Dodaj do ulubionych

ból pośladka

17.12.05, 22:23
już kilka miesięcy boli mnie lewy posladek.Ból promieniuje wzdłuż nogi.Nie
pomagją tabletki przeciwbólowe ani przeciwzapalne.Czy ktoś ma lub miał coś
podobnego???
Obserwuj wątek
    • kwietniowe_cappuccino Re: ból pośladka 17.12.05, 22:33
      a co na to lekarz?
      • magdola1 Re: ból pośladka 17.12.05, 22:38
        No coś Ty?! A po co do lekarza? Toć to same nieuki. Jeszcze zaszkodzą.
        • kwietniowe_cappuccino Re: ból pośladka 17.12.05, 22:46
          fakt
          najlepsza Gozdzikowa
          • smallm Re: ból pośladka 17.12.05, 22:47
            A to nie jest rwa kulszowa??
        • justynapili Re: ból pośladka 17.12.05, 22:47
          najpierw lekarz rodzinny i nic, później neurolog, który stwierdził rwę
          kulszową, później ortopeda, który stwiardził, że nie jest to rwa poniewaz ma
          inne objawy a teraz takŻe ortopeda twierdzi,że to może mięśnie(naderwanie czy
          coś, ale diagnozy jeszcze nie postawił)byłam w klinice ortopedycznej(za kilka
          dni wracam tam) i szukają przyczyny i znaleźć nie mogą, a mnie boleć nie
          przestaje!Czy spotkało to kogoś?
          • krolik-ok Re: ból pośladka 17.12.05, 23:29
            Mysle, ze to rwa kulszowa, trzymalo mnie to dluzszy czas dopoki nie trafilam na
            masazyste, zajmujacego sie terapia manualna i jak reka odjal. Powiedzial mi ,
            ze to zmiany w kregoslupie powoduja ucisk na nerw kulszowy, postepowal zgodnie
            z ta diagnoza, nie pomylil sie, rozmasowal, wyleczyl. Mialam 12 zabiegow i
            teraz powtarzam raz-dwa razy w roku po jednym masazu. Ortopedzi mowili mi
            podobne rzeczy, jak Tobie i nie pomogli sr. przeciwbolowymi i przeciwzapalnymi.
          • repair Re: ból pośladka 18.12.05, 01:55
            Rwa to raczej ból od kolana do stopy.
            Trop jest dobry, to może być problem z mięśniami (lub 5 innych powodów). Z tym,
            że ortopedzi tego sami raczej nie wyleczą.
            R
          • dz_masaz Re: ból pośladka 19.12.05, 20:18
            To się ma co pół roku przez pół roku i to całkiem poważnie.
            Kalesony na pupę i na akupunkturę, tylko do sprawdzonego fachowca.
            Za karzdym razem jestcoraz gorzej.
    • wodnik07 Re: ból pośladka 17.12.05, 23:47
      Witaj. Mialam m.in bóle lędźwiowe, promieniujace do samej stopy. Leczylam sie
      u neurologa i ortodedy, który orzekl, że czeka mnie operacja, albo wózek....
      Dalam sobie spokoj z chodzeniem do lekarzy i wsluchalam sie w glos mojego
      wewnętrznego lekarza, przesledzilam fora w gazecie i wyszlo ponad wszelką
      wątpliwość, że mam kandydoze(przerost bakterii candida). Te bole to efekt tzw.
      przeciekajacego jelita grubego. Od pol roku stosuje diete, biore probiotykii
      inne leki i musze stwierdzic,ze czuje sie już prawie wyleczona. Moje posladki
      wypieknialy, bo pozbylam sie niepotrzebnego balastu-10 kg. I zapomnialam o
      strasznym bólu. Polecam forum prywatne "candida" - jezeli nawet Twoje bóle
      maja inne podloże, to warto tam wejść i poczytac.
      Pozdrawiam
      • iwa47 Re: ból pośladka 18.12.05, 00:03
        Sama poprzez to "wsłuchiwanie się" stwierdziłaś, że masz candidozę??? To ty
        jesteś wróżka! Coś mi to pachnie konfabulacją.Bez pomocy lekarza nie postawiła
        byś takiej dokładnej diagnozy.
        • marek225 Re: ból pośladka 18.12.05, 09:47
          zrób badanie MRI, pomoże wyjaśnić przyczynę.
          • repair Re: ból pośladka 18.12.05, 20:30
            Rozumiem, że zapłacisz za te zbędne w tym przypadku badanie? Bo ono trochę
            kosztuje.
            R
            • marek225 Re: ból pośladka 18.12.05, 20:48
              repair - właśnie takie objawy (raczej typowe)mogą być spowodowane uciskiem na
              korzeń nerwowy przez np. jakąś torbiel w okolicy kości ogonowej lub krzyżowej.
              Badanie MRI może zbędne może nie, nie da się z góry przewidzieć.
              • edithael Re: ból pośladka 18.12.05, 22:13
                Mój mąż tak miewa - z powodu zwyrodnień kręgosłupa w okolicy lędźwiowej. Pomaga
                leczenie p/zapalne + OBOWIĄZKOWO rehabilitacja i codzienne ćwiczenia.
    • florencja29 Re: ból pośladka 19.12.05, 12:07
      Miałam tez takie bóle, u mnie zdiagnozowano to - rwa kulszowa. Lecz zanim to
      nastąpiło miał to być jajnik (tak się to u mnie zaczęło, bołało w miejscu, gdzie
      jest jajnik), potem wyrostek, ale ból by za słaby jak na wyrostek. Po
      pielgrzymkach do ginekologa, chirurga i kilka razy lekarki rodzinnej to wlaśnie
      ta rodzinna wpadła na pomysł, że to rwa kulszowa. Dostałam silne tabletki
      przciwbólowe, tydzień zwolnienia (prawie nie mogłam chodzić) i do dzisiaj mam
      spokój, a było to z 5 lat temu.
      • repair Re: ból pośladka 19.12.05, 14:05
        Tu jest trochę mądrości na temat bólu promieniującego z pośladka. Również o
        przydatności MRI. Radzę zwrócić uwage na wypowiedzi autorstwa spector1.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=24131372&a=27861682
        Rwa kulszowa i zmiany zwyrodnieniowe to niezwykle często nadużywane przez
        niezbyt zorientowanych lekarzy i fizjoterapeutów diagnozy.
        R

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka