Dodaj do ulubionych

Zawroty głowy

07.01.06, 00:07
Mam pytanie. Czy jest tu ktoś, kto cierpiał na zawroty głowy połączone z
wymiotami?
Mąż w lutym 2005 miał te objawy - podczas pobytu w szpitalu stwierdzono że to
zaburzenia błędnika. W grudniu 2005 objawy powtórzyły się - co prawda były
mniej uporczywe, ale to dzięki naszej szybkiej reakcji. Mąż znowu wylądował w
szpitalu, zrobili mu badania, które wykluczyły: błędnik i kłopoty z kążeniem.
Lekarze stwierdzili że to może być jakiś ucisk od kręgosłupa. Konkretnej
diagnozy nie postawili, dali leki i powiedzieli tylko że to będzie się
powtarzać /powiedzieli mu: "do zobaczenia wkrótce". Mąż wyszedł do domu i po
kilku dniach znowu pojawiły się te zawroty. Teraz dopadają go co kilka dni,
mimo że cały czas bierze leki. Nie może normalnie pracować, często czuje się
jakby osłabiony, przemęczony.
Kto wie, co to może być? Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • melin1 Re: Zawroty głowy 07.01.06, 00:54
      Byc moze jest to zespół szyjny.Nalezy sie skonsultowac z neurologiem .Wskazane
      wkonanie Rtg kregosłupa szyjnego oraz doplera tętnic szyjnych.A jakie leki maz
      bierze?
      • venus22 Re: Zawroty głowy 07.01.06, 07:09
        moze to tez byc wariant migreny. a Meniere'a wykluczono?

Venus
        • skyddad Re: Zawroty głowy 07.01.06, 11:03
          Niech zmieni system odzywiania.Oczysci drogi ukladu pokarmowego pozniej zazywa
          srodek ktory jest w aptekach polskich i sie nazywa GLON C kosztuje opakowanie
          45zl i stosuje jak napisane na opakowaniu.Usprawni dzialanie calego ukladu
          mozna powiedziec przywroci sprawnosc z przed 20 lat.Musi zmienic sposob odzywian
          oia,na poczatek miesa tylko gotowane ,jarzyny rowniez,najlepiej na parze.Powoli
          wszystko wroci do normy.Przeszedlem tosamo,powod stress i zapuszczenie
          organizmu zlym nie odpowiednim na swoj wiek odzywianiem.Dzisiaj jestem zdrowy
          bez pomocy lekarzy,Uzywam sport, spacery do 10km dziennie i narty zjazd i
          slalom.Jezdze samochodem i czuje sie jak ryba.Nie wolno zapomniec o
          zonie,uzywac jak najwiecej,ta praca wprowadza w zycie normalne caly
          organizm.Codziennie do obiadu jeden duzy kielich czerwonego wina.uspokoji
          sterane zyciem serce,poprawi wartosc krwi ulatwi te choilerne
          trawienie.Pamietaj Twoj uklad trawienny nie jest chory tylko zmeczony
          zyciem,srodkami konserwujacym i chemia jaka nasi moznowladcy nas dzisiaj
          oficjalnie truja.
          Pzdr.Zycze powrotu do zdrowia,radosci,cieszenia sie kazda chwila zdrowa
          darowana ze mozna jeszcze chodzic po tym padole.To bylo ostrzezenie.
          Sky.
          • mmagda12 Re:Sky .pierdoly piszesz 07.01.06, 11:17
            To nie ma nic do rzeczy ,zawroty glowy maja wiele przyczyn chorobowych ,aby
            stwierdzic co jest przyczyna [jezeli blednik wykluczono] to tak jak venus
            napisala i mozna jeszcze zrobic rtg czynnosciowe
            kreg.szyjn.Najwazniejsze ,kiedy maz ma te zawroty ,przy zmianach pozycji ciala?
            itd i jakie obecnie leki bierze?
            • skyddad mmagda12 . dla Ciebie to pierdoly 07.01.06, 11:58
              Witaj mmagda12 ,
              Widzisz dowcip na tym polega ze ja to samo przeszedlem.U mniesie stalo w
              trakcie jazdy samochodem.Zdazylem tylko zjechac na prawa strone wlaczyc
              migacze cztery wyjsc z za kierownicy siasc na miejscu pasazera i zaczac tak
              wymiotowac ze myslalem ze umre.Przechodzacy czlowiek na moja prosbe juz
              tracilem przytomnosc ,glowa opadla, zadzwonil do zony i przyjechala z synem
              drugim autem.Zabrala do domu. Dopiero po dwoch tygodniach udalem sie do
              szpitala i przeszedlem gruntowne badania gdzie stwierdzono blednik ale nieznano
              przyzczyny dlaczego sie tak stalo.Klinika w Lund jest jedna z najlepszych w
              Europie i niestety lekarze nieznali przyczyny.Wtedy zaczerpnolem pomocy u
              specjalistow od medycyny naturalnej i tam powiedziano ze wszystko co ma wplyw
              na blednik i inne choroby przyczyna jest tylko i wylacznie drogi trawienne tak
              mowi medycyna chinska.Zaufalem i sie dostosowalem do zalecenm chinskich.
              W miedzyczasie medycyna bialego czlowieka wyslala mnie na emeryture,udalosie
              zalatwic pol etatu na ktorym siedze od zawodu juz odszedlem. i Okazalo sie
              chinczycy mielki racje jestem zdrowym w stu procentach i nigdy sie to nie
              powtorzylo. Nasi szwedzcy lekarze wyslali mnie dlatego na emerytur jak sie
              wyrazono niezna sie przyczyny w tym, kierunku niema zadnych badan i sie wysyla
              na tzw wypalenie organizmu na emeryture i pozniej szybko do piachu.
              Na to sie zlozylo stress zapracowanie.
              Podojsciu do zdrowia byly jeszcze znaki zapoytania na kregoslupie na szyji itp
              co Wy o tym rozprawiacie.Wiecie co zrobilem zaczelem chodzic do masazysty,
              powoli masiwal tylko plecy i rece.Wiecie co znalaz stare wezly powstale z
              przepracowania,.ktore
              moge miec po kupe lat ktore dawaja te odczucia dretwienia itp.Masawalem sie
              ponmad trzy miesiace,kosztowalo duzo.Dzisaj juz nie moze znalesc zadnych
              punktiow na szyi na kregoslupie na ramionach co dawalyby jakies promoieniowanie
              boli.Stalem sie czlowiek zdrowym i bez problemowym nieuzywajac zadnego
              lekarstwa oprocz tego GL0N C.
              Trzeba sie wziasc za siebie i pozniej uzywac sauny sportow i wszystko wroci
              do normy.Jak sie zapuscilismy to trzeba wrocic ta sama droga z powrotem a nie
              pchac w siebie pigul chemicznych ktore truja organizm i daja zarabiac kolosem
              farmaceutycznymn miliardy na naiwnoisci ludzkiej.
              Pzdr.Sky.-
          • babucik Re: Zawroty głowy 08.01.06, 21:13
            Skyddad ma rację i to co pisze to święta prawda.Ja przeżywałam to samo i
            lekarze medycyny konwencjonalnej nie mogli mi pomóc , a wręcz denerwowałam ich
            w końcu nic nie stwierdzili i zaseugerowli wizytę w Poradni Zdrowia
            Psychicznego.Preparat,który proponujesz nie nazywa się Glon C tylko COLON C to
            C jest wpisane w o i wydaje Ci się,że to G.Specyfik jak najbardziej polecany
            może tylko pomóc nie zaszkodzi nikomu.Brawo Skyddad,że zrozumiałeś skąd to
            zło,dobrze by było by większość z nas zrozumiała przyczynę odmowy posłuszeństwa
            przez organizm.Powodzenia
    • zebra12 Re: Zawroty głowy 07.01.06, 13:39
      Właśnie miałam potworne zawroty głowy. Przez tydzień byłam nieczynna. Do
      szpitala mnie nie wzięli. Za to miałam przykaz leżeć i brac leki. Pomógł mi lek
      o nazwie: Flunarizinum. Na poczatku duże dwaki, potem stopniowo mniejsze. Teraz
      juz go odstawiłam. Czuje się dobrze, ale jeszcze zdarza mi się uczucie
      skołowania. U mnie przyzczyną jest kręgosłup szyjny. Miałam robiona tomografię
      i wyszła oki. We środę mam mam mieć rezonans szyi. Zobaczymy co pokaże. Wiem
      jak to okropne uczucie, jak ciężko z tym żyć. Mnie było wciąż nieodbrze i nie
      mogłam nic jeść. Na to pomaga czopek Torekan.
      Leczę się u neurologa.
      Życzę zdrowia!
    • mexica Re: Zawroty głowy 07.01.06, 13:46
      Mąż miał robione rtg kręgosłupa szyjnego, dopplera tętnic szyjnych ale te
      badania nic nie wykazały. Meniera wykluczono bo nie pogorszył się słuch ani
      wzrok. Skłaniam się ku wypowiedzi Sky`a bo mój mąż rzeczywiście
      niezbyt "należycie" się odżywia, spędza mnóstwo czasu przed komputerem, TV,
      brak mu spacerów i przebywania na świeżym powietrzu. Poza tym jest to człowiek
      bardzo nerwowy. Martwi mnie jednak to wszystko bo on ma dopiero 26 lat...

Tłumaczyłam mu zeby zmienił tryb życia, ale moje prośby nie skutkują, on nie
      wierzy że to może mieć związek ze sposobem odżywiania czy spędzania wolnego
      czasu przed kompem /mąż jest informatykiem/.
      Zawroty ostatnio neie są na szczęście zbyt uporczywe, są raczej łagodne, ale
      utrudniają życie. Mąż skarży się też na ból krzyza i pleców.

Nie wiem co robić, może jakaś rehabilitacja? A czy uważacie że tomografia
      komputerowa głowy może dać jakąś diagnozę?
      • skyddad Re: Zawroty głowy 07.01.06, 14:35
        Witaj Mexico,
        Uwazam ze Twoj maz jest zdrowy a przyczyna tych wszystkich niedomagan jest
        totalny zly tryb zycia.Siedzenie wielogodzinne bez ruchu nad kompem doprowadza
        do nieprawdopodobnego obciazenia szyji plecow nawet ramion.
        Powinien wciagu dnia sie oderwac od tej "piekielnej maszyny" i zaczac chodzic
        na basen i plywac chociaz pol godziny,zobacvzysz jaka bedzie zmiana,albo
        wykonac spokojny spacer ale minimum 5km.
        Tak wlasnie mlodzi ludzie skracaja sobie o 30 lat to jedne, ktore maja, zycie.
        Jezeli wykjonuje taka prace to tez odpowiednio lekkie jedzenie.
        Zmuszaj jego do intensywnej pracy malzenskiej to pomaga ale w stylu chinskim co
        5 raz wytrysk nasienia. W tenh sposob magazynuje niesamowicie energie. Ktora
        sobie poradzi z jego niedomaganiami.
        Pzdr.Sky.
    • mmagda12 Re Hans przepraszam ,jezeli urazilam Ciebie 07.01.06, 17:01
      Ale autorka watku wyraznie napisala ,ze wykluczono blednik.Ponadto teraz
      pisze ,ze z szyjnym oki ,niestety nie umie poradzic jej co dalej ma robic.Moze
      to zaburzenia czynnosciowe ,nerwy tez potrafia dac popalic czlowiekowi[chodzi
      tu o zawroty] A jakie cisnienie maz ma ,moze niskie?
      • skyddad Re: Re Hans przepraszam ,jezeli urazilam Ciebie 07.01.06, 20:04
        Nie ma oczym mowic,jest o`key.
        Nasza serdeczna kolezanka jest lekarzem dentysta.Czesto jej pomagalem z prawa
        reka,ktora caly czas trzyma napieta podczas pracy z pacjetami.Zawsze jak
        przychodzi do nas w goscine to mowie do zony uloz ja wygodnie to zobacze jak to
        jest.dziewczyna ma skamieniale miesnie na reku,ostrzegalem,ona robila wzystko
        aby masowac.Ja mialem dodatkowo te zdolnosc ze pomagalem sobie energia i
        rozpedzalem te jej zakwasy.Az pewnego razu dzwoni jej moaz i mowi Hans zona
        jest sparalizowana ,cala twarz.Jak zobaczylem to sie przestraszylem. Pojechala
        do klinki badania neurologowie nic nie wiedza i nic nie moga znalesc.ja jej
        powiedzialem nic sie nie stalo jest przerost miesni i ucisk na nerwy na plecach
        odpowiedzialnych za twarz.Jedyne co to tylko kapiele i masaz i przerwa w tej
        cholernej pracy. Nie miala wyjscia zamknela klinike i pojechala do wod.
        Po czasie wraca zdrowa usmiechnieta,wymaswoali i rozmasioowali te mniesnie
        nerwy uciskane odpuscily i wszystko wrociulo do normy.
        Wniosek; to co z Wami sie dzieje to jest nagromadzone podczas calego zycia i
        nigdy nie rozmasowane rozxne przerosty,zakwasy i one sa przyczyna tych boli
        promieniujacych na te wazne czesci ciala.Moze gadam od rzeczy ale tak nakazuje
        logiczne myslenie,nie jestem lekarzem tylko mnie to interesuje sluchajcie i
        sobie dla siebie co Was interesuje wybierajcie.
        Pzdr.Hans.
        P.S Pytasz sie jej o te cisnienie.byc moze zjadl cos ciezko strawnego i wcale
        niezachorowal tylko cala krew z organizmu odplynela do zoladka i walczyla ztym
        czyms idlatego wystapil taki szok w organizmie.Serce szlo na maxa i obecnie
        jest oslabione idlatego na nic niema sily,gdyz jego magazyny paliwowe(czyt
        drogi trawienne) niedostarczaj nalezycie organoizmowi "dobra "do przycia tylko
        organmizm nie przyswajajc wyzrzuca na zewnatrz.Dlatego trzeba zrobic porzadek z
        drogamni trawienmnymi a niedawac "pigule"na "balans" czylki rownowage.Poznmiej
        oragnizma sam postwai cialo do pionu i "nietylko".
    • mexica Re: Zawroty głowy 07.01.06, 22:37
      Ciśnienie ma w normie, z resztą często mierzy. Ja osobiście zgadzam się z tym,
      że problem może przynajmniej częściowo, tkwić w jego stylu życia. Mąż uprawia
      sport, ale jest tego 2-4 h w tygodniu, poza tym tylko komp i tv. Wcześniej już
      podejrzewałam, że to może być przyczyna. Te jego zawroty pojawiły się właśnie
      teraz, gdy zaczął tak żyć. Dawniej często chodziliśmy na spacery, często
      spędzaliśmy czas poza domem a teraz jestem totalnie bezradna, bo on w ogóle nie
      chce wychodzić... Nie wiem jak mam go nakłonić do zmiany?
      • skyddad Re: Zawroty głowy 08.01.06, 07:56
        Mexica,
        Zalatw i zaplac jemu masaz profesjonalny.Taki ktory bedzie obejmowal plecy i
        ramiona wystarczy,zobaczysz wroci do siebie,na poczatek raz w tygodniu a
        pozniej po miesiacu raz na dwa tygodnie a po trzech miesiacach raz na tydzien.
        Zobaczysz wroci do normy,powiedz jemu (ze juz zalatwiasz miejsce na cmentarzu i
        ze bedzie lezal wsrod informatykow) To miedzy nami.
        Pzdr.Sky.
      • melin1 Re: Zawroty głowy 08.01.06, 14:36
        a moze to depresja?
        • ofelia1982 niskie cisnienie 08.01.06, 15:27
          ja mialam przez ok 3-4 dni zawroty glowy (wszystko wirowalo, trudno bylo
          utrzymac pion!) przy przechylaniu glowy..okazalo sie, ze to z powodu niskiego
          cisnienia i mam niedokrwiona glowe, pewnie blednik...ale samo przeszlo, nie
          musialam sie leczyc na szczescie..mam nadzieje ze wszytsko bedzie ok z Twoim
          mezem!!!
        • mexica Re: Zawroty głowy 08.01.06, 16:20
          ...mam nadzieję że jednak nie depresja, chociaż nigdy nie wiadomo.
          Dziękuję Wam za ciepłe słowa. Bardzo chcę żeby on wyzdrowiał, ale to zależy
          przede wszystkim od mojego męża.

Pozdrawiam.
          • ewax100 Re: Zawroty głowy 08.01.06, 19:24
            Jesli te zawroty sie beda utrzymywac a takze osłabienie to radziłabym udac sie
            do neurologa i wykonać tomografie komp.i EEG głowy.
            • venus22 Re: Zawroty głowy 08.01.06, 23:00
              jeszcze mozna wziac pod uwage borelioze. jest forum na ten temat. (a
              przynajmniej bylo).
              z migren w ktorych glownym objawem sa zawroty glowy a bol glowy moze nie
              wystepowac w ogole, to migrena przedsionkowa.

Venus
              • skyddad Re: Zawroty głowy 09.01.06, 15:15
                Witaj Babucik,
                Tak masz racjke spojrzalem na te opakowanie i bylo Colon C jest to po propstu
                blonnik w malutkich plytkach calkowicie srodek naturalny. Ulatwia trawienie
                smaruje caly uklad trawienny tak mi sie wydaje i powoduje jego niezawodna
                prace.Brzuch wzdety zniknal,cisnienie sie trzyma w normie. Drogi trawienne sa
                najwazniejsze w organizmie.Ja codziennie dosypuje do herbaty lesnej siemia
                lnianego i to duzo.To tez jest fantastyczne.Zreszta zapytajcie bardzo starych
                ludzi np. w Szwecji,to wszyscy sie przyznaja do uzywania siemia lnianego i
                malutki naparsteczek Whisky codziennie.
                Zreszta metode Whiskowa proponuje szpital Karolinska.Lyzeczka od herbaty
                codziennie na czczo ponoc serca z nawet problemami dochodza do siebie.
                <Pzdr.Sky.
                • babucik Re: Zawroty głowy 09.01.06, 20:38
                  Jeśli Twój mąż źle się odżywia popija colę lub podobne napoje, lubi słodkie,je
                  dużo mięsa, pije alkohol niekoniecznie nałogowo to prawdopodobnie ma zakwaszony
                  organizm.A z tym wiążą się b.często problemy zdrowotne.Jeśli ma częte wzdęcia i
                  problemy jelitowe to likwidacja tych dolegliwości pozwoli mu na
                  wyzdrowienie.Polecam forum Candida a otworzą się Wam wszytkim oczy.
                  Ile złego może uczynić nadmierny rozrost drożdżaków.Temat lekceważony i prawie
                  nieznany i nie brany pod uwagę przez polskich lekarzy.Trzeba dążyć do
                  uzasadowienia organizmu a poprawa zdrowia gwarantowana.
                  Pozdrawiam
                  • skyddad Re: Zawroty głowy 10.01.06, 18:17
                    Witaj Habudzik,
                    czy mozesz dac namiary na te candide.
                    Pzdr.Sky.
                    • martta_k Re: Zawroty głowy 10.01.06, 18:28
                      tu jest link
                      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30155
                      • skyddad Re: Zawroty głowy 11.01.06, 11:20
                        Serdeczne dzieki.Pzdr.Sky.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka