tiotulek 05.01.06, 20:55 Cztery miesiące temu urodziłam synka. Teraz mam straszne problemy z oddawaniem kału, chyba to hemoroidy bo strasznie krwawię przy robieniu kupki. Czy ktoś przeżywał coś podobnego? Jak temu zaradzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba_pelagia Re: hemoroidy 05.01.06, 20:58 w wyszukiwarce znajdziesz jakieś 4836836535635 postów osób, które przeżywały coś takiego a nie planujesz jednak wizyty u lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
bea19632 Re: hemoroidy 08.01.06, 09:44 Kup w aptece Preparation H wspaniala masc pomaga lagodzi hemoridy dobre sa rowniez nasiadowki z siemienia lnianego z mlekiem na noc przylozyc lub jak jestes w domu poradziala pani w patece wyleczylams sie po 2 porodach zawsze mialm z tym problem jak wraca tylko ta masc bardzo pomaga polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinam80 Re: hemoroidy 13.01.06, 11:32 A ja radzę wybrac Ci się do lekarza.Mnie równiez przy porodzie 4 lata temu wyszły hemoroidy.Smarowałam Procto glyvelolem i wygoiło się. Teraz, na początku drugiej ciązy znowu się pojawiły.Samrowałam od czasu do czasu i przestało bolec.Ale skóra po tym bąblu zrobiła się taka obwisła.Teraz jestem w 33 tc i znowu zaczęło mnie coś smyrac chociaz bąbli nie ma. W sumie nie wiedziłam że te hemoroidy to taka powazna sprawa a po drugie strasznie wstydziłąm się z tym iśc do lekarza. Jednak wczoraj przełamałam się i poszłam.Okazało się że mam trzy guzki i na jedym nadzerka mała, no i jeszcze jakiś polip.w przyszłym tygodniu idę na usunięcie polipa a z resztą muszę czekac , dopiero po porodzie będzie operacja.Więc nie zwlekaj.Gdybym poszła do lekarza z tym 4 lata temu to pewnie nic by mi teraz nie było.A najgorsze że niedługo poród i jak teraz wyjdą mi trzy takie bąble to chyba umrę z bólu.wolałabym 10 razy rodzic niz miec chociaz jeden ten bąbel.:((((( Odpowiedz Link Zgłoś
ewa19734 Re: hemoroidy 13.01.06, 15:56 Ewelino, proszę doradź mi gdzie mam się zwrócić z moim problemem. Po porodzie, ponad 6 lat temu okazało się,że mam szczelinę odbytu, która objawiała się też krwawieniem po wypróżnieniu. Lekarz (nie proktolog) zaproponował czopki + wizytę u chirurga, ten z kolei postraszył zabiegiem. Spanikowałam i do tej pory zaleczam sobie tę przypadłość czopkami. Raz jest lepiej raz gorzej ale mam świadomość, że muszę w końcu wyleczyć ten stan zapalny. Nie wykluczone, że mam też hemoroidy wewnętrzne. Powiedz mi, jakiego badania mam się spodziewać u proktologa, czy tylko "ręcznego", czy też robią USG? Czy powinnam przed wizytą wziąć środki przeczyszczające? Naprawdę nie wiem jak to się za to "zabrać"? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinam80 Re: hemoroidy 13.01.06, 17:14 Ja nie byłam u proktologa tylko u chirurga , który tez specjalizuje się w tych sprawach.Skierowanie dostałam od internisty.Badał mnie tylko ręcznie ale to pewnie ze względu na to ze jestm juz w 33 tc.Wierz mi, lepiej idź i to szybko do lekarza bo sama nic nie zrobisz a z czasem będzie coraz gorzej.Mnie lekarz równiez powiedział że po porodzie jak już skończę karmić to czeka mnie zabieg na te hemoroidy( mam juz 3 guzki).Dodatkowo mam jeszcze polipa na szczęście nie jest on wewnątrz tylko ciut nad "otworkiem" , jest to taka cieniutka obwisła skóra na ok 1 cm.To będę miec usuwane w przyszłym tygodniu bo to tylko teraz mogę miec, robione jest to w znieczuleniu miejscowym.Natomiast hemoroidy wymagają bardziej skomplikowanegio zabiegu , będę wtedy musiała zostac na jeden dzien ( bo będę to robić w klinice krótkoterminowej).Przed wizytą nie stosowałam zadnych leków przeczyszczjących ani nic z tych rzeczy.Myslę , że im prędzej pójdziesz tym lepiej bo z czasem będzie coraz gorzej.Trzymaj się i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa19734 Re: hemoroidy 16.01.06, 09:42 Dzięki za odpowiedź! Będę działać. Lękiem napawa mnie ewentualny zabieg w znieczuleniu. Czy ten na hemoroidy to będziesz miała w znieczuleniu ogólnym? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinam80 Re: hemoroidy 16.01.06, 10:40 Prawde mówiąc nie wiem, ale pewnie tak skoro dopiero jak skończę karmić. Dowiem się dokładnie jak pójdę na zabiego pod koniec tygodnia.Dam znać Odpowiedz Link Zgłoś