzeba robić żadnych operacji Odpowiedz Link Zgłoś
fraaszka Re: Pytanie.. 17.12.05, 14:49 myszka9935 napisała: Czy przy tej operacji wyjdzie że pale? ale o co chodzi? nie chcesz się przyznać do nałogu w wywiadzie lekarskim przed operacją, czy myślisz,że na kamieniach będzie żółty nalot? bo nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Pytanie.. 17.12.05, 14:51 www.gandalf.com.pl/b/prosta-metoda-jak-skutecznie-rzucic/ Moze jeszcze przed operacja zdazysz.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka9935 Re: Pytanie.. 17.12.05, 15:14 Pale nie dużo, w nałogu nie jestem, choc podpalam preawioe rok - niwe ciągnie mnie do fajek, pale moze 5-4 dzienniue. Chce tylko wiedziec czy jak bedą te wszytskie badania i operacja, czy wyjdzie to że pale! Odpowiedz Link Zgłoś
fraaszka Re: Pytanie.. 17.12.05, 15:16 w badaniach nie wyjdzie ale lekarz przed zabiegiem zada ci pytanie,czy palisz papierosy Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Pytanie.. 17.12.05, 16:35 myszka9935 napisała: > Pale nie dużo, w nałogu nie jestem, choc podpalam preawioe rok - niwe ciągnie > mnie do fajek, pale moze 5-4 dzienniue. Chce tylko wiedziec czy jak bedą te > wszytskie badania i operacja, czy wyjdzie to że pale! Piję nie dużo, ćwiartkę dziennie. Nie jestem nałogowym pijakiem, bo do wódki wcale mnie nie ciągnie. Tak tylko flaszkę sobie obalam. No, czasem dwie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: Pytanie.. 17.12.05, 18:33 Oj, dajcie spokój, popala sobie dziewczyna i nie chce, żeby się rodzice dowiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
wisienka36 No właśnie, ile ty masz lat? 17.12.05, 19:03 bo jak mało to w czasie operacji może cos wyjść ... Odpowiedz Link Zgłoś
myszka9935 Re: No właśnie, ile ty masz lat? 18.12.05, 10:35 mam 14 lat, czasem pale 5 fajek dziennie, a czasem żadnej. Pale bo lubie ale uzależniona nie jestem, bo moge nie palic tydzien i mnie nie bedzie ciagło. Chodzi tylko o to, że jak będę miała operacje, boje się że wyjdzie to że pale. Mam nadzieje że moje obawy są złe. pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: No właśnie, ile ty masz lat? 18.12.05, 10:41 myszka9935 napisała: > mam 14 lat, czasem pale 5 fajek dziennie, a czasem żadnej. Pale bo lubie ale > uzależniona nie jestem, bo moge nie palic tydzien i mnie nie bedzie ciagło. mam nadzieję, ze to bład w druku i powinno być: mam 41 lat Odpowiedz Link Zgłoś
netka2 Re: No właśnie, ile ty masz lat? 18.12.05, 10:47 To ze palisz papierosy to twoja sprawa i nie bede prawila moralow.Co do operacji to anestezjolog przed operacja musi zrobic z toba wywiad i padnie pytanie czy palisz. Ta wiedza jest bardzo wazna, bo jesli palisz masz zmniejszona wydolnosc plucna i anestezjolog musi o tym wiedziec by nie doszlo do powiklan podczas i po znieczuleniu. Moga u ciebie wystapic problemy z oddychaniem i dlatego lekarz jeszcze przed zabiegiem moze zaproponowac cwiczenia oddechowe by nie doszlo do tych powiklan. Warto powiedziec o tym lekarzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
fraaszka Re: No właśnie, ile ty masz lat? 18.12.05, 11:24 myszka9935 napisała: czasem pale 5 fajek dziennie, a czasem żadnej. Pale bo lubie ale uzależniona nie jestem, myszko,przeczytaj jeszcze raz uważnie post snajpera Odpowiedz Link Zgłoś